9/10/2017

ביקורת: מסעדת כדיתא ודיינרס - Cadita review

בס"ד

מסעדת כדיתא Cadita gourmet restaurant

מיזם קולינארי חדש של "דיינרס קלאב" הביא אותי מהמרכז למסעדת כדיתא - מסעדת שף מדהימה ליד מושב תימורים שבדרום. 

A new culinary venture of "Diners club" brought me from the center to Cadita restaurant - an amazing chef restaurant near Moshav Timmorim in the south.


מסעדת כדיתא כשר - Cadita kosher restaurant


חלל פנימי מסעדת כדיתא cadita's inner space
חלל פנימי במסעדת כדיתא Inner space in Cadita

חברת דיינרס יצאו במיזם קולינרי חדש, בו הם מציעים הטבה לחברי מועדון הלקוחות שלהם. במסגרת ההטבה, מזמינים שתי עיקריות ומקבלים מנה ראשונה וקינוח מתנה. מסעדת כדיתא הינה בין מסעדות הגורמה בהן בחר מבקר המסעדות ניב גלבוע כמקום למימוש ההטבה ואנחנו שהוזמנו להתנסות במיזם החדש, בחרנו בכדיתא.

Diners company have gone with a new culinary venture. They offer a benefit to their diners club members. As part of the benefit, when ordering two main coursed, you get appetizer and dessert for free.
Cadita restaurant is one of the gourmet restaurants that were selected by the restaurants critic, Niv Gilboa, for diners' venture and since we were invited to try diners new venture, we decided to pay a visit to Cadita. 



Aquarium space in Cadita's restaurant חלל האקווריום במסעדת כדיתא

הגינה במסעדת כדיתא Cadita's garden
גינת המסעדה - Restaurant's garden


VIP Room at Cadita's restaurant חדר ויאייפי במסעדת כדיתא
במטבח של מסעדת כדיתא
במטבח של מסעדת כדיתא In Cadita's kitchen

inside cadita's kitchen במטבח של כדיתא


ליד תחנת דלק בכניסה למושב תימורים, נמצאת פנינה מדהימה שכדאי לכם להכיר.
מסעדת כדיתא יושבת על חלקה מלאת ירוק עם פינות ישיבה ונדנדה להתרגעות לפני או אחרי הארוחה ומסעדה המחולקת לשני אזורים - חלל פנימי המעוצב בצורה אלגנטית ויוקרתית הפועל כל הזמן וחלל אקווריום חיצוני גדול יותר, בעל מראה כפרי מעורבב עם אלגנטיות הפונה לגינת המסעדה, הפעיל בעיקר בימי חמישי ומוציאים סרוויס של 380 מנות! מספר מדהים בהתחשב במטבח הקטן שממנו הם מוציאים את המנות.
במקום ניתן לערוך אירועים פרטיים עד 150 סועדים באולם האקווריום או עד 300 איש בצירוף גינת המסעדה ולאירועים מצומצמים ואינטימיים יותר, ניתן להזמין את חדר הVIP הכולל 12 מקומות ישיבה.

Near the gas station on the entrance to Moshav Timorim, you'll find a gem. Cadita restaurants sits on a lot full of green with sitting area and a swing to relax before or after meal. The restaurant is divided into two parts: an inner space designed in an elegant and prestigious way that runs all the time and a larger outer aquarium like space with a bit of a rustic look mixed with elegance facing the restaurants' garden. The latter space is active mainly on Thursdays with a service of 380 dishes! An unbelievable number considering the small kitchen they run.
On site you can throw private events up to 150 diners in the aquarium hall or up to 300 diners including the restaurants' garden and if you want a more intimate and limited event, you can order the VIP room with 12 seats.



למנה ראשונה הזמנו פטריות גריל (48 ש"ח) - מיקס פטריות שמפניון ופורטבלו צלויות בגריל, בליווי קוביות בטטה ברוטב טריאקי ועשבי תיבול - מנה על פניו פשוטה, אך כל כך טעימה ומלאת טעם!

