9/12/2017

עוגת דבש מושלמת - Perfect honey cake

Yum
בס"ד

עוגת דבש מושלמת perfect honey cake

בראש השנה, בראש השנה, בראש השנה חייב עוגת דבש טובה וזו מצויינת!

In Rosh Hashanah you got to eat a good honey cake and this one is excellent!



עוגת דבש באינגליש קייק english cake honey cake

אני לא מאלה שחייבים עוגת דבש בראש השנה, והאמת שזו רק הפעם השנייה שאני מכינה עוגת דבש. לפני שנתיים העלתי לכם מתכון מושלם למאפינס דבש והפעם החלטתי להכין עוגת דבש שראיתי בספר הבישול "American Cake", ספר מקסים עם מגוון עוגות אמריקאיות מלפני שנים רבות וגם עכשוויות וביניהם הייתה את עוגת הדבש הזו. אני שיניתי ממש מעט מהמתכון המקורי והתקבלה עוגה שכל כך כיף לאכול אותה חמה מהתנור, אתם פשוט לא מאמינים! מושלמת!

העוגה הזו נפלאה לראש השנה ולכל הזדמנות שבה מתחשק לכם עוגת דבש. היא מאוד קלה להכנה, אין הפרדת ביצים וממש תוך כמה דקות יש לכם עוגה שמוכנה להיכנס לתנור.

I'm not from those who got to eat honey cake in Rosh Hashanah, and frankly this is my second time making a honey cake. Two years ago I gave you the perfect honey muffins and this time I tried a recipe from the "American cake" cookbook, a wonderful book with variety of American cakes from many years ago till present day and among them I found this honey cake. I changed the recipe just a bit and I got a wonderful cake that is delicious eating when coming right out of the oven, you just won't believe! perfect!
 
This cake is wonderful for Rosh Hashanah and for any time you prefer honey cake. It is easy to make, without egg separation and with only few minutes you can insert it to the oven.

פרוסת עוגת דבש honey cake slice

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
1 כוס דבש
2 ביצים L
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
3/4 1 כוסות קמח
3/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון (ALLSPICE)
1/4 כפית מלח

לציפוי:
2 כפות דבש
שקדים פרוסים מולבנים, קלויים במחבת
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
מקציפים בקערה את הדבש, הביצים, המים, השמן והסוכר כדקה. מערבבים את יתר החומרים בקערה נפרדת וכל פעם שופכים מתערובת הקמח לתערובת הנוזלים ובתנועות קיפול על מנת לא לאבד נפח, מקפלים את התערובת היבשה לנוזל. עושים כך בערך 3 פעמים. חשוב לא לשפוך את כל התערובת היבשה במכה, כי אנחנו רוצים שהעוגה תצא אוורירית ואם שופכים את כל המרכיבים היבשים ישירות על התערובת הנוזלית, בעצם מאבדים בועות אוויר. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואופים באמצע התנור 55 דקות. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, מורחים על החלק העליון שלה את הדבש. מחכים כמה דקות ואז מוציאים את העוגה מהתבנית. מניחים על תבנית הגשה, מפזרים על אמצע העוגה שובל של שקדים קלויים ומפזרים מעל אבקת סוכר. בתאבון!
לשמור בכלי אטום.

Ingredients for one English cake pan:
1 cup honey
2 L eggs
1/4 cup water
1/4 cup oil
1/2 cup sugar
1 Tbsp. coffee powder
1 3/4 cups flour
3/4 tsp. cinnamon
1/4 tsp. allspice
1/4 tsp. salt
 
Glaze:
2 Tbs. honey
blanched sliced almonds, roasted in pan
Powdered sugar
 
Preparation:
Preheat oven to 160C/325F turbo.
Whip the honey, eggs, water, oil and sugar for one minute. Mix in a different bowl the rest of the ingredients and pour in batches from the flour mixture to the liquid mixture. Fold the flour into the mixture and add another batch, do so three times until all flour mixture is incorporated in the liquid mixture. It is important to add the flour gradually, so you won't lose volume and bubbles, because we want the mixture to be airy.
Bake in the center of the oven for 55 minutes. Once done, take it out of the oven and brush the top of the cake with the honey. Set aside for couple of minutes and then take out of the pan and place in a serving plate and place almond slices in a line on the center of the cake and sprinkle with powdered sugar, enjoy! keep in airtight container