1/31/2017

מחנה יהודה, מוזיאון המוזיקה ומסעדת נחמן - Mahane Yehuda & etc

Yum
בס"ד

colorful market

ירושלים, עיר הבירה שלנו, מאוד מקושרת אלינו מבחינה יהודית ודתית ויש בה (ובכלל בארצנו) מקומות עם נופים יפים ומרהיבים. אם אתם יותר מחפשים מקומות בילוי ופנאי בירושלים, כדאי לכם לקרוא על כמה מקומות בילוי לחובבי התרבות, הפנאי והאוכל שהוזמנתי אליהם בראשון האחרון: סיור בשוק מחנה יהודה עם חן ואלון קורן מבייק אוף, סיור מוזיקלי במוזיאון המוזיקה ומסעדת נחמן החלבית בכיכר המוזיקה. 

Jerusalem, our capitol city, is very connected to us in Jewish and religiously perspective and you can find in it (and in all our country) places with spectacular views. If you're looking for places to hangout and for leisure and recreation, you should read about the places I've been last Sunday: A tour with Chen and Alon Koren from Bake off Israel, a musical tour in the music museum and Nahman restaurant. 


Mahane Yehuda market שוק מחנה יהודה

חן קורן בייק אוף Chen Koren bake off

לרגל חג הט"ו בשבט המתקרב (11.2), יצאנו לירושלים למספר מקומות בילוי, אשר הולכים לערוך סיורים מיוחדים לרגל החג.
את היום שלנו התחלנו בשוק מחנה יהודה, אחד השווקים שאני מאוד אוהבת עם כל הריחות, הטעמים והצבעים. את הסיור בשוק העבירה לנו חן קורן, אשר השתתפה עם בעלה אלון קורן בתוכנית הריאליטי בייק אוף בהנחיית קרין גורן.

Tu Bishvat holiday is coming soon (11.2), so we went on a tour in Jerusalem in variety of places that arrange special tours to celebrate the year of the trees.
We started the day with a tour to Mahane Yehuda market, one of the markets I really love with all the smells, flavors and colors. Chen Koren, which participated with her husband Alon Koren in the reality show "bake off" ran the tour.

חלווה Halva
 
Recipe on the Tuth street

Halva and dried fruit

gummy bears

חן ואלון קורן, חביבי הקהל וזוכי מקום שני בבייק אוף ישראל, גרים בצמוד לשוק מחנה יהודה בבית עתיק בן 200 שנה והם מאמינים כי שוק מחנה יהודה הוא הבית. חן ואלון מעבירים סיורים בשוק מחנה יהודה, סדנאות בישול בביתם וכן מארחים לארוחות שבת.

Chen and Alon Koren, the audience's favorites and the runner-ups in Bake off Israel, live close to Mahane Yehuda market in an ancient 200 year old house and they believe that Mahane Yehuda is home. They give tours in Mahane Yehuda market, cooking workshops and also hosting Shabbos dinners around their home table. 

bakery and pastry Marzipan Jerusalem מרציפן ירושלים

Famous rugelach הרוגלך המפורסמים של מרציפן

Marzipan bakery קונדיטוריית מרציפן

Uzieli natural juices מיצים טבעיים עוזיאלי

מכיוון שאלון עובד ביום באתנחתא - מרכז סיוע לנוער בסיכון, חן מעבירה את הסיורים בשעות הבוקר ומכיוון שהיום שלנו קצר והמלאכה מרובה, אנחנו התלוונו אליה רק לשעה אחת של כיף, צבעוניות ואוכל טוב (בד"כ סיורים כאלה הם 3-4 שעות). בתחילה עברנו במאפיית מרציפן הידועה ברוגלעך המפורסמים שלה, העשירים בנדיבות מיוחדת בשוקולד. בהמשך עברנו אצל איש האתרוגים - עוזיאלי, תימני אסלי בן 70, מצאצאי הרמב"ם, שעלה ארצה מתימן ביחד עם מגוון המיצים הטבעיים שלו המתבססים על תורת הרמב"ם.

