12/01/2016

טבעול חוזרת הביתה - Tivol returns home

Yum
בס"ד


מדי פעם כשאנחנו עוברים בסופר, אנחנו שוקלים אם לקנות שניצלים מוכנים לזמנים שאין כוח להכין או ממגוון סיבות אחרות, אך כמעט תמיד מגיעים למסקנה שלא כדאי לקנות כי זה לא בריא והכי עדיף להכין בבית..
או שמא יש אופציה אחרת?

Every now and then when we are at the supermarket, we consider to buy prepared schnitzels when there isn't much power to prepare food or from other reasons, but almost every time we get to the conclusion that we'd rather not buy it because it's not healthy and it is much better to prepare at home..
Or is there another option?



 

חברת טבעול הוקמה לפני 80 שנה בקיבוץ לוחמי הגטאות. בתחילה הקיבוץ נשען בעיקר על פרנסה מגידולים חקלאיים, אך כשהמצב החל להשתנות, גזי קפלן ז"ל, רכז המשק ולימים מנכ"ל אוסם, חשב על הרעיון להכין מזון מן הצומח.
המוצר הראשון שהשיקו תחת מותג טבעול היה נקניקיות מהצומח שמיועדות לצמחונים, אך בהמשך הבינו כי השניצל הוא המוצר הכי אהוב בישראל ולכן בשנות ה-80 החלו לייצר את השניצל הראשון מהצומח, שהיה גם בין הראשונים בעולם וזכה לכמה פטנטים.

Tivol company was established 80 years ago in the Ghetto fighters Kibbutz. At first the kibbutz leaned on income from agricultural crops, but when things have started to change, the late Gezi Caplan, farm center and later Osem's CEO, thought of an idea to make food from grows.
The first product under Tivol was vegetarian sausages that were meant for vegetarian people, but later they understood that schnitzel is the loved one on Israelis, so on the 80's they created the first vegetarian schnitzel, that was one of the firsts in the world and won patents.


בתחילת שנות ה-90 טבעול החלה לפתח מוצרים שאינם רק דמויי בשר, אלא מוצרים ששמים את הירקות במרכז וכך בעצם נוצר השניצל תירס - המוצר הנמכר והאהוב ביותר בישראל.
כמובן שעם כל התקדמות המדע והטכנולוגיה, גם אנחנו לומדים ומבינים כי המאכלים שאנחנו אוכלים משפיעים על הבריאות שלנו, על הסביבה ועל בעלי החיים וכן חשוב לנו לדעת מה אנחנו אוכלים בעצם. בעקבות שינוי התפיסה שלנו הצרכנים לצריכת מזון בריא יותר, למודעות להשלכות ולציפייה לקבל מידע מלא ושקוף על המוצר בלי לוותר על הנוחות והקלות ההולמת אורח חיים מודרני, טבעול לקחו אחריות, שינו כיוון ולקחו על עצמם להפוך את המוצרים למשהו יותר פשוט, ברור ומובן.
את המהפך הזה הם התחילו בשניצל התירס האהוב. האתגר היה להכין שניצל שמצד אחד יכיל רק מרכיבים המוכרים מהמטבח הביתי ומצד שני לא לוותר על הטעם האהוב מאז שנת 1993. מכיוון שעל השינוי הזה הם קיבלו פידבקים חיוביים, הם החליטו לעשות מהפך שלם שאותו הם מתחייבים לסיים עד סוף שנת 2018 - להעביר את כל מוצרי טבעול לרכיבים ביתיים בלבד.

In the 90's Tivol started to develop products that aren't like meat, but products that focus on the veggies and that's how the corn schnitzel was created - the favorite and most sold product in Israel.
Of course with every science and technology progression, we also learn and understand that the food we consume affects us, our environment and animals and it is also important for us to know what we consume. Because of this perception of consuming more healthier food, awareness to implications and wanting to get full info about what we eat, Tivol took responsibility, changed direction and took on themselves to transfer their products to something simple, clear and understood.
This revolution was started with the corn schnitzel and the challenge was to make schnitzel wit home ingredients without damaging the loved taste since 1993. Because they got good feedbacks on the transformation, they decided to make a complete makeover, which they commit to finish by the end of 2018 - transfer each Tivol product to be prepared with home ingredients only.




מבין המוצרים של טבעול שכבר עברו את המהפך והם מוכנים מרכיבים ביתיים בלבד, תוכלו למצוא את: חטיפי הכרובית, פלאפל (המתאים לטבעונים), שניצל תירס, חטיפי תירס, שניצל תרד ושניצל ברוקולי.
על האריזות של טבעול תמצאו בקדמת האריזה בגדול את רשימת המרכיבים ומאחורה תוכלו לראות תמונות צעד צעד של הכנת המוצר.

הוזמנתי למרלו"ג אסם על מנת להתנסות בהכנת השניצל תירס של טבעול ולהיווכח כי אכן מדובר במוצרים שמשתמשים בהם בבית, ואכן למדנו את המתכון הסודי של טבעול, אותו מתכון אחד לאחד שהם מכינים את השניצל תירס שלהם ויצא פשוט מעולה!

Among the products of Tivol that have already transformed and made from home products only, you can find: cauliflower snacks, falafel (suitable for vegans), corn schnitzel, schnitzel snacks, spinach schnitzel and broccoli schnitzel.
On the packages you will see on the front package a complete ingredients list in large writing on the back you can see step by step photos of how they make their schnitzel.
 