For the first course we ordered Grill mushrooms (48 NIS) - a mix of Portobello and champignon mushrooms roasted on the grill, accompanied by yam cubes in teriyaki and seasoning - This dish seems quite simple, but it is unbelievably delicious!


במנות הראשונות טעמנו גם את ספיישל היום (98 ש"ח) - 130 גרם פילה מיניון צלוי בגריל מונח על קרם ארטישוק בליווי סיגר חלווה, פלחי תפוזים ובוטנים מסוכרים - מנה מרשימה ביופיה והטעם? הפילה עשוי היטב, אומנם מכיוון שאני פחות אוהבת פילה מיניון, ההיילייט (הכוכבים) מבחינתי היה מה שהתלווה למנה. קרם הארטישוק בפני עצמו לא היה הכי מוצלח מבחינתי, אך לא לחינם הניחו שם את פלחי התפוז, נסו את שניהם יחדיו ותיווכחו בטעם נפלא ומעולה! וסיגר החלווה מתוק ונהדר.

On the first courses we also tried the daily special (98 NIS) - 130 gram of filet mignon roasted on the grill with artichoke cream and halva cigar, orange slices and candied peanuts - a beautifully presented dish with a well made filet mignon, although since I don't like filet mignon much, the highlight for me was the other ingredients on the plate. The artichoke cream by itself wasn't successful to my taste, but you didn't get the orange slices on the plate for nothing, when trying both together it is amazing! and the halva cigar was sweet and great.


בנוסף זכינו לטעום מנה ראשונה של מוסר מוקפץ (52 ש"ח) - דג מוסר עם שום, בצל ושומשום שנחרכו בכוונה עם עלי רוקט וזעתר על מצע טחינה גולמית - את המנה הזו חשוב לאכול עם כל מרכיביה יחדיו, כולל הרוטב בצלחת. הדג נפלא ועסיסי בשילוב טעמים נפלאים.
ועם כל הטוב הזה, טעמנו גם את לחם הבית - פוקאצ'ה רכה ונפלאה מלווה בשלושה מטבלים (22 ש"ח).

In addition, we tried the first course of stir-fried meagre (52 NIS) - a meagre with garlic, onion and sesame seeds that were deliberately scorched with arugula and hyssop on raw tahini - On this dish you should eat all the components together, including the sauce. The fish is juicy and delicious and the flavor combination is wonderful.
With all these goodness we also tasted the soft and tasty focaccia that is accompanied by three dips (22 NIS).

חלק מהמנות הראשונות, לדעתי, יכולות להוות מנה עיקרית נפלאה בפני עצמן. אחרי שסיימנו עם הראשונות, עברנו למנות העיקריות שהזמנו -
דואט פילה בקר (135 ש"ח) - דואט פילה בקר וצלע טלה צלויים בגריל בליווי קרם בטטה ברוטב יין אדום ופירות יער - המנה הזו פשוט יפהפיה! דבר ראשון מדובר ביצירת אומנות, אבל מה שחשוב כאן שלא פשוט זרקו כמה דברים יחדיו ויצרו משהו יפה שלא הולך, אלא כשאוכלים את כל המרכיבים יחדיו זה פשוט תענוג ובמיוחד נהנתי מצלע הטלה הקטנה, הייתי מאוד שמחה ליותר ממנה :-) .

Some of the first courses, in my opinion, can be a wonderful main course on their own.
After we were done with the appetizers. we moved on to the main dishes we ordered -
Beef fillet duet - beef fillet and lamb chop duet roasted on the frill accompanied by yam cream in red wine sauce and berries - this is a stunning-looking dish! first of all it is a masterpiece, but what's important here is that they don't just threw things to make it look pretty, but when eating all the components together it is just a pleasure and the lamb chop for me was sublime, I would love to have more of it :-) .


