10/22/2017

פשטידת פטריות - Mushroom pie

Yum
בס"ד

פשטידת פטריות ביתית Mushroom pie

פשטידת פטריות ביתית מושלמת וטעימה ומאוד פשוטה להכנה.

Homemade mushroom pie perfect, delicious and easily made.


פשטידה עם פטריות פורטובלו Mushroom portobello pie

היו לי הרבה פטריות טריות בבית שאם הייתי מחכה עוד קצת, הן היו נזרקות לפח אז החלטתי להכין פשטידה חלבית ביתית עם הפטריות ולהשתמש כמעט בכל הערמה. יצאה פשטידה מפוצצת בפטריות, אולם אם אתם אוהבים פחות בוודאי ובוודאי שניתן להוסיף פחות פטריות לפשטידה.

I had a lot of mushrooms at home that would have found themselves in the garbage hadn't I used them now. I decided to use almost the entire batch I had at home and make mushroom pie recipe without a pastry and no stems . I got a pie loaded with mushrooms, however if you don't want a lot of mushrooms, just use less as desired. 


המרכיבים:
כ-600 גרם פטריות פורטובלו, ללא רגליות, שטופות ומיובשות היטב, חתוכות לחתיכות (שימו לב שאפשר להשתמש גם בהרבה פחות פטריות)
1/2 כוס קמח
1 כוס חלב
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3 ביצים L
1/2 כוס שמן
1/2 1  כוסות גבינה מגוררת (השתמשתי במיקס מוצרלה וצ'דר)

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים את כל המרכיבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה מלבנית עם נייר אפייה בגודל 22X31 ואופים כ-50 דקות באמצע התנור.
בתום האפייה, הפשטידה לא תראה יציבה וזה בסדר גמור. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט על מנת שהפשטידה תתייצב.

Ingredients:
about 600 gram / 21 oz. Portobello mushrooms, discard stems, rinse and pat dry well, cut into pieces (Please know that you can use less mushrooms)
1/2 cup flour
1 cup milk
2 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
3 L eggs
1/2 cup oil
1 1/2 cups grated cheese (I used a mix of mozzarella and cheddar)
Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Mix well all of the ingredients and transfer to a rectangular baking pan with baking paper (22cmX31cm / 9inchX12inch) and bake on middle rack for about 50 minutes. The pie won't look stable and that is just fine. Take out of the oven and let cool so the pie will stabilize.