3/01/2017

קציצות עוף מטוגנות - Fried chicken patties

Yum
בס"ד

קציצות עוף מטוגנות Friedchicken patties

קציצות עוף מטוגנות, פשוטות, אך כל כך טעימות. קציצות נפלאות ליד כל תוספת או פשוט כנשנוש :-) .

Fried chicken patties, simple, but so tasty. These wonderful  patties go well alongside every side dish or as a snack :-) .

Patties in the oil

Frying patties

קציצות העוף האלה עשויות מפרגיות שטחנו במקום, דבר המקנה להן עסיסיות נפלאה ועל מנת להוסיף קצת צד בריא לעניין, הוספנו קמח כוסמין. הקציצות מתאפיינות בטעם מעט מתקתק בזכות הבהרט והן פשוט נטרפות מהר!
אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח ותתחילו לקצור מחמאות.

Those chicken patties are made with Pargiot, which is a the drumstick without the bone. We minced it in the food processor and in order to give it a healthy side, we added spelt flour. The chicken patties characterize with a bit of a sweet flavor thanks to the Baharat and they disappear in a jiffy!
So what are you waiting for? start cooking and begin harvesting those compliments.

קציצות עוף לא בתנור, כי מטוגן הכי טעים :-) NO baked chicken patties, cause fried is the best

ביס בקציצת פרגית Chicken patty bite

המרכיבים:
כ-800 גרם פרגיות
1 בצל גדול, לחתיכות
10 גרם ג'ינג'ר טרי
2 כפות פטרוזיליה יבשה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
1/2 כוס קמח כוסמין

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הפרגיות ביחד עם הבצל. מוסיפים את הג'ינג'ר וטוחנים שוב. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות באיזה גודל שרוצים ומטגנים משני הצדדים עד שמוכן.

Ingredients:
about 800 gram/1.8 pound drumsticks, deboned
1 large onion, into pieces
10 gram/0.022 pound fresh ginger
2 Tbsp. dried parsley
1 tsp. salt
1/2 tsp. black pepper
1 tsp. baharat
1/2 cup spelt flour
 
oil for frying
 
Preparation:
In a food processor mince the chicken and onion. Add the ginger and grind again. Add the rest of the ingredients and mix until well combined. Preheat oil in a pan, form patties in the desired size and fry on both sides until done.