5/17/2017

מאפה גביניות ואוכמניות - Blueberry cheese pockets

Yum
בס"ד

blueberry cheese pockets גביניות לשבועות

מאפה גביניות טעים ומושלם בשילוב אוכמניות במיוחד לשבועות.

Delicious cheese pastry with blueberries perfect for Shavuot (Pentecost).




לפני כמה זמן ניסיתי להכין גביניות ממתכון שראיתי ברשת עם שמן, אבל הגביניות יצאו יותר במרקם של לחם. טעימות, אבל בכלל לא כמו הגביניות שאנחנו נוהגים לקנות והן כל כך טעימות.
הפעם החלטתי לנסות מתכון אחר שכלל חמאה מומסת, הכול על מנת לא להתעסק בבצק עם קיפולי חמאה. הייתי בטוחה שיש לי חלב במקרר, ובאמת היה חלב אבל תוקפו פג כבר מזמן והריח שלא נדע.


Not long ago I tried making those sweet cheese pockets from a recipe with oil I saw online, but the cheese pockets had the texture of a bread. They were tasty, but not at all the good old sweet cheese pockets we usually buy.
This time I decided to go for another recipe that has melted butter in it, all just not to deal with dough that needs butter folding in it. I was sure I had milk in the fridge, and I really had but it expired and the smell wasn't great I tell you. 

מאפה גביניות אוכמניות Blueberry cheese pastry


התחלתי לחשוב: "מה לעשות, מה לעשות". ניסיתי להתייעץ עם אחותי, אבל היא לא הייתה פנויה לענות אז שוב חזרתי לחשוב מה לעשות: מים לא בא בחשבון, כן זה מן הסתם יעבוד אבל במתכון חלבי ועוד גביניות, אז החלטתי שכדאי להישאר עם החלב ולחשוב על פתרון טוב יותר. בסוף החלטתי לערבב קצפת צמחית עם מים ואני שמחה לבשר שהבצק יצא מעולה. זה אומנם שוב לא גביניות אמיתיות, יש פעמים שפשוט אי אפשר לקחת את הדרך הקצרה, אבל יצא מאפה גביניות ממש טעים!


I started thinking: "What should I do, what should I do". I tried consulting with my sister, but she wasn't available so I tried thinking what else can I do: water is out of the question, yeah it probably will work but this is a dairy recipe and it is a sweet cheese recipe after all, so I decided to stay with the mil and think of a better solution. Eventually I mixed vegan whipping cream with water and I'm glad to say that it turned out good. The taste is not of the real cheese pockets, sometimes there are just no shortcuts you can take, but it was still very tasty!

מוצרי פוליבה Poliva products


ומה שנתן את הטעם המצויין למאפה זה מלית האוכמניות שהחלטתי להוסיף מעל מלית הגבינה. מלית הגבינה עצמה לטעמי לקתה בחסר לבד, ולכן ממליצה בכל תוקף לא להשמיט את מלית האוכמניות.


אם אתם לא אוהבים אוכמניות,אז אנא דלגו למתכון אחר על מנת שלא תתאכזבו.
אני השתמשתי במלית אוכמניות ממש מצויינת של חברת פוליבה שקיבלתי להתנסות. לרגל חג השבועות חברת פוליבה, יצרנית חומרי גלם איכותיים לענף האפייה והמזון, מציעה שלושה מוצרים המתאימים לאפיה, למילוי או למריחה על עוגות: מלית דובדבנים, מלית אוכמניות וריבת חלב.

המליות מגיעות מוכנות, זאת אומרת שניתן להשתמש בהן כמו שהן על לחם, ביוגורט, כרוטב ןעוד. המליות שומרות על צורתן באפייה ומכילות 42% פרי וגם הן וגם ריבת החלב מיוצרות ללא צבעי מאכל.
מחיר המוצרים: מלית דובדבנים - 8 ש"ח ל-400 גרם
                      מלית אוכמניות - 8 ש"ח ל-400 גרם
                      ריבת חלב -       10 ש"ח ל-340 גרם
ניתן להשיג את המוצרים ברמלה, רחוב העצמון 1, בחנות הדגל החדשה בראשון לציון, רחוב חומה 2 ובאתר החברה.


What gave these cheese pockets their terrific flavor is the blueberry filling that I decided to add on top of the cheese filling. The cheese filling itself is lacking a flavor in my taste, so I urge you not to omit the blueberry filling.
 
