12/24/2016

פרוייקט הלביבות שלי - My latkes project

Yum
בס"ד

פרוייקט לביבות Latkes project

כשתנובה מפנקים אותי בשלל מוצרי חלב לרגל חג החנוכה, אני פשוט חייבת לפצוח בפרויקט ענק של לביבות בשלל סוגים: ללא גלוטן, מתוקות, מלוחות ואפילו לביבת קינוח נפלאה!

When Tnuva sends me dairy products for Chanukah, I just must embark in a huge latkes project in variety of kinds: gluten free, sweet, salty and even a special dessert latkes.



כשהייתי קטנה, היו זמנים שאבא היה צריך לבשל לנו "ארוחה" והארוחה שהוא אהב להכין לנו הייתה ביצים קשות ותפוחי אדמה שבושלו באותו סיר. ככה היינו אוכלים לעיתים קרובות בתוספת מלח כשאמא בעבודה ולא יכולה לפנק אותנו מתבשיליה. למרות הכול אני דווקא מאוד אהבתי את המאכל הזה, כי הרבה פעמים הפשוט זה הכי טעים.

When I was young, there were times that my dad cooked "meal" for us and the meal he loved to make us was hard boiled eggs with potatoes that cooked in the same pot. We used to eat this with salt when my mom was at work and couldn't indulge us the kids with her casseroles. Despite all I really loved this dish, because most of the times there is nothing like the simplicity.

לביבות לכולם Latkes for all
לביבות קינוח Dessert latkes
 
אז עכשיו חג החנוכה ומה אוכלים בחג? הרבה סופגניות ועוד מגוון מאכלים מטוגנים וביניהם הכוכב השני של החג - הלביבות (הידוע כלטקס) ולא סתם לביבות אלא לביבות תפוחי אדמה שלרוב הן מלוחות, אז איפה נכנס כאן לסיפור השיר: "לביבה חמה ומתוקה" ? לכן החלטתי לגוון עם מגוון של ששה סוגי לביבות לרגל החג: לביבות מתוקות, לביבות ללא גלוטן ולביבה אחת מיוחדת לקינוח.
את רוב הלביבות ניתן גם לאפות, והטעם עדיין טעים, אולם הן לא יוצאות יפות כמו המטוגנות, למעט לביבת התרד שנראת כמו אחותה המטוגנת. אני אפיתי על 200 מעלות, חימום עליון ל-40 דקות. בנוסף, נראה לי שגם את הלביבות שהן עם קמח ניתן לנסות להמיר לקורנפלור וכך הן יהיו גם ללא גלוטן.


חשוב מאוד! לשים לב שהשמן במחבת לא חם מדי ולא חם פחות, אחרת אם השמן קר מדי אז הקציצות לא יזהיבו היטב ויהיו יותר מדי זמן בשמן ואם השמן חם מדי אז הקציצות ישחירו מהר מדי והבפנוכו עדיין לא יהיה מוכן.

 
So now it is Chanukah holiday and what do we eat? lots of doughnuts and other variety of fried food and amongst them you can find the second star of the holiday - the latkes and not just any latkes, but salted potato latkes, so where in this story we find a sweet latkes like the well known song: "Sweet and warm latkes" ? so I decided to vary with variety of six latkes to celebrate the holiday: sweet latkes, gluten free latkes and one special dessert latkes. Most of the latkes can also be baked, the taste is still tasty, but they come out less attractive then in frying, excluding the spinach latkes that looks just like her fried sister. I baked on 200C, upper heating for about40 minutes. In addition, I think you can substitute every recipe with flour to cornstarch to make it gluten free.
 
Important! Pay attention if the oil in the pan is too hot or too cold, otherwise if you try to fry on hotter conditions then the latkes will be burnt outside and still raw inside and if you try to fry them in cooler conditions, then the latkes won't golden as it should and it will spend too much time in the oil.

לטקס תפו"א Potatoes latkes

Potato latkes לביבות תפוחי אדמה

לטקעס תפוחי אדמה Potato patties

לביבת תפוח אדמה - הקלאסית משודרגת, כ-16 יחידות:
1 ק"ג תפוחי אדמה לבנים (כ-5 תפו"א בינוניים), קלופים, מגוררים וסחוטים מהנוזלים
1 כוס פתיתי גבינה מגוררת
1/4 כוס קורנפלור או קמח
2 חלבונים L
1 ביצה L
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הלביבה ומטגנים בשמן משני הצדדים. לחילופין, אם אתם שומרים על הבריאות ומשתדלים להימנע מטיגון, ניתן לאפות בחום 200 מעלות, חימום עליון כשהלביבות בחלק העליון של התנור לאפייה של כ-40 דקות. יש לרסס את הלביבות בתרסיס שמן לפני כניסתן לתנור.

Potato latkes -the upgraded classic about 16 units:
1 kilo white potatoes (about 5 medium potatoes), peeled, grated and squeezed from liquids
1 cup grated cheese flakes
1/4 cup cornstarch
2 L egg whites
1 L egg
1 tsp. salt
1/2 tsp. black pepper
 
oil for frying
 
Preparation:
Mix the latkes ingredients and fry on both sides. Alternatively, if you try and watch your health and avoid frying, you can bake on 200C,top heating when the latkes are on the upper level and baked for about 40 minutes. Spray the latkes with oil spray before going in the oven.
 
