5/22/2017

עוגת טופי חמה - Warm toffee cake

Yum
בס"ד

עוגת טופי חמה Warm toffee cake

מהרגע שטעמתי את העוגת טופי חמה ב"קפה רוטשילד", ידעתי שאני חייבת לשחזר ולהכין עוגה דומה ומה שיצא זה פשוט שלמות - עוגת שוקולד טופי חמה מושלמת.

From the moment I tasted the warm toffee cake of Rothschild's  café, I knew I had to recreate it at home and what I made is just divine - a perfect warm chocolate toffee cake.


עוגת שוקולד טופי Chocolate toffee cake

עוגת טופי חמה זו בעצם עוגה ששילבו בה עוגת שוקולד, ביסקוויט (בד"כ שכבת אלפחורס) וטופי. אני החלטתי להכין מתכון משלי עם שכבה של בראוניז שוקולד, שכבה של בצק אלפחורס ולהשתמש בריבת חלב. השתדלתי שהשכבות עצמן לא יהיו יותר מדי מתוקות, כי יש מספיק מתיקות מריבת החלב שמשמשת כטופי ומרוטב השוקולד החם שיוצקים לפני ההגשה.

Warm toffee cake is basically a cake that combines a layer of chocolate cake, some sort of biscuit (usually it is an alfajores cookie dough) and a toffee. I decided to create a recipe of my own with a layer of chocolate brownies, a layer of alfajores dough and using dulce de leche spread. I tried not making the layers themselves too sweet, after all there is enough sweetness in the Dulce de leche spread that uses as a toffee and the chocolate sauce poured just before serving.

בראוניס אלפחורס Alfajores brownies

מוצרי דנשר לשבועות Danshar products

scrumptious chocolate toffee cake

העוגה הזו פשוט מושלמת והיא רק נראית מפחידה, האמת שהיא ממש קלה להכנה.
אני השתמשתי בעוגה בריבת החלב של דולקור המיובאת ומשווקת על ידי חברת דנשר. את ריבת החלב קיבלתי להתנסות לרגל חג השבועות ביחד עם עוד מוצרים המשווקים בארץ על ידי חברת דנשר וכל אחד יוכל למצוא בהם שימוש: אבקת פודינג ואבקת ג'לי ללא תוספת סוכר של טוסו, בישקוטים שהכנתי איתם עוגת טירמיסו מושלמת) ובצק עלים מילפיי (או עלים לקרמשניט) של בונומי, קונפיטורת דובדבן שחור של חברת הירו ומשקה אורז בתוספת שקדים ואגוזי לוז של חברת דרים.

השידוך בין הבראוניז ולבצק האלפחורס וריבת החלב הוא כל כך טעים, שיכול להיות תהפכו את העוגה הזו לעוגה קבועה בביתכם. הרוטב מעל העוגה הוא רק אופציונלי, ניתן כמובן להתענג על העוגה כמו שהיא.

This cake is just perfect and although it may seem intimidating making it, it is actually quite easy to make. I used in the cake Dulce de leche spread of Dulcor that is imported and marketed in Israel by Danshar company. I got the Dulce de leche to review along side other products of Danshar that are perfect for Shavuot: Tusso's no added sugar instant vanilla pudding and strawberry Jell-O, Bonomi's ladyfingers (that I shared with a Tiramisu cake recipe) and baked base millefoglie, black cherry confiture of Hero and rice drink with almonds and hazelnuts of dream company.
 
The combination of brownies with alfajores dough and dulce de leche is so good, that it might become a permanent cake in your house. The chocolate sauce is optional, you can enjoy the cake as is.
 
 
ריבת חלב dulce de lech

חתיכת עוגה מושלמת ריבת חלב שוקולד Chocolate dulce de leche cake

המרכיבים לעוגה בתבנית 30X30 מרובעת:
שכבת בראוניז:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס + 1 כף קמח לבן

