12/15/2016

קינוח תפוחים חם - Warm apple dessert

Yum
בס"ד

קינוח תפוחים חם warm apple dessert

מעולם לא אהבתי קינוח חם עם פירות, כמו שאני אוהבת את הקינוח הזה.
את קינוח התפוחים החם הזה ניתן להגיש חם עם מעל או להכניס למקרר לפחות ללילה ואז התערובת יותר מתייצבת ומקבלים מעין עוגת תפוחים קרה.

I've never loved warm fruit desserts, as much as I love this dessert.
This warm apple dessert you can serve warm with whipped cream on top or place in the fridge to set for the night and then the mixture sets and you get some sort of a cold apple cake.




למי שלא זוכר, לפני כמה זמן סיפרתי שאני בהתחלה בכלל לא אהבתי קינוחים חמים עם פירות ואפילו הייתי מעקמת את הפרצוף למחשבה שבכלל לנסות. עם הזמן הטעם שלנו באוכל משתנה ואצלי זה גרם לנסות להכין יותר מאכלים שונים ולנסות גם לטעום דברים שבעבר לא הייתי טועמת. אני מאוד שמחה מכך, כמובן, מכיוון שזה מאפשר לי להתנסות בהכנת דברים שבעבר לא הייתי חושבת להכין וגם מאפשר לי לתת לכם מתכונים מושלמים.

קינוח התפוחים הזה הוא פשוט קינוח נפלא והכי חשוב, אם אתם לא אוכלים מוצרים מהחי, הקינוח הזה טבעוני לחלוטין. ביום חורפי וקריר ממש כיף לשבת עם קערית קטנה של הקינוח הזה. הקינוח מושלם כמו שהוא, אך כמובן שניתן להגיש איתו קצפת.

If some of you don't remember, a while ago I told you that at first I didn't like warm fruit desserts and I even made faces to the thought of trying one. In time our taste in food changes and for me it was the chance to try making new foods and even eat some things that I would never consider eating. I'm glad I had this change, because now it lets me try making new things and also bring you those perfect recipes.
 
This apple dessert is really wonderful and most importantly, if you don't eat animal products, this sweet tooth is vegan. Ina cold winter day, it is fun seating with a bowl of this goodness. This dessert is perfect as is, but you can also serve it with whipped cream.



המרכיבים:
2 תפוחים גרנד סמית גדולים (הירוקים), חתוכים לקוביות
1/4 כוס קמח תופח מיימונס (הקמח התקבל להתנסות)
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים

קצפת צמחית או אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
בשקית זיפ לוק או קערה מערבבים את התפוחים ביחד עם הקמח, הסוכר והקינמון. מוסיפים את המים והשמן, בשקית הזיפל לוק סוגרים ומנערים או בקערה מערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה מתאימה (אני אפיתי בשתי תבניות קטנות) ואופים כ-40 דקות. מגישים מיד עם קצפת מוקצפת או מפזרים מעל אבקת סוכר או מעבירים למקרר ללילה שלם ומגישים פרוסות עוגה קרות עם אבקת סוכר, בתאבון!

Ingredients:
2 large grand smith apples (the green ones), cut into cubes
1/4 cup self-raising flour
1/2 cup sugar
1/4 tsp. cinnamon
1/2 cup canola oil
1/2 cup water
 
whipped cream or powdered sugar
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
In a Ziploc bag or a bowl mix the apples, flour, sugar and cinnamon. Add the water and oil and close the bag and mix well. Transfer into a pan (I baked in two small pans) and bake for about 40 minutes. Serve immediately with whipped cream or powdered sugar on top or place in the fridge for the night and then slice and serve with powdered sugar.