12/28/2016

מוטאבאק - מאפה גבינה ערבי - Mutabbaq

Yum
בס"ד


מכירים את המוטאבק? לא? אז כדאי לכם מאוד להכיר. מוטאבאק זהו מאפה גבינות ערבי המורכב משכבת בצק פילו וגבינות ולפעמים גם אגוזים.

Have you heard about the Mutabbaq? no? they you should. Mutabak is an Arabian cheese pastry made of phyllo dough, cheese and sometimes nuts.




ראיתי בספר הבישול של יותם אוטולונגי : "ירושלים", מתכון למוטאבק והמתכון היה נראה מאוד קל להכנה ולפי התמונה גם מאוד טעים.
כשהתחלתי להכין את המתכון, החלטתי לשנות אותו מעט - לשנות את סוג הגבינה לפי מה שהיה לי בבית, לשים פחות עלי פילו ויותר חמאה ולשנות מעט את דרך ההכנה ובסופו של דבר התקבל מאפה גבינה מתוק ומדהים!!
מסדרים שכבות של בצק פילו, ממלאים בגבינה לא ממותקת, מסדרים מעל שוב שכבת של בצק פילו ובסוף האפייה יוצקים מעל סירופ סוכר שהוא זה שממתיק לנו את כל העסק.

I saw in Yotam Ottolonghi cookbook : "Jerusalem", a recipe for Mutabak and the recipe seemed easy to follow and from the photo also tasty.
When I decided to make the recipe, I decided to change it a bit - I used different cheese from what it says on the cookbook because that's what I had at home, put less filo dough and more butter and change a bit the preparation and I got an amazing sweet cheese pastry.
You arrange layers of filo, fill with unsweetened cheese, arrange filo leaves again and when baking is done, you pour sugar syrup on top and that's what sweetens the all deal.


המרכיבים:
10 דפי פילו
כ-180 גרם חמאה,מומסת
500 גרם גבינת כנען, מפוררת
200 גרם גבינת עיזים פרומעז, מפוררת

לסירופ סוכר:
1/3 1 כוסות סוכר
6 כפות מים
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-230 מעלות, חימום עליון ותחתון.
מברישים תבנית בגודל עלי הפילו ומניחים עלה פילו מעל, מחליקים את פני הפילו ומורחים שוב חמאה, מניחים שוב עלה פילו, מחליקים ומורחים שוב בחמאה המומסת ממשיכים כך עד שיש לכם 5 דפי פילו. לאחר שמרחתם את החמאה על הדף החמישי של עלה הפילו, מערבבים את הגבינות ומפזרים עליו ודואגים שעל הקצוות לא יהיו מילוי. מורחים את הגבינות בחמאה מומסת ושוב חוזרים על הפעולה ממקודם: עלה פילו, חמאה, עלה פילו וחוזר חלילה, כאשר אחרי כל עלה מהדקים את הקצוות עד שסיימתם את יתרת עלי הפילו. מורחים בחמאה, עם סכין חותכים את המאפה לחתיכות כמעט עד הסוף, תעזרו בידיים כשאתם חותכים שהבצק לא יתרומם ומכניסים לתנור ל-25 דקות, אופים בחלק האמצעי של התנור.
ממש לפני סיום האפייה, שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר, מערבבים ונותנים לסירופ לרתוח ואז מנמיכים את האש לאש בינונית-גבוהה ומבשליםכ-2-3 דקות עד שהסוכר נמס. ברגע שהמאפה יצא מהתנור, יוצקים עליו את כל הסירופ.
חשוב להגיש חם, אחרת זה פחות טעים.
*ניתן להכין את כל המתכון ולשמור במקרר עד לאפייה.

Ingredients:
10 phyllo leaves
about 180 gram butter, melted
500 gram hard skimmed cheese, crumbled
200 gram goat's cheese, crumbled
 
Syrup:
1 1/3 cups sugar
6 Tbsp. water
1 Tbsp. lemon juice
 
Preparation:
Preheat the oven to 230C, bottom and upper heat.
Brush a pan in the size of the phyllo leaf with butter and place a leaf on it, smooth it and brush with more butter, lay another phyllo leaf, smooth again and butter again and continue si until you have 5 leaves. End with brushed butter and then mix the cheeses and spread on the leaf, leaving edges empty of filling. Brush the cheese with butter and lay a layer of phyllo and tight the edges. Brush with butter and continue placing phyllo leaves, smoothing the leaves, closing the edges and brushing with butter until you used the rest of the leaves. Finish with the butter and then cut the pastry into squares, use your hands to prevent the dough from lifting and then bake in the middle rack of the oven for 25 minutes.
Just before serving, prepare the sugar syrup: mix the ingredients in a pot and bring to a boil. When boiling, lower the heat to medium-high and cook for 2-3 minutes or until dissolved. When the pastry is out of the oven, pour the sugar syrup on top.
It is best served warm, then it is less tasty.
*You can premade the recipe and place in the fridge until you want to bake it.