8/31/2017

עוף מתקתק בתנור - Baked sweet chicken

Yum
בס"ד

עוף מתקתק בתנור oven baked sweet chicken

עוף מתקתק בתנור עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה, ארוחה טעימה ונפלאה.

Baked sweet chicken with potato and yam cubes, a wonderful and tasty meal.


עוף בתנור מתוק עם תפו"א ובטטה sweet potato chicken baked

זו הפעם השנייה שאני מכינה את המתכון הזה והוא פשוט מושלם. ניתן להכין עם כנפיים, שוקיים או ירכיים, כמובן שזמן האפייה ישתנה בין החלקים השונים.
אני הכנתי הפעם ארוחה עם כנפיים ושוקיים שנאפות בתנור ומתקבלות מתקתקות וטעימות בתוספת קוביות תפוחי האדמה והבטטה שזוכים גם הם לטעם המתוק ולעוף המכסה אותן מעל.

This is the second time I make this recipe and it is just perfect. You can make it with chicken wings, thighs or drumsticks, of course baking time will vary. I made this time a meal with chicken wing and drumsticks that are baked in the oven and become sweet and delicious with the addition of yam and potato that also get a sweet flavor and the taste of the chicken that lays on top.

המרכיבים:
7 שוקי עוף, שטופים ומיובשים
כ-11 כנפי עוף, שטופים ומיובשים
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות
1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
כ-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס צ'ילי מתוק
2 כפות חרדל
2 כפות מעדן חמוציות ואוכמניות 100% פרי

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות. מסדרים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה בתבנית. מעל מניחים את חלקי העוף. יוצקים את 2 כפות הצ'ילי המתוק ומערבבים היטב. מעבירים לאפייה ל-30 דקות ובינתיים מכינים רוטב. בסיר מבשלים יחדיו את הצ'ילי המתוק, החרדל ומעדן החמוציות והאוכמניות כ-2-3 דקות, עד שהכול מתערבב היטב ומעט מסמיך ומדי פעם מערבבים. משאירים בצד.
מוציאים את העוף מהתנור ומורחים היטב על כל חלקי העוף וגם שיגיע לקוביות הבטטה ותפוחי האדמה. מעבירים לאפייה נוספת של 30 דקות או עד שהעוף מוכן.
*לא ניסיתי, אך אני מאמינה שגם מעדן פרי אחר יתאים כאן.

Ingredients:
7 drumsticks, rinsed and pat dry
about 11 chicken wings, rinsed and pat dry
2 potatoes, cut into small cubes
1 large yam, cut into small cubes
about 2 Tbsp. sweet chili sauce
1/2 cup sweet chili sauce
2 Tbsp. mustard
2 Tbsp. cranberries and blueberries 100% fruit delight
 
Preparation:
Preheat oven to 190C/374F. Arrange the yam and potatoes in a pan. Place the chicken parts on top, pour with two tablespoons of sweet chili sauce and mix well. Bake for 30 minutes. Meanwhile make the sauce. Combine the mustard, sweet chili and cranberries delight in a pot and cook for 2-3 minutes, until unified and a bit thick, mix occasionally. Set aside.
Take the pan out of the oven, spread with the sauce and make sure to cover the potatoes an yam as well and place in the oven again for another 30 minutes or until cooked through.
*I haven't tried but I believe another fruit delight will go here as well.