2/21/2017

פטיפור בקלי קלות - Petit four dessert

Yum
בס"ד

vegan petit four dessert קינוח טבעוני

מתכון לפטיפור בקלי קלות יש לכם יופי של קינוח רושם נהדר לאורחים, לאירועים, לשבת או חג.

A wonderful and easy to make petit four recipe that you can serve your guests or during Shabbos or holidays.
 
 

chocolate petit four פטיפור שוקולד טבעוני
 
פטיפור זה עיברות למילה הצרפתית petit four שזה אומר "תנור קטן".
במאה ה-19 לא היו קיימים תנורי גז בצרפת, ותנורי הלחם שכן היו קיימים הגיעו עם שני מצבים: חימום חזק שהתאים לירקות ועוד או חימום על עוצמה נמוכה שנקרא Petit four והתאים לאפיית מאפים.
 
הפטיפורים יכולים להגיע בשלוש צורות:
1. מסוכר - עוגות עם ציפוי, פחזניות או אקלרים, טארטלטים ועוד.
2. מלוח - מתאבנים בגודל ביס ששימשו במסיבות קוקטייל או בופה.
3. יבש - מרנג שעבר אפייה, מקרונים, בצק עלים וביסקוויטים.
 
Petit four is a French word that means: "small oven".
In the 19th century in France, there weren't any gas ovens and the oven bread makers they had came with two modes: strong heat for veggies and more or low temperature heat which is called "petit four" and was suitable for pastries.
 
The petit fours can come in 3 forms:
1. Sugared - cakes with glazing, éclairs, tartlets etc.
2. Salted - bite-sized appetizers that were used in cocktail parties or
    buffet.
3. Dried - baked meringues, macaroons, puff pastries and biscuits.
 
קינוח ביס אינדיבידואלי Individual bite-size dessert
 
גם מי שלא אוהב חמאת בוטנים, בד"כ אוהב את השילוב המושלם של שוקולד וחמאת בוטנים ובמיני קינוח היפה הזה, שנראה מרתיע אך הוא בכלל לא כך, השילוב נפלא. אני השתמשתי בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים, אך נראה לי שפעם הבאה אכין בלי השברים, כי לא כולם אוהבים את התוספת שלהם.
 
המתכון מבוסס על מתכון ממגזין "מרווה לצמא" של מ. וקסברגר עם שינויים שלי וזה קינוח שמתאים גם לטבעונים.
 
Even if someone doesn't like peanut butter, usually they do love the perfect combo of chocolate and peanut butter and in this beautiful individual dessert, that looks intimidating but it's not, the combination is delicious. I used peanut butter with peanut and not the smooth kind, but I think next time I will use the smooth peanut butter, because not everyone like the peanuts.
 
This recipe is based on a recipe from "Marve Latzame" magazine of M. Vaksberger with changes I made and this mini dessert is suitable for vegans.
 
 
המרכיבים ל-15 יחידות:
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף סירופ מייפל טהור
שרוול פתי בר, מפורר (250 גרם)
 
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית
100 גרם שוקולד מריר*
1/2 כוס קצפת צמחית*
 
לקישוט:
שוקולד צ'יפס
 
תבנית 30X30 ס"מ
רינג בקוטר 3 ס"מ
 
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו את השוקולד המריר, חמאת הבוטנים, השמן והמייפל במיקרו עד להמסה מלאה. מערבבים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ולמקפיא להתייצבות - לפחות חצי שעה. לאחר מכן, ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וקצפת צמחית ויוצקים על שכבת הפתי בר ומיישרים עד כמה שניתן. ממיסים שוב 100 גרם שוקולד מריר וקצפת צמחית, יוצקים על השוקולד ומיישרים. מעבירים למקפיא להתייצבות לגמרי, לפחות חצי שעה. בינתיים ממיסים את השוקולד צ'יפס ויוצרים לכם כפיות שוקולד בתבנית סיליקון או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים איזה צורות שמתחשק לכם ומעבירים למקפיא להתקשות.
מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת חותכן קטן קורצים עיגולים, אם קשה מדי א מחכים כמה דקות ואז מנסים לקרוץ. אחרי שקורצים את העיגולים, לפעמים הם יכולים להיתקע ברינג אז פשוט דחפו את העוגה מלמטה וככה היא תצא די בקלות. מקשטים בקישוטים שהכנתם ומגישים. יש לשמור במקרר.
*ניתן מראש להמיס את כל כמות השוקולד ולצקת על שכבת הפתי בר. נראה לי שאם יוצקים בפעמיים, מצליחים יותר ליישר את השכבה העליונה לצורה חלקה.
 
Ingredients for 15 units:
100 gram / 3.5 oz. bittersweet chocolate
1 cup of smooth peanut butter or with peanuts
1/4 cup canola oil
1 Tbsp. pure maple syrup
petit beurre biscuits (250 grams / 8.8 oz.), crumbled
 
Coating:
100 gram / 3.5 oz. bittersweet chocolate
1/2 cup whipping cream / vegan
100 gram / 3.5 oz. bittersweet chocolate*
1/2 cup whipping cream / vegan*
 
Decoration:
chocolate chips
 
30X30cm pan (12x12 inch)
3cm ring  (1 inch)
 
Preparation:
Melt the chocolate. peanut butter, oil and maple syrup in the microwave until fully melted. Mix until you get a unified mixture. Transfer into a pan with baking paper and flatten. Transfer to the freezer to set for at least 30 minutes. Then, melt 100 gram of chocolate with 1/2 cup whipping cream in the microwave and pour on the frozen cake. Flatten and melt the other batch of chocolate and whipping cream, pour on top and spread evenly and smoothly as possible. Transfer to the freezer for at least 30 minutes. Meanwhile melt the chocolate chips and make chocolate teaspoons using a silicon mold or transfer into a piping bag and pipe crazy shapes. Set in the freezer to harden.
Cut circles from the frozen cake and if it is too hard to cut, let it sit for a few minutes outside and then try and cut again. Place a decoration on top of the cake and you're done! Keep in the fridge.
*You can melt the all amount of coating together and pour on the biscuits layer. I think if you pour in two different times, it helps get a smoother upper layer.