Because Alon works in the day at Athnachta - an assisting center for youth at risk, Chen gives the morning tours and because we had such a short time, we could only have with her an hour of fun, colorfulness and good food (Mostly those tours are 3-4 hours long). At first we stopped at the Marzipan bakery that are known for their famous rugelach that are extremely rich with chocolate. Then we continued to the citrons man - Uzieli, a 70 year old genuine Yemeni, a descendant of Maimonides, that immigrated to Israel from Yemen with his variety of natural juices based on the Rambam.

ברוסקטה באשר Bashar bruschetta

log of butter

Olives and bread

cheese please

Chen cakes pastry מאפיית עוגת חן

 הכנת חצ'פורי making kchachapuri

traditional khachapuri חצ'פורי מסורתי

khachapuri being baked

Fresh khachapuri חצ'פורי טרי מהתנור

לאחר מכן המשכנו למעדניית באשר, מעדנייה שאומנם למקום עצמו אין הכשר, אך תוכלו למצוא שם שלל גבינות ומוצרים עם הכשר. במעדנייה כ-1200 סוגי גבינות. טעמנו מברוסקטת חמאת כמהין עם צ'דר ועגבניות מיובשות נפלאה ומקוביית גבינת גרוייר מעולה שזוכה כבר 12 שנה במדליית זהב. מכאן הלכנו לעבר מאפיית עוגת חן המציעה מגוון מאפים מתוקים ומלוחים וביניהם חצ'פורי מסורתי וטעים העובר מאב לבן כבר שנים.

Afterwards we continued to Bashar deli, a deli that doesn't hold a kosher certificate but have variety of kosher products. The deli has about 1200 types of cheese. We tasted a wonderful bruschetta with truffle butter, cheddar and sun dried tomatoes and excellent gruyere cheese that have won a golden medal for 12 years now. Then we headed to the Chen cakes pastry that offers variety of sweet and salty pastries and among them you will find a traditional khachapuri that goes from father to son for years.

Arbas hummus place חומוסית ארבעס

lemon hummus חומוס לימון

mushroom hummus חומוס פטריות

את הסיור סיימנו בחומוסיית ארבעס, חומוסייה שנפתחה על ידי שלושה צעירים: טל, יואב וניצן שהתאהבו בירושלים והחליטו להשקיע בה. החומוס אצלם מוכן טרי יום יום, כאשר מבחינת כשרות יש להם כשרות מהשגחה פרטית, מה זה אומר? מדובר בגוף פרטי של רבנים שעברו הכשרה ברבנות והם עומדים כגוף בפני עצמם בלי קשר לרבנות.  

We finished the tour in Arbas Hummus place, a place that was opened by three youngsters: Tal, Yoav and Nitzan that fell in love with Jerusalem and decided to invest in it. Their hummus is made fresh each and every day and in terms of Kosher, they don't posses a kosher certificate from the Rabanut, but a certificate from a private organization called: Hasgaha Pratit.

מבחר תמרים Dates

לרגל ט"ו בשבט, חן ואלון מארגנים לכם סיור במחנה יהודה וסדנת בישול, כולל ארוחה ופינוקים במחיר של 400 ש"ח למשתתף בהרשמה מראש. ביום חמישי ה-9.2 בשעה 18:00 בערב יצא סיור עם חן קורן משוק מחנה יהודה בארומה למשך שעה שבה תוכלו לטעום מטעמי השוק ובהמשך תגיעו לסדנת בישול בביתם של חן ואלון, שם תלמדו להכין מגוון מטעמים כ: חלת בייגל ירושלמי מגולגלת בעגבניות וחמאת כמהין, תאנים ומשמשים מיובשים ממולאים בגבינת רוקפור וריבת בצל ועוד.
לפרטים נוספים על הסיורים, הסדנאות וארוחות השבת, מוזמנים להיכנס לאתר שלהם כאן.

For Tu Bishvat, Chen and Alon arrange a tour in Mahane Yehuda and a cooking class with dinner and treats that costs 400NIS per participant, register in advance. On Thursday the 9th of February on 6 PM in the evening a tour with Chen Koren will be held and go from Aroma branch in Mahane Yehuda for an hour that you can enjoy the flavors of the market. Then you will go to Chen and Alon's house and there you will learn how to concoct variety of dishes like: Jerusalem pretzel challah in tomato and truffle butter, figs and apricots filled with Roquefort cheese and onion jam and more. For more details about their tours, cooking workshops and Shabbos dinners, go to this website.

