9/03/2017

קלופס - כיכר בשר בתנור - Baked Meatloaf

Yum
בס"ד

קלופס קציץ בשר יהודי meatloaf baked


קלופס - קציץ בשר אפוי בתנור, מנה נפלאה וקלה להכנה שפשוט תהיה מושלמת לראש השנה או לחגים הבאים עלינו לטובה.

Baked meatloaf, a wonderful dish that is just perfect for Rosh Hashanah or the upcoming holidays.


כיכר בשר השבת בתנור baked in the ocen meatloaves

כיכר בשר עם ציפוי מתקתק sweet glaze meatloaf

בחגים ובשבתות נוהגים לאכול בשר, כי אין שמחה אלא בבשר ויין.
לא כולם אוהבים להתעסק עם נתחי הבשר השונים, אז במתכון הבא מדובר באלטרנטיבה טובה שכולם ייהנו ממנה - גם מי שמכין אותה כי היא פשוט כל כך קלה להכנה וגם מי שיאכל ממנה - ילדים ומבוגרים כאחד. נרשמה התלהבות מהמתכון ובמיוחד מהרוטב המתקתק שמעל קציצת הבשר.

On holidays and Shabbos it is customary to eat meat, because there is no joy but meat and wine.
Not everyone like handling the different types of meat cuts, so this is a great alternative that everyone will enjoy - those who prepare it because it is so simple to make and those who eat it - kids and grownups alike. This recipe was a hit at my house and especially with the sweet sauce on top of the meatloaf.

קלופס מבשר טחון klopes meatloaf

המרכיבים:
2 כפות טחינה גולמית אחווה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום קפואות, דורות
2 שיני פטרוזיליה קפואות, דורות
1 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
100 גרם רסק עגבניות

500 גרם בשר בקר, טחון
1 ביצה L

לציפוי:
1/2 כוס קטשופ
1/4 כוס חומץ תפוחים
2 כפות סוכר חום
1 כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את שמונת המרכיבים הראשונים בסיר. מבשלים על האש כ-2 דקות, מערבבים מדי פעם, עד שהכול מעורבב היטב ומתקבלת משחה אחידה.
מערבבים היטב את הבשר הטחון עם הביצה, מוסיפים את המשחה, לשים היטב ויוצרים כיכר בשר. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 50 דקות. בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים יחדיו את מרכיבי הציפוי ומבשלים עד להסמכה כ5 דקות, מערבבים מדי פעם.
מוציאים את הכיכר מהתנור ובינתיים מעבירים את התנור למצב גריל עליון. תראו שיצא מהכיכר הרבה שומן ונוזלים, פשוט גרפו אותו החוצה ואז תצפו את הכיכר מכל הכיוונים בציפוי שהכנו. מכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות ולאחר שמוציאים מהתנור, מניחים לכיכר הבשר להתקרר מעט ואז פורסים לפרוסות. טעים קר או חם. מעבירים למגש יפה ומגישים, בתאבון!

Ingredients:
2 Tbsp. Achva raw tahini
1 tsp. sweet paprika
2 frozen garlic cubes, Dorot
2 frozen parsley cubes, Dorot
1 tsp. mustard
1/2 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
100 gram/3.5 oz. tomato paste
 
500 gram/17.6 oz. ground meat
1 L egg
 
Glaze:
1/2 cup ketchup
1/4 cup cider vinegar
2 Tbsp. brown sugar
1 Tbsp. sweet chili sauce
 
Preparation:
Mix the first 8 ingredients in a pot and cook for about 2 minutes, mix occasionally, until unified and you get a paste.
Mix the minced meat and egg, add the paste and mix well. Form into a loaf and bake at a preheated oven at 200C/392F for 50 minutes. Meanwhile prepare the glaze: Mix the glaze ingredients and cook until it thickens for about 5 minutes, mix occasionally.
Take the meat loaf out of the oven and change the oven mode to grill. You'll see many liquids and fat around the meat, just get rid of it and coat the loaf with the glaze and place back in the oven for another 5 minutes. When done, let it cool a bit outside the oven and then slice. Tasty warm or cold. Transfer to a nice plate and serve, enjoy!