1/19/2017

לחמניות צפרדע - Frog buns

Yum
בס"ד

frog buns לחמניות צפרדע

כשצבר שלחו לי את החומוסים החדשים של השף אבי לוי, ידעתי שאני הולכת לפנק את המשפחה שלי עם לחמניות מיוחדות - לחמניות צפרדע.

When Tzabar have sent me the new Hummus spreads of chef Avi Levy, I knew I'm going to make my family special rolls - frog shaped buns.





סלטי צבר הרחיבו את סדרת הפרימיום "מלך החומוס חומוסטחינה" עם 40% טחינה גולמית ועכשיו תוכלו למצוא על המדפים שני טעמים חדשים: חומוסטחינה עם קונפי שום וחמוסטחינה עם פלפל מטוגן חריף. שני הטעמים מגיעים באריזת 400 גרם ובכשרות בד"צ העדה החרדית.
ומה חשבתי על החומוס טחינה של מלך החומוס?
זו הפעם הראשונה שיוצא לי לטעום מסדרת מלך החומוס והאמת שהיה מאוד טעים. החומוס עם הפלפל המטוגן היה חריף, ולפעמים היה לי קצת יותר מדי חריף, אבל מאוד מוצלח! והחומוסטחינה עם שום קונפי היה נפלא.

אז כמו שאמרתי, החלטתי לפנק את משפחתי עם לחמניות תוצרת בית, שאני כל כך שמחה שיצאו מאוד טעימות, רכות, אווריריות ופשוט מושלמות. את הרעיון לעיצוב הצפרדע לקחתי מהאתר הזה.

Tzabar have expanded their premium series "Hummus king Hummustahini" with 40% raw tahini and now you can find on the shelves two new flavors: garlic confit and fried hot pepper. The two flavors come in 400 gram packages and are kosher Badas Haeda hacharedit.
So what did I think about the new hummus?
It is the first time I get the chance to try the hummus king and actually it was really tasty. The hummus with the fried hot pepper was hot and spicy and for me even a bit too much, but was still very successful and the garlic confit was wonderful.
 
So as I said, I decided to pamper my family with homemade buns, that I am so happy they came out tasty, soft, fluffy and just perfect. The idea for the design of the frog is from this website.



המרכיבים ל-7 לחמניות:
4 כוסות קמח לבן רגיל
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
2 כפיות מלח
3/4 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים L
ביצה טרופה, לציפוי

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, המים והשמן ולשים על מצב M (או מהירות הכי נמוכה) עד שהתערובת מתגבשת למעין גוש אחד כ-3-4 דקות, במידת הצורך לעצור את המיקסר ולעזור עם כף בערבוב. לאחר מכן, מגבירים את מהירות המיקסר למהירות 1 ולשים עוד כ-7-10 דקות, הבצק שמתקבל הוא ממש מעט דביק. מעבירים לכלי משומן לתפיחה עד הכפלת הנפח כ-שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו. לוקחים את הבצק ויוצרים 7 עיגולים חלקים במשקל של 100 גרם כל אחד. מהבצק הנותר יוצרים 14 עיגולי עיניים. מניחים במרכז כל עיגול גדול שני עיניים הצמודות אחת לשנייה ומורחים בביצה. מניחים להתפחה של כ-15 דקות ואז שוב מברישים בביצה (את הביצה הנותרת לא לזרוק). אופים כ-15 דקות באמצע התנור ולאחר האפייה יכול להיות שחלק מהעיניים נפלו (כמו שקרה לצפרדעים שלי) וזה בסדר קחו מהביצה, תברישו את הלחמניה שוב בביצה ותדביקו את העיניים חזרה ללחמניה ותעבירו לאפייה בחימום 200 מעלות חימום עליון ותחתון לעוד כ-3 דקות. העיניים נשארות במקום ויש לנו יופי של צפרדעים. מומלץ מאוד להגיש חם!

Ingredients for 7 buns:
4 cups all purpose flour
2 1/4 tsp. dry yeast
6 Tbsp. sugar
2 tsp. salt
3/4 cup water
1/2 cup canola oil
2 L eggs
beaten egg for coating
 
Preparation:
Mix the flour and yeast in the mixer bowl. Add sugar and salt and mix well. Add water, oil and eggs and knead on the lowest speed for 3-4 minutes until all ingredients combine, if needed stop the mixer and help with a spoon. Then turn on the mixer to level 1 and knead for 7-10 minutes, you get a dough that is just a bit sticky. Transfer into a greased bowl and set aside to double its size for about an hour.
Preheat oven to 200C, turbo. Take the dough and shape 7 rounds that each weigh about 100 gram. From the remaining dough make 14 eyes. Place on the center of each round of dough two eyes and coat with the beaten egg. Leave for 15 minutes to rise and then coat again with the egg (don't throw the remaining egg) and bake in the middle rack of the oven for 15 minutes. After baking some of the eyes might have fallen (just like happened to my frogs) and that is okay, just take the remaining egg, brush again the buns and place the eyes back on the buns and bake on 200C, high and low heating for 3 minutes. The eyes stay put and you get yourself cute little frogs. Very recommended eating straight from the oven!