12/17/2016

אצבעות שניצלונים פריכים - Crispy chicken finers

Yum
בס"ד

Crispy chicken nuggets אצבעות שניצלונים פריכות

השניצלונים האלה מאוד טעימים ונפלאים ומאוד קלים להכנה. לאחר שטובלים בתערובת תבלינים, מעבירים אותם לטיגון קצר ולאחר מכן לאפייה.

This chicken nuggets are tasty, wonderful and easy to prepare. After you dip them in thee seasoning mixture, you transfer them to a short fry and then bale them.



את המתכון הזה ביססתי על מתכון שראיתי בספר הבישול "Complete cooks country TV show season 8". אני עשיתי כמה שינויים במתכון והתקבלו שניצלונים מאוד טעימים. את אצבעות השניצל האלה מכינים מחזה עוף ולא מפילה עוף, מכיוון שאנחנו רוצים שהנתחים יהיו ויישארו עסיסיים.
 

לפני שהכנסתי את השניצלים לתערובת הציפוי עם התבלינים, הקמח ופירורי הלחם, הייתי אמורה לטבול אותם בחלבונים שנשארו יתומים בצלחת ופשוט שכחתי מהם. למרות הכול, הציפוי נדבק כמו שצריך ויצא פשוט מעולה!

I based this recipe on a recipe I saw from the "Complete cooks country TV show season 8" cookbook. I made some changes and you get a tasty chicken fingers. You make these nuggets from chicken breasts and not chicken fillets so they will remain juicy.
Before I coated the chicken schnitzel fingers with the seasoning mixture, I was supposed to coat them with egg whites, but I totally forgot about that and still the mixture stuck to the chicken and I got delicious chicken nuggets.


המרכיבים לצ'יקן נאגטס:
4 נתחי חזה עוף, חתוכים לרצועות
2 כוסות מים
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

לקערת הציפוי:
1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם רגילים או פנקו (אני ערבבתי)
2 כפיות אבקת בצל
2 כפיות אבקת שום
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המים עם הטריאקי והצ'ילי המתוק ומכניסים את רצועות העוף ומשאירים אותם להשרייה לשעה. לאחר מכן מערבבים את כל חומרי הציפוי, מנגבים את השניצלים בנייר סופג ומצפים אותם היטב (ניתן בתוך שקית זיפ לוק לנער את הציפוי עם חתיכות העוף בקלות). מעבירים לטיגון משני הצדדים כ-2 דקות מכל צד או עד הזהבה. מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות ואופים כ-15 דקות. בתאבון!
*הנייר אפייה שעוטף את השניצלונים בתמונה זה פשוט מחזור של נייר האפייה שהשתמשתי בו וקיפלנו אותו לצורה עגולה שישמש מעין גביע הגשה יפה.

Ingredients:
4 boneless chicken breasts, cut into stripes
2 cups water
2 Tbsp. teriyaki sauce
2 Tbsp. sweet chili sauce
 
For coating:
1 cup flour
1 cup bread crumbs, regular or Panko (I mixed)
2 tsp. onion powder
2 tsp. garlic powder
1/2 tsp. baking soda
1 tsp. salt or according to flavor
1/2 tsp. black pepper or according to flavor
 
oil for frying
 
Preparation:
Mix the water with teriyaki and sweet chili and soak the chicken cuts inside for an hour. Mix the coating ingredients together, pat dry the chicken cuts and coat with the mixture (you can do so easily inside a Ziploc bag). Fry them for about 2 minutes in each side or until golden and then bake for 15 minutes in a preheated oven on 200C.
* The paper that wraps the chicken fingers in the photo is actually the baking paper I used for baking the chicken and then we just shaped it as a circle to make a cone to serve the nuggets.