4/02/2017

בישקוטים ביתיים מושלמים - Perfect homemade ladyfingers

Yum
בס"ד

homemade ladyfingers בישקוטים ביתיים

מתכון ללשונות חתול / בישקוטים ביתיים, מאוד קל הכנה וממש טעים.

Homemade cat tongues / ladyfingers, easy to make and really tasty.



המתכון מבוסס על מתכון של הקורדון בלו עם כמה שינויים שלי. פעם ראשונה שהכנתי וברוך השם יצאו בישקוטים נפלאים וטעימים.
ניסיתי לאפות את הבישקוטים בשתי נגלות - אחת אפיתי 10 דקות כמו שצויין במתכון המקורי ובמתכונים אחרים ברשת ואחרת אפיתי 12 דקות. הבישקוטים שנאפו פחות זמן התאפיינו בטעם מעט ביצתי ואילו הבישקוטים שזכו לקצת יותר זמן אפייה, לא התאפיינו בכלל בטעם הזה - יחי ההבדל הקטן.

This recipe is based on a recipe of the Cordon Bleu with changes I made. It is the first time I make ladyfingers and they came out just perfect and delicious.
I tried baking them in two batches - the first one I baked for 10 minutes and the second one for 12 minutes. The ones that were baked for 10 minutes ha a bit of an eggy taste and the ones that were baked for 12 minutes, didn't have egg taste at all - long live the little difference.


המרכיבים ל-20 בישקוטים:
2 ביצים L, מופרדות חלמון וחלבון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס + 2 כפיות קמח
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון.
מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים 1/4 כוס סוכר ומקציפים עד לקבלת קצב נוקשה ומבריק. מקציפים מעט את החלמונים עם יתרת הסוכר. מוסיפים את החלמונים לחלבונים בתנועות קיפול, על מנת לא לאבד יותר מדי אוויר (תנועת קיפול פירושה הכנסת כף למרכז התערובת והרמתה בחצי עיגול בתוך התערובת מהמרכז לאחד הצדדים של העיגול. ממשיכים כך עד שמקבלים תערובת אחידה - אפשר לייעל את התנועה הזו על ידי סיבוב הקערה תוך כדי). מוסיפים את הקמח גם כן בתנועות קיפול. מעבירים לשקית זילוף עם חור גדול ומזלפים על נייר אפייה (את נייר האפייה מדביקים לתבנית על ידי שימון התבנית, על מנת שהנייר לא יזוז בזמן שמזלפים). עושים פסים ארוכים, דואגים לרווחים בין הפסים, ומפזרים עליהם אבקת סוכר. מחכים שהסוכר ייטמע באצבעות שזילפנו ומפזרים מעל שכבה נוספת של אבקת סוכר. את הסוכר שהתפזר בצדדים, מנסים בזהירות להוציא מהתבנית ואופים כ-12 דקות (הפעם לא מחכים שהסוכר ייטמע) באמצע התנור.

Ingredients for 20 ladyfingers:
2 L eggs, separated to egg whites and egg yolks
1/2 cup sugar
1/2 cup + 2 tsp. flour
powdered sugar
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, bottom and upper heat.
Whip the egg whites until you get soft foam, add 1/4 cup sugar and whip until you get a stiff shiny foam. Whip the egg yolks just a bit with the egg yolks and fold to the egg whites mixture (folding meaning Inserting a spoon to the middle of the mixture and lifting it in a hemisphere shape inside the mixture to one side of the circle. Keep so until the mixture is unified - you can optimize the movement by rotating the bowl while folding). Add flour and fold again like before. Transfer to a piping bag with big hole and pipe on a baking paper stuck to a baking pan, so the paper won't move while piping the fingers. (the baking paper is stuck to the baking pan because we use a greased pan). Make long stripes, with spaces between each other, and dust with powdered sugar. Wait for the sugar to dissolve and then powder again. Try taking out the sugar that was powdered on the pan and bake for about 12 minutes in the middle rack (this time without waiting for the sugar to dissolve).