3/07/2017

חטיף שוקולד קוקוס - Chocolate coconut bar

Yum
בס"ד

Coconut chocolate candy

אם אתם אוהבים קוקוס אז החטיף הזה בשבילכם - חטיף שוקולד קוקוס נפלא ופשוט להכנה.

If you love coconut then this is the bar for you - Wonderful and simple to make coconut and chocolate bar.


Chocolate coconut candy bar

המתכון מבוסס על המתכון מהספר Mariana culinaria - las melhores receitas de chocolate. את המתכון הכנתי עם שינויים ממש קלים ויוצא יופי של ממתק שאפשר לפנק במשלוחי מנות לפורים או בכל זמן אחר.

אני יודעת שברשת רץ מתכון להכנת חטיף באונטי וזה בעצם די אותו דבר, רק שפה הוסיפו את האלמנט השוקולדי של אבקת השוקו, כך שכמעט כולם נהנים מהמתכון הזה - חובבי השוקולד וחובבי הקוקוס. מוזמנים לצפות בסרטון הכנה שמצורף כאן למטה.

The recipe is based on a recipe from the cookbook - Mariana culinaria - las melhores receitas de chocolate. I made this recipe with mild changes and you get a tasty candy you can put in Mishloah manos for Purim or for any other occasion.
 
I know there is a recipe of bounty on the net and actually they are quite the same, the only change here is the addition of the chocolate drink powder. The chocolate element in here makes it a favorite of almost everyone - the chocolate lovers and the coconut lovers. You're welcome to watch the tutorial video attached down here.

חטיף קוקוס שוקולד באונטי Bounty chocolate coconut bar

המרכיבים:
1 פחית חלב מרוכז ממותק (397 גרם)
2 כוסות קוקוס טחון
3 כוסות אבקת שוקו
200 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
לקישוט: קוקוס טחון, סוכריות צבעוניות וכו'

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את החלב המרוכז, הקוקוס הטחון ואבקת השוקו, עד שהתערובת כולה רטובה. מעצבים לצורת חטיף ומקפיאים ל-30 דקות. ממיסים את השוקולד במיקרו ומערבבים פנימה את השמן. מוציאים את החטיפים מהמקפיא ומצפים בשוקולד. מפזרים מעל קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות ומחזירים למקפיא להתקשות כ-1-3 דקות. מגישים או שומרים במקפיא עד ההגשה.

Ingredients:
1can sweetened condensed milk (397 gram = 14 oz.)
2 cups grated coconut
3 cups chocolate drink powder
200 gram bittersweet chocolate (=0.44 pound)
1 Tbsp. canola oil
For decoration: grated coconut, sprinkles etc.
 
Preparation:
Mix together the condensed milk, grated coconut and chocolate drink powder, until the mixture is unified and wet. Shape the mixture into bars and freeze for about 30 minutes. Melt the chocolate in the microwave and add in the oil. Mix well. Take the bars out of the freezer and coat with chocolate. Sprinkle with sprinkles or grated coconut and freeze again for about 1-3 minutes or until the chocolate is hard. Serve or keep in the freezer.