1/30/2017

פסטה וגבינות בתנור - Baked Pasta & cheese

בס"ד

פסטה עם גבינות Cheese and pasta

מנת פסטה עם תערובת גבינה ופטריות הנאפית בתנור ומתקבלת ארוחה נפלאה שכיף לאכול ליד סלט טוב.

A Pasta dish with cheese and mushroom that is baked in the oven and you get a wonderful meal that is great next to a good salad.




mac and cheese style pasta

כחלק מקהילת שופרסטאר של רשת שופרסל, קיבלתי הפעם להתנסות את הפסטות החדשות שלהם - פסטות פרימיום מחיטת דורום המיוצרות באיטליה ומגיעות באריזות 400 גרם. הפסטות החדשות המגיעות בצורות חדשות הן: פסטה מאפלדה, פסטה קזרצ'ה ופסט קלמרטה.

כמו שכתבתי בהתחלה, אני הכנתי מתכון שהוא בעצם מתכון בסגנון מאק אנד צ'יז (מקרוני וגבינה), רק בלי שימוש בגבינת צ'דר. הרעיון מבוסס על מתכון של אלטון בראון למקרוני וגבינה אפויים ומתכונים אחרים ברשת. אני השתמשתי כאן בפסטה קלמרטה והתקבלה יופי של מנת פסטה אפוייה עם הרבה גבינה, אבל לפחות ללא שמנת :-)

As part of my membership in Shuferstar community, this time I got to review their new premium pastas - Pastas from durum wheat made in Italy and comes in 400 gram packages. The new pastas come in different shapes.
 
As I wrote at the beginning, I prepared a recipe which is basically in Mac and Cheese style, just without using cheddar cheese. This idea is based on Alton Brown's recipe for baled macaroni and cheese and other recipes online. I got a wonderful baked pasta dish with lots of cheese, but at least without cream :-)


המרכיבים:
400 גרם פסטה
1 כף אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
1 כפית חרדל
1 כפית מלח או לפי הטעם
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
200 גרם פתיתי מוצרלה
כ-110 גרם פרמזן מגוררת
2 פטריות פורטבלו, ללא רגליים, שטופות היטב ומיובשות, לחתוך לפרוסות

אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה במים בלי מלח לפי זמן הבישול הכתוב על האריזה ואז לסנן מהמים.
שמים במחבת את החלב, אבקת הבצל, אבקת השום, החרדל, המלח והקמח ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח, מנמיכים את האש מעט ומבשלים על סף רתיחה כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. להוסיף את כל המוצרלה וחצי מכמות הפרמזן ולערבב. להוסיף את הפסטה, להוריד מהאש ולהעביר לכלי המותאם לאפייה. לפזר מעל את הפרמזן ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות חימום עליון ותחתון כ-20 דקות בחלק העליון של התנור. בתאבון!

Ingredients:
400 gram pasta
1 Tbsp. garlic powder
1 tsp. onion powder
1 tsp. mustard spread
1 tsp. salt or according to flavor
3 Tbsp. flour
2 cups milk
200 gram mozzarella cheese flakes
about 110 gram grated parmesan cheese
2 Portobello mushroom, without legs, washed well and dried, cut into slices
 
Preparation:
Cook the pasta according to the instruction on the package, just keep the salt out of the equation, then strain from water.
Place the milk, garlic powder, onion powder, salt, mustard and flour and bring to a boil. When boiled, lower the heat a bit and simmer for 5 minutes, mixing occasionally. Add the mozzarella and half the amount of parmesan and mix. Add the pasta and take off the heat and transfer into a baking pan. Sprinkle with the remaining parmesan cheese and bake in a preheated oven at 180C , upper and lower heat, in the upper rack for 20 minutes.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use