לבצק אלפחורס:
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים L

ריבת חלב, כ-200 גרם או לפי הטעם

רוטב שוקולד (אופציונלי):
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מכינים את שכבת הבראוניס:
ממיסים את החמאה והשוקולד יחדיו במיקרו עד להמסה מלאה. יש להמיס כמה שניות כל פעם, על מנת שהשוקולד לא יישרף. לאחר מכן מערבבים פנימה את תמצית הוניל והביצים. מוסיפים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה מרובעת 30X30 ס"מ עם נייר אפייה משומן ואופים באמצע התנור ל-15 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. לאחר האפייה, מוציאים בעזרת נייר האפייה את העוגה ומעבירים לקירור בצד.
בינתיים מכינים את בצק האלפחורס:
זורקים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסודה והסוכר למעבד מזון ומערבבים יחדיו כמה שניות. מוסיפים את קוביות החמאה והחלמונים ומעבדים במעבד המזון עד שנוצר גוש בצק אחד. מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומשטחים עם הידיים ליצירת מרובע בגודל תבנית האפייה 30X30 ס"מ או על ידי הנחת נייר אפייה אחר על הבצק ורידוד הבצק לגודל התבנית (שימו לב רק שהבצק לא יידבק לנייר, במידת הצורך קמחו במעט קמח). מעבירים לאפייה עם נייר האפייה התחתון בלבד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו ל-10 דקות באמצע התנור וזהו. מוציאים מהתנור ומתחילים להרכיב את השכבות שלנו:
מורחים על עוגת הבראוניז ריבת חלב כמה שרוצים, מעל מניחים בזהירות את בצק האלפחורס. לי הבצק נשבר, אך אין בעיה, פשוט מתחילים להרכיב את בצק האלפחורס על עוגת הבראוניז. עכשיו מחלקים את העוגה לקוביות בעזרת סכין משוננת ונקייה (יש לנקות אחרי כל חיתוך), אני חילקתי ל-16 ריבועים (להשתדל שיהיו שווים בגודלם). ניתן להגיש ככה כמו שזה או לקחת קוביה אחת של עוגה, למרוח עליה ריבת חלב ולהניח עליה קובייה אחרת. ממש לפני שמגישים מכינים את רוטב השוקולד:
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת עד להמסה מלאה. שוב להקפיד להמיס בפולסים, על מנת שהשוקולד לא יישרף. יוצקים מהשוקולד על העוגה כמה שרוצים ומגישים. אני הלכתי על המראה הפרוע ויצקתי קצת מהרוטב, על מנת שעדיין יראו איך העוגה נראית. עוגה מושחתת ומושלמת!
העוגה מחזיקה נפלא במקרר לכמה ימים בכלי אטום והיא טעימה מאוד גם קרה.
*אם נשאר לכם הרבה מהרוטב, שימו במקרר בקופסה אטומה המתאימה למיקרו. ברגע שתרצו להשתמש ברוטב יהיה קשה, אז פשוט שימו במיקרו לכמה שניות ויש לכם רוטב כמו חדש.

Ingredients for a cake in 30X30 cm squared pan:
Brownie layer:
100 gram / 3.5 oz. bittersweet chocolate
100 gram / 3.5 oz. butter
1 tsp. vanilla extract
2 L eggs
1/2 cup sugar
1/4 cup + 1 Tbsp. white flour
 
Alfajores dough:
1/2 cup white flour
1/2 cup cornstarch
1/2 tsp. baking powder
1/2 tsp. baking soda
1/4 cup sugar
75 gram / 2.6 oz. cold butter, cut into cubes
2 L egg yolks
 
Dulce de leche, about 200 gram / 7 oz. or as desired
 
Chocolate sauce (optional):
100 gram / 3.5 oz. bittersweet chocolate
1/2 cup whipping cream
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Make the brownie layer:
Melt the chocolate and butter in a microwave safe bowl in intervals so you don't burn the chocolate, until completely melted.
Mix in the eggs and vanilla extract. Add the flour and sugar and mix again. Transfer to a 30X30 squared cm pan (about 12X12 inch)with greased baking paper and bake in the middle rack for 15 minutes or until toothpick inserted comes out clean. After baking, take the cake out of the pan using the baking paper and set aside to cool.
Meanwhile Make the alfajores dough:
Throw flour, cornstarch, baking powder, baking soda and sugar into a food processor and mix for couple of seconds. Add the butter cubes and egg yolks and process until you get one piece of dough. Transfer onto a baking paper and flatten it using your hands to form a shape that will fit the 30X30 cm squared pan or place another piece of baking paper on the dough and flatten using a rolling pin. If the dough sticks to the baking paper, then dust with a bit of flour. Transfer the dough with the bottom baking paper only to the pan and bake for 10 minutes only in the middle rack of a preheated oven at 180C/350F, turbo.
Then take out of the oven and assemble the layers:
Take the brownie cake, spread with Dulce de leche as much as you want, place the alfajores layer on top. My alfajores dough broke, but that is okay because you just start to reassemble it like a puzzle on the brownie cake. Now cut the cake into equal in size cubes, I cut mine to 16 parts with serrated knife, make sure to work with clean knife after each cut. You can serve as is or take one cube of cake and spread with Dulce de leche and then top it with another cube. Then just before serving make the chocolate sauce:
Melt in the microwave the chocolate and whipping cream until fully melted. Again make sure not to burn the chocolate by melting in intervals. Pour as much as you want on the cake and serve. I decided to go on a wild look with my cake and drizzle just a bit that you can still see the inside of the cake. This is the perfect scrumptious cake!
The cake keeps well in the fridge for couple of days in an air tight container and is great served cold as well.

*If you have a lot of chocolate sauce leftovers, just pop it in the fridge in a microwave safe bowl with a lid and when you want to use it, it will be hard so soften it in the microwave for couple of seconds and it will be as good as new.