Eldad Levy, music museuum manager

Playing with tablet at the music museum

one of the beautiful spaces in the museum

blowing wind instruments

בהמשך ביקרנו במוזיאון המוזיקה, המוזיאון המקסים שסיפרתי לכם עליו בעבר בבעלותו של אלדד לוי. מוזיאון המוזיקה מכיל מגוון כלי נגינה עתיקים לצד טכנולוגיה חדישה, המאפשרת לכל אחד להנות כאן, אם זה סיור במציאות מדומה בבית המקדש או נשיפה בכלי נשיפה עם מסך אינטרקטיבי המשנה את התצוגה לפי עוצמת הנשיפה או שמיעת צלילים של כלים עתיקים ועוד ועוד. חוויה מאוד מומלצת ועכשיו לרגל ט"ו בשבט המוזיאון יוצא בסיור מוזיקלי מיוחד לחג  בכל ערב בשעה 18:00 בין ה-5-9.2 בליווי מוסיקאי עם הדגמות של כלי נגינה שונים המצויים במוזיאון, שירי ארץ ישראל וסיפורים וכמובן חווית התלת מימד המדהימה שפשוט לא כדאי להחמיץ. עלות השתתפות בסיור ט"ו בשבט: 65 ש"ח לאדם. להזמנות: 02-5406505.

Then we went to the music museum, a lovely museum I told you about before that is run by Eldad Levy. The music museum features variety of ancient instruments alongside modern technology, that allows everyone to enjoy here, if it's by a virtual reality glasses inside the temple or blowing wind instruments and with interactive screen seeing how your exhalation affects and changes what is seen on the screen or hearing ancient sounds and more. It is a really fun experience and now for Tu Bishvat, the music museum goes out with a musical tour with a musician. On each evening at 6 PM from the 5th to the 9th of February there will be a musician and demonstrations of instruments from the museum along with Israeli songs, stories and of course the 3D experience that you don't want to miss. The tour costs 65 NIS per person, purchase at: 02-5406505

Nahman dairy restaurant

בתוך מסעדת נחמן Inside Nahman restaurant

וממש ליד מוזיאון המוזיקה בכיכר המוזיקה, תמצאו את מסעדת נחמן החלבית הכשרה למהדרין. מסעדת נחמן קרויה על שם הסמטה המובילה למסעדה - סמטת נחמן (על שם צאצא של יואל משה סלומון שהיה ממייסדי נחלת שבעה, השכונה בה המסעדה נמצאת). במסעדה כ-60 מקומות ישיבה בחלל המרכזי בפנים ועוד כ-40 מקומות ישיבה בחוץ. המסעדה מאוד מרשימה ומציעה מגוון מנות המתבססות על המטבח האיטלקי עם פיצות הנאפות בטאבון אבן המחופה באבני פסיפס שחורות, מגוון פסטות, מנות דגים, קינוחים ועוד.
על התפריט של "נחמן" אחראית השפית רחל דבח ובין המנות תמצאו מנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן.

And right near the museum you will find the dairy Nahman restaurant in the music roundabout. The restaurant is called after the alley that leads to the restaurant - Nahman's Alley (Nahman is a descendant of Yoel Moshe Salomon, from the establishers of Nahalat Shivah, the neighborhood where the restaurant is located at). The restaurant offers 60 sitting areas inside the central space and 40 more outside. It looks really impressive and in the menu you will find variety of dishes based on the Italian cuisine with pizza from the stone oven that is coated with black mosaic stones, variety of pastas, fish courses, desserts and more.
On the menu is in charge the chef Rachel Dabah and among the dishes you will find dairy, vegetarian, vegan and gluten free.

שולחן ערוך בנחמן Nahman table

בורטה Burrata

אנחנו קיבלנו לטעימה מגוון מנות וביניהם:
בורטה - גבינת מוצרלה המשלבת שמנת המוגשת עם סלט עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית (48 ש"ח) . דעתי: מנה שאישית לא התחברתי אליה.

