5/02/2017

עוגת תפוחים וקוקוס - Coconut apple cake

Yum
בס"ד

עוגת תפוחים קוקוס Grandgirl's fresh apple cake

עוגת תפוחים וקוקוס סופר עסיסית, טעימה וקלה מאוד להכנה, רק מה? היא לא הכי יפה.

She ain't pretty but Super moist, easy-to-make and tasty grandgirl's fresh apple cake from Georgia.

עוגת תפוחים Apple cake


העוגה הזו מבוססת על מתכון של הבשלנית הדרומית פאולה דין. למי שמכיר את פאולה דין, יודע שכל המתכונים שלה עד לא מזמן הכילו מלא מלא מלא חמאה וסוכר ועוד. אני מניחה שעם הזמן, כשהיא גילתה לעולם שיש לה סכרת מסוג 2, היא החלה להתמתן. העוגה הזו היא מהתקופה הפחות מתונה שלה, אולם אני החלטתי למתן את העוגה הזו ולהפוך אותה לכמה שיותר שפויה.


יצאה עוגה מדהימה ומאוד טעימה, אולם פעם הבאה אני אשנה שני דברים: אוותר על הפקאנים - אני פשוט לא התחברתי אליהם בעוגה הזו ואפחית מכמות הרוטב שיוצקים בסוף האפייה, כי באמת שאין צורך ביותר מדי.
העוגה הזו מכילה קוקוס, אולם שימו לב כי גם מי שלא אוהב קוקוס, הולך לאהוב את העוגה הזו ובגדול, כי הקוקוס לא מורגש.

This cake is based on a recipe by the southern cook Paula Deen. If you heard of Paula, you know every recipe of her is loaded with butter, sugar etc. I guess in time, once she revealed her type 2 diabetes to the world, she started moderating her recipes. This cake is probably from her less moderated era, however I decided to change the recipe to make it sane as much as possible.
 
I got an amazing and delicious cake , however next time I will change two things: I will discard the pecans, because I just didn't like their addition and will make less sauce, because you really don't need the entire quantity.
The cake contains coconut, but even if someone not a coconut lover, you will love this cake because the coconut isn't noticeable at all.



המרכיבים:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כף קינמון
1 כוס סוכר
3 ביצים L
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
1 כף תמצית וניל
4 תפוחי גאלה (או סמיט), קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם קוקוס טחון (השתמשתי במיימונס שקיבלתי לסקירה)
1 כוס פקאנים קצוצים*

לרוטב:**
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1/2 כוס ריוויון***
1/2 כפית סודה לשתייה

תבנית קוגלהוף 25 ס"מ

*אני לא התחברתי לפקאנים, לכן ממליצה להכין בלי.
**ממליצה להכין רק חצי כמות.
*** אם אין ריויון בבית, מכינים לבד. מוסיפים לכוס חלב, מוסיפים 1 כף מיץ לימון ומשהים 10 דקות וזהו (אם רוצים פחות, אז משנים כמויות בהתאם, למשל במתכון פה צריך חצי כוס ריויון אז מערבבים 1/2 כוס חלב עם 1/2 כף מיץ לימון).

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות, חימום עליון ותחתון.
מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת הסודה, המלח והקינמון. מוסיפים פנימה את הסוכר, הביצים, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים את הקוקוס, הפקאנים והתפוחים ומערבבים. מצפים תבנית קוגלהוף עם חלל במרכז בספריי שמן, מוסיפים פנימה קמח ומצפים את כל הדפנות והאמצע בקמח. שופכים את הקמח המיותר ויוצקים פנימה את תערובת העוגה. מיישרים ומעבירים לאפייה של שעה וחצי במרכז התנור או עד שקיסם יוצא יבש. לקראת סוף האפייה, ממיסים בסיר את החמאה ואז מוסיפים את הריויון, הסוכר ואבקת הסודה ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה ומורידים מהאש. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הרוטב. ניתן לעשות גומות בעוגה ואז לצקת עליה את הרוטב. מניחים לעוגה לשעה ואז עוברים עם סכין בהיקף העוגה ובחלק הפנימי של העוגה, על מנת לעזור לעוגה להשתחרר מהתבנית, הופכים על צלחת (אם העוגה לא יוצאת, עוברים שוב עם סכין). אם אוהבים יותר את החלק העליון של העוגה, אז הופכים אותה שוב על צלחת אחרת וניתן לחתוך ולהגיש. לדעתי, היא הכי נפלאה כשהיא חמה מהתנור.

Ingredients:
3 cups flour
1 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt
1 Tbsp. ground cinnamon
1 cup sugar
3 L eggs
1/2 cup canola oil
1/4 cup natural squeezed orange juice
1 Tbsp. vanilla extract
4 Gala apples (or gran smith), peeled and diced
100 gram / 3.5 oz. grated coconut
1 cup chopped pecans*
 
Sauce:**
100 gram / 3.5 oz. butter
1 cup sugar
1/2 cup buttermilk***
1/2 tsp. baking soda
 
25 cm / 10 inch tube pan
 
*I didn't like the pecans addition, so next time I will discard them.
**I recommend making only half of the sauce mixture.
*** If you don't have buttermilk at home, make homemade buttermilk. Add to one cup of milk, 1 Tablespoon of lemon juice and set aside for 10 minutes and that's it (if you want less, just change the quantities accordingly, for example in this recipe you need 1/2 cup buttermilk then use 1/2 cup milk with 1/2 Tbsp. lemon juice).
 
Preparation:
Preheat oven to 160C/325F, upper and lower heat.
Mix the flour, baking soda, salt and cinnamon. Add the sugar, eggs, oil, orange juice and vanilla extract and mix. Add the coconut, pecans and apples and mix. Grease a tube pan with oil spray and then sprinkle inside with flour and shake the flour inside to coat the pan inside. Discard the leftovers and fill the pan with the cake mixture. Level out the cake surface and bake on the middle rack for an hour and a half or until a toothpick inserted to the cake comes out clean. Just before baking ends, melt the butter in a pot, then add the buttermilk, sugar and baking soda, mix and bring to a boil. Once boiling cook for another minute and when the cake is out of the oven, Pour the sauce on it and let sit for an hour. Alternatively, you can poke the cake before pouring the sauce on it.
After the hour as passed, go with a knife through the circumference of the cake and the inner circumference and then flip it on a plate (I fit doesn't get out, use the knife again). If you prefer the upper side rather then the downside of the cake, just flip it again on a plate. Cut and serve, I recommend serving it warm from the oven.