8/02/2017

קסטת שוקו וניל - Vanilla choco ice cream sandwich

Yum
בס"ד

קסטה שוקו וניל Ice cream sandwich

גלידת הקסטה המושלמת - לא מתוקה מדי ועדיין נותנת יופי של מענה בקיץ החם עם תוספת קטנה שמשתלבת נפלא עם הקסטת שוקו וניל.

The perfect ice cream sandwich - not too sweet and gives a wonderful answer on these hot summer days with a small addition that fits just perfect in this choco vanilla ice cream bar.




זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת במתכונים של גלידות שמשתמשים עם חלב מרוכז, אבל גם כל פעם יוצא לי לראות שאנשים מתלוננים שהגלידה יוצאת יותר מדי מתוקה, אז החלטתי לא להקשיב לכל המתכונים הקיימים ברשת ופשוט ללכת עם ההרגשה שלי שהתבררה ברוך השם כמוצלחת מאוד - הקסטות שלי נעלמו כ-לא היו בפחות מיום.

It's not the first time I see ice cream recipes that use sweetened condensed milk, but every time I saw people complaining of it being too sweet so I have decided to follow my hunch and it turned out just great - the ice cream bars disappeared in less than 24 hours.


אני הלכתי על המראה הקלאסי של הקסטה עם חצי שוקו וחצי וניל והוספתי טוויסט קטן וטעים - עוגיית אוראו. ניתן לוותר על העוגייה או להוסיף תוספת אחרת שאוהבים. חשוב לי להדגיש שאפילו אחרי שהות ארוכה במקפיא, הפתי בר היה עדיין די קשה. אני מאמינה שאם תטבלו את הפתי בר והאוראו בחלב לפני שתכניסו למקפיא, אז הקסטה תהיה רכה ביותר.
אפילו עם זה שהפתי בר והאוראו נשארו קשיחים, עדיין היה מדובר בלהיט ותענוג אמיתי!

I decided to go on the classic look of the ice cream sandwich which is half chocolate and half vanilla with a sweet addition of Oreo cookie. You can skip the cookie or add any addition you prefer. I must say that even after a long time in the freezer, the petit beurre (shortbread) was still hard. I believe that if you dip it and the Oreo in milk before it gets in the freezer, it will soften.
But even with the Oreo cookie and shortbread being hard, it was a hit and a wonderful pleasure.


המרכיבים ל-10 קסטות:
20 פתי בר קסטה
1 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס חלב מרוכז
1 כף קקאו
1 כף אינסטנט פודינג וניל
עוגיות אוראו או תוספות אחרות שאוהבים
חלב (אופציונלי)


אופן ההכנה:
מקציפים יחדיו את השמנת והחלב המרוכז כדקה-שניים עד שהקצפת מתחילה להסמיך ומתערבבת היטב עם החלב המרוכז. מחלקים את התערובת לשתי קערות ובכל קערה מערבבים טעם אחר - באחת קקאו ובשנייה את האינסטנט פודינג.
מסדרים את הפתי בר בתבנית עם נייר אפייה (בשלב הזה אם אתם רוצים קסטה רכה, זה הזמן לטבול את הצד הפנימי של הקסטה בחלב ואז להניח בתבנית) ומעל יוצקים את שתי התערובות - חצי צד וניל וחצי צד שוקו. ניתן להחזיק את שתי הקערות מעל ולצקת בו זמנית או להעביר לשקית זילוף ולזלף.
מניחים בפנים את התוספות (אוראו או מה שרוצים, ושוב אם רוצים אוראו רך אז טובלים בחלב) ומעל מניחים את הביסקוויטים הנותרים (שוב אם רוצים ביסקוויט רך, אז לטבול בחלב). מעבירים למקפיא והאמת שאפילו תוך שעה יש לכם קסטת שוקו וניל מעלפת!!

Ingredients for 10 bars:
20 petit beurre/shortbread
1 cup whipping cream
1/3 cup sweetened condensed milk
1 Tbsp. cocoa powder
1 Tbsp. instant vanilla powder
Oreo cookies or other candies you prefer
milk (optional)
 
Preparation:
Whip the cream and condensed milk together about a minute or two, until the cream starts to stiffen a bit and the condensed milk is well mixed in the cream. Divide into two bowls and each bowl mix with the flavors - one with cocoa powder and the other with instant vanilla pudding. Take the petit beurre and if you want it to be soft then dip the inside of it in milk, then arrange in a pan with baking paper and pour the mixtures inside - half side with vanilla and half side with cocoa, you can use a piping bag to ease this stage. Place the toppings - Oreo or whatever suits your needs and again if you want the cookie to be softer then dip it first in milk on both sides. Then cover with the rest of the Petit beurre and again if you want dip in milk first. Freeze for at least an hour or until steady and enjoy!