We got to taste some of the dishes:
Burrata - a mozzarella cheese with cream served with tomato cherry salad, basil and olive oil (48 NIS). My opinion: I didn't really like this dish.

pizza margarita פיצה מרגריטה נחמן

פיצה מרגריטה - פיצה נאפוליטנית הנאפת בטאבון (54 ש"ח). דעתי: הייתה נחמדה, אבל לא יותר.

Margarita pizza - Neapolitan pizza baked in brick oven (54 NIS). My opinion: No more than nice.

פיצה ים תיכונית נחמן Mediterranean pizza

פיצה ים תיכונית - פיצה מרגריטה בתוספת גבינת עיזים, עגבניות מיובשות ובצל מקורמל (65 ש"ח). דעתי: פיצה נפלאה עם שילוב מוצלח של טעמים.

Mediterranean pizza - margarita pizza with goat cheese, sun dried tomatoes and caramelized onion (65 NIS). My opinion: wonderful pizza with excellent flavor combination.

ארנצ'יני נחמן Arnechini

ארנצ'יני - כדורי אורז במילוי מוצרלה מעושנת ורוטב עגבניות (42 ש"ח) . דעתי: מנה נחמדה ולא יותר לטעמי.

Arenchini - rice balls filled with smoked mozzarella and tomato sauce (42 NIS). My opinion: No more than a nice dish.

פסטה עם גבינת עיזים נחמן Pasta with goat cheese

פסטה פנה ברוטב שמנת, גבינת עיזים ותרד (56 ש"ח). דעתי: מנה חביבה שמעט חסרת תיבול.

Penne pasta with cream sauce, goat cheese and spinach (56 NIS). My opinion: nice dish that a bit lacks on flavor.

לזנית חצילים נחמן Eggplant lasagna

לזניית חצילים - פרוסות חציל קלוי, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ופרמז'ן (69 ש"ח) . דעתי: לזניה טעימה, שלפעמים לדעתי היה חסר מעט תיבול.

Eggplant lasagna - slices of roasted eggplant, tomato sauce, mozzarella and parmesan cheese (69 NIS). My opinion: tasty lasagna, that sometimes was lacking on flavor.

פילה סלמון נחמן Salmon fillet

פילה סלמון - בקארי אדום, חלב קוקוס, בוקצ'וי, אפונה סינית ואטריות סובה (110 ש"ח). דעתי: זו המנה המנצחת מבחינתי. סלמון עסיסי וטעים עם אטריות מעט פיקנטיות וטעימות.

Salmon fillet - in tomato curry, coconut milk, bok choy, Chinese peas and soba noodles. My opinion: for me it was the winning dish. The salmon was juicy and the noodles were a bit spicy and tasty.
פלטת קינוחים נחמן Dessert plate

עוגות קינוח נחמן Cakes plate

עוגת שוקולד נחמן Chocolate cake

לסיום קיבלנו צלחות עם מגוון קינוחים שלצערי איני יודעת את שמם, אך מה שבמיוחד אהבתי היה ממתק בונבון שוקולד לבן קטן וכל כל טעים. העוגיה המזכירה את עוגיות הקוקוס הפסחית ממולאת קרם והיא נחמדה. הטראפלס שוקולד היה חביב ועוגת השוקולד עם אגוזים וזילוף המרנג הייתה טעימה.
סך הכול היו מנות שלחלקן היה חסר תיבול וחלקן היו טעימות, ולדעתי המחיר שגובים הוא קצת גבוה לתמורה (יכול להיות בגלל המיקום).

And last but not least, we got plates with dessert that unfortunately I don't know their names, but what I'm certain of that I really enjoyed the small white chocolate bonbon that was so tasty. The cookie that resembles a coconut Passover cookie was filled with a cream and was nice and the chocolate and nuts cake with meringue was tasty and the truffles were nice.
Overall some of the dishes lacked with seasoning and others were tasty, but in my opinion the price is a bit high compared to what you get (maybe because of the location).