11/09/2016

המבורגר פטריות טבעוני - Vegan mushroom burger

Yum
בס"ד

המבורגר פטריות טבעוני vegan mushroom burger

ראיתי מתכון להמבורגר פטריות שהיה צמחוני, כלומר מכיל ביצים וגבינה רגילה, אבל זה לא היה לי מספיק טוב, כי קיבלתי לסקירה חומר גלם שנועד לטבעונים, אז החלטתי לשנות את המתכון ולהתאים אותו לטבעונים ויצא פשוט מעולה!

I saw a recipe for mushroom burger that is vegetarian, meaning it has eggs and regular cheese in it. But it wasn't good enough for me, because I got to review a new product that is made especially for vegans, so I decided to change the recipe and suit it for vegans and it came out just awesome!




במתכון של ההמבורגר פטריות השתמשתי בגבינות שיצאו לא מזמן של חברת משומשו. קיבלתי לסקירה את המוצרלה הטבעונית בטעם מעודן המגיעה באריזת 300 גרם ואת המלוחה בטעם פיקנטי חריף המגיעה באריזת 250 גרם
מחיר הגבינות נע בין 19.90-21.90 ש"ח  והן כמובן ללא חומרים משמרים, ללא סויה, ללא גלוטן, ללא לקטוז ובעלי כשרות פרווה של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.

In this mushroom burger recipe I used MashuMashu cheese. I got to review their new products: Vegan Mozzarella in mild flavor that comes in 300 gram package and salted and tangy that comes in 250 gram package.
The price range of these cheeses is 19.90-21.90 NIS and of course they don't contain preservatives, they are soy free, gluten free, lactose free and are kosher parve badas haeda haharedit Jerusalem.





גוש המוצרלה הטבעוני אמור להתאים לשימוש כגבינה מגורדת להכנת מאפים כ: קלצונה, פיצות, טוסטים, לשימוש בסלטים ועוד.
אני באמת החלטתי להשתמש במוצרלה מגורדת והפכתי אותה לפתיתי גבינה. לפני שבכלל גירדתי אותה במגרדת, חשבתי שאין מצב שיהיה קל לגרד אותה בפומפייה במצב שהיא נמצאת, ולכן דאגתי להקפיא את הגבינה ללילה שלם והתוצאה באמת יצאה מוצלחת.
המתכון מבוסס על מתכון מהספר Taste of home - comfort food makeover

The vegan mozzarella block can be used as grated cheese to make pastries like: calzone, pizza, toast, salad etc.
I really used the vegan mozzarella as grated cheese, but before I even grated the cheese, I decided to freeze it, because I didn't think it will be easy to grate it like it is, so after a night in the freezer, the cheese was really easy to grate and came out excellent.
The recipe is based on a recipe from the TOH - comfort food makeover cookbook.



המרכיבים ל-4 המבורגרים:
כ-140 גרם פטריות פורטבלו (משקל ללא רגליים, לא משתמשים ברגליים), לשטוף היטב ולקצוץ דק = שווה ערך ל-2 כוסות מדידה
1/2 כוס פירורי פנקו
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1/4 כוס קמח
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית טימין יבש
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס גבינת MASHUמשו מוצרלה מגורדת*
3 כפות שמן קנולה
כף מים
שמן לטיגון

4 עלי חסה
פרוסות עגבניה
4 לחמניות המבורגר

*הגבינה הוקפאה ללילה ורק ברגע הכנת המתכון גיררתי את הגבינה.

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הפטריות, פירורי הפנקו, הבצל, הקמח, המלח, התימין והפלפל השחור. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מערבבים יחדיו את השמן והמים ומוסיפים לקערה, מערבבים ואז עוברים ללישה ידנית. יוצרים 4 קציצות ומניחים בצד. מחממים במחבת שמן, מספיק שיכסה את התחתית, וברגע שהשמן חם, מנמיכים טיפה את האש ומניחים את הקציצות במחבת. מבשלים את הצד הראשון כ-5-6 דקות וברגע שהקציצה התייצבה, ניתן להפוך ולבשל אותה בצד השני עוד כ-3 דקות. סופגים מעט את השמן ומארגנים לכם המבורגר טבעוני ממש טעים!

Ingredients:
140 gram Portobello mushroom (weight without legs, don't ue legs), rinse well and chop finely = equals about 2 measuring cups
1/2 cup panko breadcrumbs
1 medium onion, finely chopped
1/4 cup flour
1/2 tsp. salt or according to taste
1/4 tsp. dried thyme
1/4 tsp. black pepper
1/2 cup grated mashumashu cheese or other vegan cheese*
3 Tbsp. canola oil
1 Tbsp. water
oil for frying
 
4 lettuce leaves
slices of tomato
4 burger buns


*The cheese have been frozen for the night and only at the time of making the recipe I grated it.
 
Preparation:
Mix in a bowl the mushroom, panko breadcrumbs, onion, flour, salt, thyme and black pepper. Add the grated cheese and mix. Mix the oil and water together and then pour into the bowl and mix again. Then knead with your hands until all is unified and wet.
Heat oil in a pan, add enough oil to cover the bottom of the pan, and when the oil is hot lower the heat a bit and put the burger patties inside. Cook for 5-6 minutes and once the burger is stable, flip it to the other side and cook for another 3 minutes. Absorb carefully the patties with paper towel and then serve yourself a delicious vegan burger.