I was invited to Osem to experience the making of Tivol corn schnitzel and to see for myself that they are using domestic products, and we did learn the secret recipe of Tivol, the same recipe one to one that they are using in their factory and it came out great!


מבחינם מחיר, מחיר המוצרים הוא בדיוק אותו דבר כמו קודם וחיי המדף של המוצר נשאר גם כן אותו דבר, כי מה שבעצם עד כה שמר על המוצר זה ההקפאה בפריזר ולא חומרים משמרים. בנוסף, על מנת לשמור על הטעם הוסיפו יותר תירס ואף הוציאו את הסוכר.

אומנם הכי טוב להכין משהו טרי, אך לא תמיד זה מציאותי ואין זמן או כוח ולפעמים זה גם יכול להגיע לרמה שכל כך רעבים, עד שבסוף מתפתים לאכול שטויות אז לרגעים האלה, לפחות מבחינתי, אני אשקול שוב אם אולי כן כדאי להכניס את טבעול הביתה בידיעה שאכן מדובר במוצר עם רכיבים ביתיים לחלוטין שכולנו מבינים מה משמעות המרכיבים.

As to price, the prices haven't changed and it is the same price as before and also the shelf life of the product stayed the same, because the thing that kept the shelf life of the product was the freezer and not preservatives. Also, in order to keep the taste they added more corn and even took out the sugar,
 
Making fresh food id the best, but when you don't got time or power and sometimes you can get into a level where you are so hungry that you just eat junk, than for these moments, in my opinion, I will reconsider purchasing Tivol products home when knowing that is it with completely household ingredients that we all know what they are.














ועל מנת שלא תצאו בידיים ריקות, אני משתפת אתכם במתכון הסודי של טבעול שהכנו ל-3 שניצלים:
100 גרם גרעיני תירס שלמים
100 גרם גרעיני תירס טחונים
2 חלבוני ביצה
חצי כפית מלח
50 גרם קמח רך*
9 גרם גלוטן**

תערובת ציפוי:
50 גרם קמח
115 גרם מים

פירורי לחם
שמן לטיגון

*כלומר קמח בעל רמת חלבון נמוכהיחסית, דבר המעניק אווריריות ופריכות.
**הגלוטן משמש כדבק ולהוספת נפח.

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את גרעיני התירס השלמים, גרעיני התירס הטחונים, החלבונים, המלח, הקמח והגלוטן. יוצרים צורת שניצל ומעבירים למקפיא בין חצי שעה לשעה. לאחר מכן מערבבים יחדיו את הקמח והמים וטובלים בהם את השניצל ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם. מטגנים במחבת עם שמן המכסה את כל תחתית המחבת כ-20 שניות מכל צד ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות, וזהו! טעים ביותר!

So here is Tivol secret recipe:
Ingredients for 3 schnitzels:
100 gram whole corn kernels
100 gram ground corn kernels
2 egg whites
1/2 tsp. salt
50 gram flour
9 gram gluten
 
Coating mixture:
50 gram soft flour
115 gram water
 
bread crumbs
oil for frying
 
Preparation:
Mix together the corn kernels, the ground kernels, the egg whites, the salt, the flour  and gluten. Create shapes and freeze for half an hour to an hour. Then prepare the coating mixture, coat and dip in the bread crumbs. Fry in a hot pan with oil for 20 seconds on each side and transfer to a preheated oven on 180C/356F for 10 minutes.
And that's it, enjoy! 
 

עייצוב וצילום שלי לאחר הסדנה My design and shoot after the workshop

ולמי שאוהב צילום, אפרת ליכטנשטט מהבלוג "אז מה את עושה כל היום", העבירה לנו סדנת צילום אוכל קצרה ובה היא שמה דגשים על:
1. אור - בעיניה האור הכי מחמיא זה אור שבא מאחור בצילום במצלמה ולא בפלאפון.
2. זוויות צילום - במידה ומצלמים מלמעלה אז האוכל יוצא דו ממדי ויפה גרפית והמצד האוכל נראה יותר טעים ומושך.
3. שימוש בטפטים, צבעים וצורות - שימוש ברקע ותוצר בעל אותו צבע, יכולים להקנות יופי נוסף לתמונה.
4. קומפוזיציה - משחקים עם האוכל מבחינת מיקומו בתמונה, כיוון, מרחק ועוד. 
5. סטיילינג - על איזה כלים לשים ואיך לחתוך את העוגה, שילוב ידיים בתמונות, כל אלה יכולים להוסיף לתמונה.

And if you love shooting, Efrat Lichtenshtat from the blog "so what do you do all day", gave us a food photography workshop and she highlighted these 5 things:
1. lighting - to her, using a backlight is the most flattering for  food picture, of course when using a regular camera and not a smartphone.
2. Angle of shooting - if you shoot from the top than the picture is in 2 dimension and looks graphically beautiful. If you shoot from the side, the food looks more appealing and tasty.
3.Using wallpapers, colors and shapes - using a background and product in the same color my give the picture another beauty.
4. Composition - playing with food in position, direction, distance etc.
5. Styling - on which dishes to plate, how to cut the cake, adding human touch by shooting hands, all of those can add to the photo.