10/15/2017

עוגת עוגיפלצת מדהימה - Cookie monster cake

Yum
בס"ד

עוגיפלצת עוגה לימי הולדת birthday cake the cookie monster

הרעיון הזה התבשל לי בראש כבר הרבה זמן - עוגת עוגיפלצת ממולאת ממתקים, סוג של עוגת פיניאטה לאוהבי היצור הכחול הזה.

This idea was running through my mind for a long time now - Cookie monster cake filled with candies, kind of like a piñata cake for the blue creature lovers.




עוגת עוגיפלצת כחולה blue cookie monster cake

עוגת פיניאטה עוגיפלצת cookie monster pinata cake birthday

עד כה לא הכנתי את העוגה הזו כי פשוט חיפשתי אלטרנטיבה לצבע המאכל המלאכותי הכחול. ניסיתי לבשל כרוב ולקבל ממנו צבע כחול בעזרת סודה (כפי שקראתי מעצות באינטרנט), ובאמת קיבלתי צבע נוזלי כחול, אבל כשהוספתי לקצפת עם האינסטנט פודינג קיבלתי צבע חיוור ירקרק. כשניסיתי להוסיף עוד, בסופו של דבר התקבל עדיין מעין צבע ירוק ולא כחול כמו שרציתי וגם טעם לא נחמד של קצפת בטעם כרוב.

חיפשתי צבעי מאכל טבעיים שנמכרים בחנויות, אבל פשוט לא מצאתי, אז הפעם החלטתי להתפשר ולהכין עם צבע מאכל כחול מלאכותי. מאוד ממליצה להשתמש בכמה שפחות צבעי מאכל מלאכותיים, הם פשוט לא בריאים ובמיוחד לילדים צעירים (תמצאו באינטרנט מאמרים רבים המציינים שצבעי מאכל תורמים להפרעות קשב וריכוז, אז כדאי להשתמש במידה).



So far I didn't make the cake just because I wanted an alternative for the artificial food coloring. I tried cooking cabbage and get blue color using baking soda (as I read online), and I did got a blue liquid, but when adding it to the cream with the instant vanilla pudding it came out greenish pale. When adding more color, I eventually ended up with still kind of green color with a not so nice taste of cabbage cream.
I looked for natural food colorings in stores, but wasn't able to find any, so this time I have decided to use an artificial blue food coloring. I highly recommend not using artificial food colorings so often, because they are just not healthy and especially for kids (You can find on the Internet articles about the subject indicating that food coloring contribute to ADHD (attention deficit disorder), so use just the right amount).


עוגת פינאטה עוגיפלצת cookie monster pinata cake

את עוגת העוגיפלצת שלי הכנתי עם עוגת שוקולד שיצאה כל כך טעימה ועסיסית בפני עצמה שזו כבר הייתה התחלה טובה. בין השכבות מרחתי קרם עוגיות ממש טעים ומילאתי את פנים העוגה בממתקים (עוגיות קטנטנות כיאה לעוגת עוגיפלצת ועדשים - מלאו בכמה שיותר עדשים על מנת שיהיה את אפקט הפיניאטה, לי לא היה מספיק עדשי שוקולד בבית ולכן הפינאטה יצאה קצת צולעת).

את העוגה ציפיתי בקצפת ממותקת שזילפתי בעזרת צנתר דשא וקבלו טיפ קטן וחשוב ממני - אחרי שסיימתם עם שקית הזילוף, מיד אבל מיד תוציאו את הצנתר מהשקית, אחרת הוא ימצא את עצמו בזבל ותצטרכו לקנות חדש, כן כן זה מה שקרה לי :-)
עוגה מדהימה וטעימה שמתאימה לימי הולדת או לחובבי העוגיפלצת באשר הם :-)


I made my cookie monster cake with a juicy and delicious on its own chocolate cake which was a great start to making this cake. I spread between the layers cookie cream that is really tasty and filled inside with small cookie (as suitable for the cookie monster) and M&M's - Fill as many as you can in order to make the piñata effect, I didn't have much candies so my piñata was lame.
I coated the cake with a sweetened cream and using a grass nozzle piped the cookie monster's hair. And here's a free tip for you - just after finishing piping, take the nozzle out of the disposable piping bag or otherwise you might find in the garbage and will need to buy a new one, yeah that's what happened to me folks :-)
An amazing cake and scrumptious that is suitable for birthdays or cookie monster fans out there :-)

Cooke monster cake slice פרוסת עוגה עוגיפלצת ימי הולדת


המרכיבים:
לעוגה בתבנית עגולה 24 ס"מ (יש להכין שתי עוגות כאלה בשביל עוגת העוגיפלצת):
1/3 1 כוסות קמח
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
4 ביצים L
1 כוס שמן
1 כוס מים


ספריי שמן לשימון התבנית

סירופ סוכר להברשה על העוגה:
1 כף סוכר
1/3 כוס מים חמים


לקרם העוגיות:
137 גרם עוגיות סנדוויץ' אוראו
200 גרם חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר


שוקולדים, עדשים/ m&m's/ עוגיות קטנות למילוי העוגה

לציפוי הקצפת:
750 מ"ל קצפת צמחית
1 כוס אינסטנט פודינג וניל
צבע מאכל כחול, להוסיף כמה טיפות לפי הצבע שרוצים


לעיניים ופה:
עוגיות אוראו מצופות שוקולד לבן
טוש אכיל בצבע שחור
מעט מהעוגה שנשאר בצד ליצירת עיניים
עוגיות שוקולד צ'יפס קנויות או ביתיות


אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור-180 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את מרכיבי העוגה היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים כ-40 דקות במרכז התנור או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש או עם פירורים לחים.
בינתיים מכינים את אותה בלילה שוב לעוגה נוספת באותו גודל תבנית, אם יש לכם מקום בתנור לאפיית שתי עוגות במקביל אז אדרבה אתם מוזמנים :-) .
בסיום האפייה מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי.
כשהעוגות קרות לגמרי, מכינים את קרם העוגיות: במעבד מזון מרסקים את העוגיות היטב. מוסיפים את החמאה ומעבדים היטה למשחה חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים לקרם אחיד.
חותכים בעזרת סכין משוננת את כל אחת מהעוגות לשני עיגולים. החלקים העליונים של העוגות ישמשו אותנו כבסיס וכחלק פנימי. מניחים את אחד החלקים העליונים של העוגה על משטח עבודה, מורחים בסוכר שהמסנו במים חמים (על הסירופ להיות קר, אחרת הוא ימיס לנו את הקרם - לא מבשלים את הסירופ אלא רק ממיסים את הסוכר במים חמים) ומעל מורחים מקרם העוגיות שכבה דקה.
לוקחים את אחד העיגולים וקורצים באמצעו עיגול בעזרת רינג. את העיגול הקטן מוציאים החוצה ואת העוגה עצמה מניחים על שכבת העוגה עם הקרם (לא נורא אם העוגה נשברת לכם). מברישים שוב בסירופ סוכר ומעל מורחים שכבה דקה של קרם עוגיות. לוקחים שכבת עוגה נוספת, קורצים גם בה עיגול. מנסים שהעיגול יהיה באותו מיקום כמו בעוגה שקרצנו מקודם ואת העיגול הקטן מוציאים החוצה. מניחים על העוגה ומברישים בסירופ סוכר וקרם עוגיות.
הפעם מורחים בקרם עוגיות גם את פנים העוגה וממלאים במלא שוקולדים, עוגיות קטנטנות ועדשי שוקולד m&m's (מלאו בכמה שיותר עדשים צבעוניות, כך הפיניאטה שלכם תהיה יפהפיה ולא עלובה כמו שיצא בעוגה שלי). מניחים מעל את השכבה האחרונה של העוגה, מורחים בסירופ סוכר. את מה שנשאר מקרם העוגיות, מורחים על החלק העליון והצדדים של העוגה. מקציפים את הקצפת עם האינסטנט פודינג לקצף חזק ויציב. מורחים כמה כפות מהקצפת על העוגה, עד שמכסים אותה (הציפוי לא צריך לצאת חלק ונקי מפירורים).
ליתר הקצף מוסיפים טיפות צבע מאכל ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית עם צנתר דשא ומזלפים על כל הצדדים של העוגה ועל החלק העליון שלה.
לוקחים את עוגיות האוראו המצופות בשוקולד לבן וניתן לצייר עליהן עיניים עם הטוש האכיל או לקחת מהעוגה שנותרה לנו בצד וליצור ממנה עיגולים קטנים לעיניים. מניחים את העיניים על העוגה ומסדרים את עוגיות השוקולד צ'יפס בצורה של פה. וזהו זה, בתאבון ומקווה שנהנתם :-) אם הכנתם, אשמח שתחזרו לספר על כך.

Ingredients
For 24cm round pan/9 or 10 inch pan (You need to make two of those):
1 1/3 cups flour
1 cup cocoa powder
2 cups sugar
1 tsp. baking powder
4 L eggs
1 cup oil
1 cup water
oil spray for greasing the pan
Sugar syrup to brush the cake:
1 Tbsp. sugar
1/3 cup hot water
Cookie cream:
137 gram/ 4.8 oz. Oreo cookies
200 gram / 7 oz. butter, softened
1 cup powdered sugar
chocolates/ m&m's / mini cookies to fill the cake
Cream coating:
750 ml whipping cream / 3 cups
1 cup instant vanilla pudding
blue food coloring, add drops as needed
Eyes and mouth:
White chocolate covered Oreo cookies
Edible black ink
a bit of the cake leftovers to make eyes
Store bought chocolate chip cookies or homemade
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Mix the dry ingredients, add the wet and mix well. Transfer to a greased 24cm/9inch round pan and bake for about 40 minutes on middle rack or until toothpick comes out clean from the center of the cake or with wet crumbs.
Remember to make two of those, so if you have extra room in your oven, you can make them on the same time. Let cool completely.
When cooled, make the cookie cream: In a food processor, process the cookies finely. Add the butter and blend. Add the powdered sugar and blend until unified.
Cut each cake into two rounds using a serrated knife. The tops will be used as the base and the inside and not the top. Lay one of the circles as the base, brush with the sugar syrup (dissolve the sugar in the hot water and let cool before brushing), coat with a thin layer of cookie cream and take another layer of cake. Cut with a smaller ring the inside of the cake. The smaller cake set aside and place the layer on the layer with the cream. Brush with sugar syrup, coat with thin layer of cookie cream and do again with the next layer (cut small circle and use the large layer to your cake), brush with syrup, spread with cookie cream on the layer and inside the hole and fill the hole with candies as much as your can (Fill as much m&m's as possible to get a beautiful piñata and not a lame one like in my cake). Place the last layer on the cake and brush with sugar syrup. Cover the cake with the remaining cookie cream on the sides and top. Whip the whipping cream with instant vanilla to a steady cream and coat the cake with a white coating, no need to have a smooth and clean layer. Then add food coloring to the cream and whip again till steady. Transfer to a piping bag with grass nozzle and pipe on the entire cake. Take the white Oreo and you can draw on it eyes with the edible ink or using the cake leftovers create eyes. Add chocolate chip cookies as mouth and that's about it.
Enjoy and if you make it, please come back and let me know :-)