1/01/2017

ארוחה בסיר אחד - עוף וירקות - One pot meal

Yum
בס"ד

chicken and vegetable casserole

אני מאוד אוהבת את המתכונים האלה שפשוט זורקים מגוון מרכיבים לסיר אחד וזהו, אז גם בתבשיל העוף והירקות הזה מכינים הכול בסיר אחד. אומנם לא פשוט זורקים לסיר וזהו, אך עדיין מדובר במתכון קל ומאוד מוצלח.

I really love recipes that you just throw everything into the pot and that's it, and this chicken and veggies casserole you make in one pot. Well you don't just throw into the pot and that is itm but still it is a very easy an successful recipe.


תבשיל עוף וירקות Chicken casserole

chicken and root vegetables

תבשיל עוף וירקות שורש

בד"כ בימי שישי אני מכינה תבשיל די קבוע של בטטות, תפוחי אדמה, עוף וג'חנון (קנוי) בסילאן ותבלינים, אבל מכיוון שעד כה לא הכנתי את המתכון עם כמויות מדוייקות, לא שיתפתי איתכם ולכן בינתיים משתפת אתכם בסיר אחר נפלא וטעים של עוף וירקות המתבשלים בסיר אחד ומתקבל עוף עסיסי, טעים ובעל טעם עדין ונהדר.

Usually on Fridays I make quite regularly a casserole with sweet potato, potatoes and jachnun (bought one) in silan and spices, but because I haven't wrote exact quantities, I haven't given you this wonderful recipe yet and for now I'm sharing with you this wonderful one pot chicken and vegetables that comes out juicy, delicious and with a mild and great flavor.



המרכיבים:
4 ירכיים, בלי עור ושטופים
7 גרונות הודו שטופים או עוד 3-4 ירכיים בלי עור ושטופים
3 כפות סילאן טהור
1 כף שמן זית
5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לפלחים גדולים
1 בטטה גדולה, חתוכה לטבעות עבות
1 בצל גדול, חתוך לפלחים
4 גזר, חתוך לרבעים
3 ראשי שום, מופרדים וקלופים (סה"כ כ-36 שיני שום)
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף טימין יבש
1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כף רוזמרין יבש
מים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הירקות, כולל השום והבצל, משני הצדדים על להבה בינונית-נמוכה, כמה דקות מכל צד. ניתן להכניס את הירקות בנגלות, על מנת שכל הירקות יטגנו. ברגע שסיימתם לטגן את הירקות, מוציאים החוצה ומטגנים את העופות, בתחילה את הצד עם הבשר ולאחר מכן הופכים ומטגנים את הצד עם העצמות (אין צורך בשמן בטיגון העוף). ברגע שסיימתם לטגן את העוף, הוסיפו את הירקות ואת כל התבלינים, כולל הסילאן הטהור והוסיפו מים עד כדי כיסוי. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מכסים במכסה ומבשלים על אש בינונית-גבוהה כשעה. כרבע שעה לפני סוף הבישול, פותחים מעט את הסיר על מנת שחלק מהמים יתנדפו.

Ingredients:
4 chicken thighs, skinless and rinsed
7 Turkey throat rinsed or 2-4 more chicken thighs, skinless and rinsed
3 Tbsp. pure date syrup
1 Tbsp. olive oil
5 medium potatoes, cut into large wedges
1 large sweet potato, cut into thick rings
1 large onion, cut into wedges
4 carrots, cut into quarters
3 garlic heads, separated and peeled (overall about 36 cloves)
2 tsp. salt
1 tsp. black pepper
1 Tbsp. dried thyme
1 Tbsp. dried parsley
1 Tbsp. dried rosemary
water
 
Preparation:
Preheat the oil in a large pot and fry the veggies, including the garlic and onion, on medium-low heat on both sides for couple of minutes.
You can fry them in batches and then set aside and fry the chicken, skin side down and then flip and fry the other side, no need for oil when frying the chicken.
Once done, add the veggies to the chicken, add the seasoning including the silan (date syrup), add water to cover, turn the heat into high and bring to a boil. Once boiling, cover with a lid and lower the heat to medium-high and cook for about an hour. 15 minutes before the end of cooking, open the lid to let the liquids evaporate a bit.