8/19/2017

קינוח לוטוס - Lotus dessert

Yum
בס"ד

קינוח לוטוס מושלם perfect lotus dessert

הקינוח הזה מאוד קל להכנה ומושלם לימי הקיץ החמים - קינוח לוטוס בקלות ובמהירות שיענה על הצורך שלכם במתוק.

This is an easy-to-make dessert that is just perfect for the summer - easily made lotus dessert that will answer your sweet tooth need.


קינוח קרם לוטוס פרווה טבעוני vegan lotus dessert

מדובר בקינוח לוטוס פרווה שמתאים גם לטבעונים, ואתם יכולים להגיש אותו איך שאתם רוצים. אני החלטתי להגיש אותו בתוך חצי ביצת שוקולד ולקשט עם עוגיית לוטוס מעל. ניתן להגיש את הקינוח גם בכוסות הגשה ולוותר על ביצת השוקולד, אבל לא לוותר על הקירור. הקרם לוטוס משתבח במקרר/מקפיא.

This is a pareve dessert that is suitable for vegans, and you can serve it whichever you want. I decided serving it inside a chocolate egg and decorate with Lotus cookie on top. You can serve this dessert in a small serving cup and skip the chocolate egg, but don't skip the cooling time. The cream just gets better in the fridge/freezer.

קינוח ביצת שוקולד לוטוס lotus chocolate egg

המרכיבים ל-8 קינוחים אישיים:
100גרם שוקולד מריר
1 כוס קצפת צמחית
2 כפות ממרח לוטוס
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
13 עוגיות לוטוס, מרוסקות

8 עוגיות לוטוס, לקישוט

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד המריר. ממלאים כל תבנית סיליקון בכף שוקולד ומתחילים להזיז את התבנית מצד לצד, כך שהשוקולד מכסה את פנים התבנית. אם לא הצלחתם לצפות כמו שצריך, השתמשו בעזרת כפית וסיימו לצפות את פנים תבנית הביצה. מעבירים למקפיא להתייצבות ובינתיים מכינים את הקרם.
מקציפים יחדיו את הקצפת, האינסטנט פודינג והממרח לוטוס לקרם מאוחד כ-2-3 דקות. מוסיפים את עוגיות הלוטוס השבורות ומקציפים עד לערבוב מלא. מעבירים לביצי השוקולד שבתוך תבנית הסיליקון ומחזירים למקפיא להתייצבות מלאה כשעה-שעה וחצי. לפני ההגשה, מחלצים את הביצים מהתבנית, לוקחים כף שטבלנו במים חמים או וממיסים מעט את תחתית הביצה (ניתן גם לנסות לשפשף ביד להמסת התחתית), כך שנוכל להדביק אותה לצלחת הגשה והביצה תעמוד. תוקעים באמצע עוגיית לוטוס ומגישים. בתאבון!
*נשאר מעט קרם בצד, ניתן לשמור במקרר ולאכול כך, זה טעים!

Ingredients for 8 individual servings:
100 gram/3.5 oz. bittersweet chocolate
1 cup vegan whipping cream like rich
2 Tbsp. lotus spread
2 Tbsp. instant vanilla pudding
13 lotus cookies, crushed
 
8 lotus cookies, for décor
 
Preparation:
Melt the chocolate and coat the inside of the eggs silicon mold. Start shaking the mold to cover the inside and if necessary use a spoon to help cover the uncovered spots. Transfer to the freezer to set and meanwhile make the lotus cream.
Whip the cream, lotus and instant vanilla until well unified for 2-3 minutes. Add the lotus crumbs and mix until well blended. Transfer to the mold and freeze until completely sets, about 1-1:30 hours and then before serving, take out of the mold and using a spoon dipped in hot water melt the bottom side of the egg to stick it to a plate. Top with a lotus cookie and serve (You can also try melting the bottom of the egg with your hands).
* You'll have a bi of cream on the side, so just keep it in the fridge and enjoy later as is, it is delicious :-)