לביבות בטטה מתוקות Sweet latkes

Sweet potato latkes לביבות חמות ומתוקות

לביבות בטטה מתוקות, 9-10 יחידות:
1 בטטה גדולה, כ-350 גרם, קלופה ומגוררת
1 ביצה L
1/4 כפית פלפל שחור
1 מיכל קטן של שמנת חמוצה 100 מ"ל
2 כפות סירופ מייפל טהור
1/2 כפית מלח
1/4 כוס קמח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל חומרי המילוי ומטגנים משני הצדדים. לא ניסיתי לאפות את הלביבות, אך לדעתי הן גם יתאימו לאפייה כמו המפורט למעלה.

Sweet potato latkes, 9-10 units:
1 large sweet potato, about 350 gram, peeled and grated
1 L egg
1/4 tsp. black pepper
1 small canister of sour cream, 100 ml
2 Tbsp. pure maple syrup
1/2 tsp. salt
1/4 cup flour
 
Oil for frying
 
Preparation:
Mix the latkes ingredients and fry on both sides. I haven't tried baking this latkes, but I think they can be baked just like explained on the latkes above.
 

spinach latkes לביבות תרד וגבינה

לביבות תרד ובולגרית Bulgarian cheese and spinach latkes

לביבות תרד וגבינה מלוחה כ-10 יחידות:
כ-300 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט מנוזלים
2 גבעולי בצל ירוק עם הלבן, קצוצים
2 ביצים L
1/2 כוס קמח
כ-1/4 כוס עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
125 גרם גבינה בולגרית, לחתוך לקוביות קטנות

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל החומרים ומטגנים בשמן משני הצדדים. ניתן לאפות כמפורט במתכון ללביבה הראשונה.

Spinach and salted cheese, about 10 units:
about 300 gram frozen spinach, thawed and squeezed out of liquids
2 sprigs of scallions with the white part, chopped
2 L eggs
1/2 cup flour
about 1/4 cup fresh parsley leaves, chopped
1/4 tsp. black pepper
1/4 tsp. salt
125 gram Bulgarian cheese, cut into small cubes
 
Oil for frying
 
Preparation:
Mix the latkes ingredients and fry on both sides or alternatively bake according to the baking instruction on the first latkes.

לביבות קישואים Zucchini latkes

לביבות קישואים לחנוכה Chanukah zucchini latkes

לביבות קישואים כ-12 יחידות:
2 קישואים, כ-550 גרם, קלופים, מגוררים וסחוטים
1 בצל בינוני, מגורר
1 ביצה L
1/4 כוס קמח
1 כוס פרמזן מגורדת
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את מרכיבי הלביבה ומטגנים משני הצדדים בשמן או אופים לפי ההוראות בלביבה הראשונה.

Zucchini latkes, about 12 units:
2 zucchinis, about 550 gram, peeled, grated and squeezed
1 medium onion, grated
1 L egg
1/4 cup flour
1 cup grated parmesan
1/4 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
 
oil for frying
 
Preparation:
Mix the latkes ingredients and fry on both sides or bake according to the first latkes recipe.
 

carrot latkes

לטקס גזר

לביבות גזר 10-12 יחידות:
3 גזר קלוף ומגורר, כ-390 גרם
1 כף סוכר חום דחוס
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס יוגורט עיזים מחלב מלא
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל
1 ביצה L

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי המילוי ומטגנים בשמן משני הצדדים. לא ניסיתי לאפות את הלביבות האלה, אך לדעתי הן פחות מתאימות לאפייה כי הן מאוד נוזליות.

Carrot latkes, 10-12 units:
3 carrots, peeled and grated, about 390 gram
1 Tbsp. packed brown sugar
2 Tbsp. cornstarch
1/4cup whole milk goat yogurt
1/4 tsp. salt
1/8 tsp. black pepper
1 L egg
 
oil for frying
 
Preparation:
Mix the latkes ingredients and fry on both sides. I haven't tried baking these latkes, but I think they less suitable for baking because they are very runny.
 

לביבות שוקולד לחנוכה Chanukah chocolate latkes

קינוח לטקס Latkes dessert

chocolate latkes לביבות קינוח שוקולד

ולביבות קינוח - לביבות שוקולד כ-7 יחידות:
1/2 כוס קמח
1 ביצה L
קמצוץ מלח
2 כפות חלב יוגורט עיזים מחלב מלא
2 כפות גבינת שמנת נפוליאון 16%
1 כף קקאו
1/4 כוס סוכר

שמן לטיגון
אבקת סוכר (אופציונלי)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הלביבה ומטגנים בשמן משני הצדדים על אש די נמוכה ובזהירות, כי הן נוטות להישרף די מהר. לא ניסיתי לאפות, אך נראה לי שאת הלביבות האלה כן ניתן לאפות בחום 180 מעלות בין 10-20 דקות אפייה. לאחר הטיגון, ניתן לקשט באבקת סוכר.

אז שיהיה לכם חג חנוכה שמח ומלא באור!

And finally dessert latkes - chocolate latkes, about 7 units:
1/2 cup flour
1 L egg
pinch of salt
2 Tbsp. whole milk goat yogurt
2 Tbsp. cream cheese 16%
1 Tbsp. cocoa powder
1/4 cup sugar
 
oil for frying
powdered sugar (optional)
 
Preparation:
Mix the latkes ingredients and fry on both sides on l a bit of a low heat, carefully 'cause they tend to burn faster. I haven't tried baking them, but I think they can be baked at 180C / 356F for about 10-20 minutes. After frying, you can sprinkle with powdered sugar.
 
So have yourselves a happy and bright Chanukah!