If you don't love blueberry, please skip this recipe or otherwise you'll be disappointed.
I used the Blueberry filling of Poliva company, a manufacturer of high quality raw materials for the food and baking industry, that I got to review alongside two other products that they offer for Shavuot - Dulce de leche and cherry filling.
The fruit filling are ready to consume as is, meaning you can eat them in a yogurt or on a toasted bread, as a sauce and more. The filling keep their form while baking and contain 42% fruit. All three products I got to review don't contain food coloring.
Prices: cherry filling -       8 NIS per 400 gram
            Blueberry filling - 8 Nis per 400 gram
            Dulce De Leche - 10 NIS per 340 gram
You can get the products via Poliva stores on 1 Ha'Hatzmon street, Ramla, 2 Homa street Rishon Lezion and their online site.


המרכיבים לכ-20 גביניות:
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה, מומסת
1/4 כוס קצפת צמחית במתיקות מעודנת
1/2 כוס מים
2 ביצים
L

למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
1/2 כוס סוכר
2 כפות קרונפלור


צנצנת מלית אוכמניות 400 גרם

לציפוי:
1 ביצה L
אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים ידנית את הקמח והשמרים. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים עם כף שוב. מוסיפים את החמאה, הקצפת, המים והביצים ולשים על מהירות 1 במיקסר למשך דקה וחצי. מגבירים את המהירות ל-2 ולשים עוד כ-8 וחצי דקות (סה"כ לישה של 10 דקות). הבצק יוצא ממש מעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר משומנת ומכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה להכפלת הנפח כשעה - שעה וחצי. לקראת סוף ההתפחה, מערבבים בקערה את מרכיבי המלית. לוקחים כל פעם חתיכה קטנה מהבצק ומרדדים לעלה דק, בלי שהבצק יקרע.
את הבצק אני רידדתי למלבן דק שאותו חתכתי לכמה ריבועים. בכל ריבוע שמים ככף ממלית הגבינה ומעל כפית עד כפית וחצי ממלית האוכמניות וסוגרים לגבינית (לוקחים את פיסת הריבוע שלנו ואם היא התחילה להתכווצץ מעט אז מותחים אותה שוב לריבוע דק. ולדוגמה, על מנת לסגור לגבינית אז תקחו את הפינה השמאלית למעלה ותסגרו על מלית הגבינית ולאחר מכן תקחו את הפינה הימנית למטה ותסגרו על הקצה שכבר נמצא על המלית).
מורחים בביצה טרופה ומניחים להתפחה של 20-30 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות על חימום עליון ותחתון. אופים באמצע התנור בין 20-25 דקות או עד שמזהיב. ברגע שהוצאתם מהתנור, פזרו מעל אבקת סוכר לקישוט.


Ingredients for about 20 cheese pockets:
500 gram white flour
1 Tbsp. dry yeast
1/2 cup sugar
1/4 tsp. salt
100 gram melted butter
1/4 cup vegan whipping cream in light sweetness
1/2 cup water
2 L eggs
 
Filling:
500 gram Tuv Taam dry cheese (equivalnt farmer cheese, quark)
1 tsp. vanilla extract
1 L egg
1/2 cup sugar
2 Tbsp. cornstarch
 
Jar of blueberry filling, about 400 gram
 
Coating:
1 L egg
powdered sugar, for decor after baking
 
Preparation:
Mix in a bowl of stand mixer the flour and yeast by hand. Add salt and sugar and mix again. Add the water, butter, vegan cream and eggs and knead on level 1 speed for a minute and a half. Then increase the speed to level 2 and knead for another 8 and a half minutes (total of 10 minutes). The dough will be a bit sticky and that is okay. Transfered to a greased bowl and covered with nylon wrap and set aside to double its volume for a hour to a hour and a half.
Just towards the end of rising, mix the filling ingredients. Then take a small piece of the dough and roll it into a thin rectangular, careful not to tear the dough. Cut the rectangle into squares and fill each square with the filling in the center of the square and close to a pocket (Take the square and if it has shrunk then strech it a bit, and close the left upper side of the square on the filling and then the right bottom side of the square on the edge that is now on the filling).
Brush with beaten egg and set aside to rise for 20-30 minutes and meanwhile preheat the oven to 180C/350F on upper and lower heat. Bake in the middle rack for 20-25 minutes or until golden.
When it is out of the oven, sprinkle with powdered sugar.