המנה העיקרית השנייה שהזמנו הייתה סצ'ואן בקר (61 ש"ח) - שלל ירקות מוקפצים עם אטריות אורז ברוטב אסיאתי, בעיטורי בוטנים מלוחים ורצועות בקר.
הבקר היה מאוד עסיסי והמנה עצמה טעימה וחריפה, אולם לי אישית היה חסר משהו במנה שקשה לי לנקוב מה הוא.

The second main course we ordered was a Sichuan beef (61 NIS) - variety of vegetables stir-fried with rice noodles in Asian sauce, garnished with salted peanuts and slices of beef.
The beef strips were juicy and the dish itself was delicious an spicy, however something was missing for me on that dish that I just don't know to point it out.


הרבה פעמים אומרים שבגלל הכשרות, בלתי אפשרי לייצר קינוחי פרווה שווים, ובכן כנראה שטרם ביקרתם במסעדת כדיתא.
לסיום הארוחה, טעמנו משני קינוחים - קינוח אחד שאנחנו בחרנו וקינוח נוסף שהחליטו לפנק אותנו בו.
אנחנו בחרנו במגדלי אוראו (41 ש"ח) - קינוח מושחת בעליל וכל כך טעים של מגדל קרם עוגיות אוראו על קוביות בראוניז ברוטב שוקולד מריר חם ועוגיות אוראו - מומלץ בחום!

Many times it is said that due to kosher matters, it is impossible to create a parve dessert, well I guess you haven't visited Cadita restaurant before.
For the finale, we had two desserts - one that we chose and another one that the staff picked for us.
We chose the Oreo towers (41 NIS) - a scrumptious dessert that is just so good. A tower of Oreo cream on top of brownie cubes with dark chocolate sauce and Oreo cookies - highly recommended!


קיבלנו להתנסות קינוח שאני אישית לא הייתי בוחרת להזמין לבד במסעדה, אבל מה אני אגיד? טעמנו ופשוט שלמות! קינוח דואט מנגו (38 ש"ח) הינו תענוג אמיתי של מרנג אגוזי לוז עם קרם מנגו וקרם וניל בציפוי רוטב מנגו רענן. בין הקינוחים הטעימים שיצא לי לטעום!

We got to try a dessert I normally won't order by myself, but what can I say? we tried and it was a perfection! A mango duet (38 NIS) - a real pleasure of hazelnut meringue with mango cream and vanilla cream topped with refreshing mango sauce. Among the best desserts I've ever tried!




השירות במקום פשוט מדהים, ממש דואגים לכל הפרטים הקטנים, אפילו להחלפת המפית. אם אתם מחפשים מקום מיוחד עם אוכל גורמה משובח, שירות מעולה, איכות, מחירים טובים ואווירה מושלמת, מסעדת השף כדיתא היא בהחלט המקום בשבילכם.
למסעדה כשרות של הרבנות המקומית קרית מלאכי, כאשר רוב או כל מוצרי הבשר הם בכשרות חלק, הדגים בכשרות בד"ץ והירקות הם תוצרת גוש קטיף.
שעות פעילות: א-ה: 9:30 עד אחרון הלקוחות, ו-9:00-16:00, שבת- שעה אחרי צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.
מומלץ להזמין מקום מראש בטלפון: 08-8582037.

The service is just amazing, they do take care of the little details, even replacing a napkin. If you want a special place with gourmet food, great service, quality, good prices and great atmosphere, Cadita's chef restaurant is the place for you.
The restaurant is kosher by the local rabbinate of Kiryat Malachi, most or all of the meats are kosher Halak, the fish are kosher Badatz and the vegetables are Gush Katif product.
Opening hours: Sun-Thu 9:30AM to last customer, Fri-9:00AM-4:00PM, Saturday- one hour after Shabbos until the last customer.
It is advised to book in advance at: 08-8582037.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use