12/29/2016

מאפינס אוכמניות - Blueberry muffins

Yum
בס"ד

מאפינס אוכמניות Blueberry muffin

מאפינס האוכמניות הזה פשוט נפלא, בעל מרקם של לחם ומאוד קל להכנה. אם אתם לא אוהבים אוכמניות, אין מה לדאוג פשוט תחליפו את הפרי לפרי אחר שאוהבים או לשוקולד צ'יפס.

This blueberry muffin is wonderful, it has a bread like texture and is very easy to make. If you don't like blueberries, you can substitute it with another fruit or use chocolate chips.





חברת ניקול פינקה אותי בתבניות החדשות שלהם שיצאו לשוק - תבניות אישיות נפתחות המתאימות לקאפקייק, מאפינס ולכל מאפה אישי והן כמובן מתאימות לאפייה. התבניות ממש מקסימות ומאוד נוחות לשימוש - לאחר האפייה, מגישים בתוך התבניות, כי הן פשוט כל כך יפות וכל כך נוחות לפתיחה. למראה נוסף, אני הדפסתי במחשב עיגולים עם הכיתוב Eat Me, הדבקתי על קיסם והלוק של המאפין מושלם.

Nicole home made company have sent me their new muffin liners for a review - the muffin liners are individual molds that an be opened easily after baking and meant for cupcakes, muffins and other mini baked goods. The muffin molds are really lovely and very easy to use - after baking, you serve them inside the liners and they are just beautiful and simple to handle. For extra touch, I printed out circles with "Eat Me" saying and attached them to a toothpick and the looks of the muffin is perfect.


את המתכון הפעם מצאתי בספר הבישול How to cook everything ולא שיניתי כמעט כלום. מתכון נפלא למי שאוהב מאפינס במרקם לחמי, אני אישית פעם הבאה אכין עם שוקולד צ'יפס.

I found the recipe on the "How to cook everything" cookbook and I changed very little from the original recipe. This blueberry muffin recipe is wonderful for whom ever loves their muffin in bread lke texture, and I personally going to make this next time with chocolate chips.



המרכיבים ל-10 מאפינס:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1 ביצה L
1 כוס חלב
3 כפות שמן קנולה
3/4 כוס אוכמניות טריות או פרי אחר או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים את הביצה, השמן, והחלב ומערבבים רק עד שהכול מעורבב יחד. מקפלים פנימה את האוכמניות ומעבירים לתבניות מאפינס, ממלאים כ-2/3 מהתבנית ואופים בין 20 ל-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (אני אפיתי את שלי 20 דקות).

 
Ingredients for 10 muffins:
2 cup flour
1/2 cup sugar
1/2 tsp. salt
1 1/2 tsp. baking powder
1 tsp. cinnamon
1 L egg
1 cup milk
3 Tbsp. canola oil
3/4 cup fresh blueberries or other fruit or chocolate chips
 
Preparation:
Preheat oven to 190C, turbo.
Mix the flour, sugar, salt, baking powder and cinnamon. Add oil, egg and milk and mix just until blended. Fold in the blueberries and transfer into the muffin liners, fill 2/3 of the muffin liner and bake for 20 to 25 minutes or until a toothpick comes out clean (I baked mine 20 minutes).