12/11/2016

סלט ירקות, חציל וטחינה מפנק - Indulging tahini & veggies salad

Yum
בס"ד

Healthy tahini eggplant salad

תמיד מחפשים משהו טעים לאכול, אבל גם רוב הזמן דואגים לקלוריות ולבריאות אז איך אפשר להנות ממשהו טעים, מזין ובריא? פשוט מכינים את הסלט הנפלא הזה המורכב מירקות, חצילים וטחינה.

We're always looking for something tasty to eat, but most of the time we are cautious about our calorie intake and health, so how can you enjoy eating something sweet, nutritious and healthy? Just prepare a wonderful salad that contains veggies, eggplant and tahini.



לפני כשנה הראתי לכם שיטה איך להכין חצילים בלי לטגן או לאפות, והפעם לקחנו את הרעיון הזה ושילבנו אותו בסלט קל להפליא, אך נורא מזין ומלא בריאות וטעם. אחרי שתאכלו את הסלט הזה לא תרגישו שאתם בדיאטה.

השתמשנו כאן בירקות שאנחנו אוהבים, אך כמובן שאתם יכולים להוסיף או לשנות לפי הטעם שלכם וכמובן הכי כדאי לשלב כמה שיותר צבעים בסלט, לקבל את מגוון הויטמינים והמינרלים.
אז מה דעתכם? נכון זה נראה כמו סלט שהייתם מוכנים לקבל במסעדה? תראו איך בקלות אפשר להכין את זה בבית.

About a year ago I showed you a way to prepare eggplants without frying or baking, and this time we used this idea and made this wonderful salad that is very easy to make, that is very nutritious and full of flavor and taste. After you will eat this salad, you won't feel you're on a diet.
 
You can use whichever vegetables you prefer and of course it is recommended using different colors in the salad, so you will get vitamins and minerals from the variety of colors.
So what do you think? Doesn't it look like a salad that you will order on a restaurant? See how easy it is to make it.

salad with toasted bread


המרכיבים:
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
4 מלפפונים, חתוכים לקוביות
1 בצל בינוני, קצוץ
עלי חסה ערבית, חתוכים לרצועות
כ-1/4 כרוב אדום גדול, חתוך לרצועות
1 חציל בינוני, חתוך לטבעות
טונה בשמן זית או שמן זית

לרוטב:
טחינה גולמית
מיץ לימון מלימון טרי
מלח
מים
פטרוזיליה (אופציונלי)

לקישוט:
סלסולי גזר או סלק


אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הסלט, למעט החציל. מחממים טוסטר לחיצה וברגע שהוא חם מכניסים את טבעות החצילים. ברגע שעולים אדים מהמכשיר, הופכים את החצילים לצד השני ובעצם מטגנים אותם בלי שמן בכלל עד שהם רכים לחלוטין וברגע שמוכנים חותכים לקוביות.
מערבבים ביחד עם הסלט והטונה בשמן זית (גם בשמן משתמשים) או השמן זית. מכינים את הטחינה לפי איך שאוהבים, אנחנו הכנו כרבע כוס טחינה גולמית עם מיץ לימון מחצי לימון טרי, תיבלנו במלח והוספנו מים קרים וערבבנו עד לקבלת טחינה שקלה ליציקה. מסדרים בצלחות סלט, מעל יוצקים טחינה ומקשטים בסלסולי גזר או סלק. ניתן להגיש עם לחם קלוי בטוסטר.

Ingredients:
2 tomatoes, diced
4 cucumbers, diced
1 medium onion, chopped
lettuce, cut into stripes
about 1/4 large red cabbage, cut into stripes
1 medium eggplant, cut into rings
canned tuna in olive oil or olive oil
 
Sauce:
raw tahini
lemon juice from a real lemon
salt
water
parsley (optional)
 
Décor:
carrot or beetroot curls
 
Preparation:
Mix together the veggies, except the eggplant. In a sandwich maker cook the eggplants, once steam come, turn the eggplants to their other side and fry without any oil until soft and cut into cubes.
Mix the tuna and its olive oil or just the olive oil to the salad. Prepare the tahini as you prefer, we made it with about 1/4 cup raw tahini, juice from 1/2 lemon, seasoned with salt and added cold water and mixed until we got a tahini that is easy to pour. Arrange the salad on a plate, pour the tahini on top and decorate with the carrot or beetroot curls. Serve with toasted bread.