3/23/2017

חטיף פסק זמן ביתי - Pesek zman copycat

Yum
בס"ד

מתכון פסק זמן ביתי Homemade pesek zman bar

אני לרגע אחד לא אומרת שהחטיף הזה הוא בדיוק כמו פסק זמן והוא אחד לאחד כמו החטיף המקורי, אבל אחרי שתטעמו תגלו שזה קצת מזכיר את החטיף האהוב וכמה שזה טעים!!

I don't know if you're familiar with the Israeli Pesek Zman (timeout) chocolate bar, one of the tastiest bars ever made in Israel. I tried to make a copycat of it and it didn't came out he same, but it does remind a bit the good old bar and you will not believe how good this is!! 


חטיף שוקולד פסק זמן ביתי - Chocolate candy bar

אני משתדלת לא להשתמש יותר מדי במרכיבים מוזרים או מיוחדים במתכונים שלי, אולם גיליתי שאבקת חלב זה בין המרכיבים שכדאי להחזיק במטבח. זה מוצר שמשתמשים בו הרבה בחטיפים הקנויים ואחרי שניסיתי אותו בכמה מתכונים, זה באמת מוצלח!

על מנת ליצור את חטיף הפסק זמן שלי, כל מה שעשיתי זה להסתכל על המרכיבים על גב האריזה של הפסק זמן ולהתחיל להרכיב כמויות ואופן הכנה, יצא חטיף מטריף! כמות הקרם בחטיפים לעומת כמות הוופל היא גדולה, אך כמובן שניתן לשנות את זה ופשוט לשים פחות קרם ויותר וופל. לשיקולכם :-)

I try not to use weird or special ingredients in my recipes very often, but when I found out that milk powder is one of the ingredients you should keep at home. This is a product usually used in store-bought bars and after I tried it in several recipes, it is very successful!
 
In order to make my time out bar, all I did was to check the label of the bar and then start adding quantities and preparation method. The bar is so unbelievably good! just a hit! The amount of cream in the bar is great comparing to the wafer, but f course you can change the ratio according to your liking :-)
 

המרכיבים ל-15 יחידות:
100 גרם שוקולד מריר מומס
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת חלב
25 גרם אגוזי לוז טבעיים (כרבע כוס), לטחון במעבד מזון
1/4 כוס שמן קנולה


ופלים לחצות לפי העובי הרצוי ולפי גודל הפסק זמן

300 גרם שוקולד חלב
כף שמן קנולה


אופן ההכנה:
מערבבים את אבקת הסוכר, אגוזי הלוז הטחונים, השמן, השוקולד המומס ואבקת החלב לתערובת אחידה.
מעבירים לתבניות סיליקון קטנות ומקפיאים לגמרי. מוציאים מהתבנית, מצמידים מתחת לשוקולד חתיכת ופל לפי הגודל הרצוי ומקפיאים שוב ל10 דקות. ממיסים שוקולד חלב בזהירות במיקרו, חשוב בפולסים של כ-20 שניות כל פעם וערבוב או מנוחה אחרי כל המסה, על מנת שהשוקולד לא יישרף. מערבבים פנימה את השמן ומניחים להתקרר. מצפים ומקפיאים עד התקשות. אם רוצים חטיף ארוך, פשוט מצמידים שני מלבנים יחד ומצפים אותם בשוקולד. מעבירם למקפיא ויש לכם חטיף אחד ארוך, בתאבון! שומרים במקפיא ומוציאים לדקה-שניים לפני ההגשה.


Ingredients for 15 units:
100 gram bittersweet chocolate, melted
1/2 cup powdered sugar
1/4 cup milk powder
25 gram natural hazelnut (about 1/4 cup), grind in food processor
1/4 cup canola oil
 
wafers in the wanted thickness and size of the bars
300 gram milk chocolate
1 Tsp. canola oil
 
Preparation:
Mix the powdered sugar, ground hazelnut, oil, melted chocolate and milk powder until unified.
Transfer into a silicon mold and freezer completely. Take out of the mold, take a wafer piece, stick it to the bottom of the chocolate and freeze for another 10 minutes.
Melt the milk chocolate carefully in the microwave, in order not to burn the chocolate (after about 20 seconds, mix and then try and then microwave again). Mix in the oil and set aside to cool. Coat an freeze until it hardens. I you want a longer bar, just place two bars close to one another and coat wit chocolate. Keep in the freezer and take out for a minute or two before serving.