11/18/2017

בין גרנות לבראוניס - Between Granot to Brownies

Yum
בס"ד



בראוניס פאדג'יים Fudge brownies lorraine pascal

השבוע נפגשתי עם נורית גרנות, אישה מקסימה ונמרצת המנהלת ביחד עם בעלה דובי את העסק שלהם "גרנות עיצובים". 
ומה הקשר לבראוניס? כבר נגיע לזה. שווה להישאר עד הסוף.

This week I met Nurit Granot, a lovely and vibrant women that runs alongside her husband Dov their business: "Granot Design".
And what is the relation to brownies? come and find out. It's worth tuning in.



מטבח עם אי טורקיז גרנות עיצובים Granot design kitchen sample


דובי בוגר בצלאל בלימודי עיצוב המוצר ועיצוב פנים, נמצא בתחום הנגרות והעיצוב כבר למעלה מ-30 שנה, ולא סתם שמו הולך לפניו כמישהו שיודע לייצר רהיטים ומטבחים עם גימור ודיוק שלא תוכלו לראות בייצור המוני. 

Nurit and her husband Dov have opened their carpentry workshop on 2009, after Dov decided it is his time to fly solo.
Dov graduated Betzalel majoring product and interior design and he had been around for over 30 years. His reputation precedes him as someone who knows how to make furniture and kitchens with finish and accuracy that you will not see on mass production.


מטבח גרנות עיצובים

ארונות גרנות cabins granot


גרנות עיצובים מתמחים ביצירת מטבחים וריהוט לבית על פי הזמנת הלקוח. הכול נעשה בעבודת יד, כולל הצביעה, כאשר לכל רהיט ניתן טאצ' אישי. 
בביקור בנגריה של נורית ודב, התרשמנו מאוד מרמת הדיוק והגימור של הרהיטים שהיו במקום מחכים לצביעה.

Granot design specializes in creating kitchens and home furnishings according to the customer's request. Everyting is handmade, including the painting, where each furniture gets a personal touch.
When visiting the carpentry shop of Nurit and Dov in Kefar Qasim, we didn't get the chance to see the finished product, but we were impressed by the level of precision and finish of the furniture waiting to be painted. If this is how the furniture look before, I can't imagine how beautiful they' ll look after.


ארונות גרונות עיצובים Granot design closets

עיצוב נקי גרנות עיצובים Slik design Granot design



על מנת להתאים לכם את המטבח המתאים לכם עם החלל שברשותכם, דב יגיע עד לביתכם וייעץ לכם איך לנצל את המרחב בצורה הטובה ביותר ובהתאמה לרצונותיכם. 
הקו המנחה את העיצובים של גרנות עיצובים הוא קו נקי ורגוע. 
מוזמנים להציץ בתמונות ולהתרשם בעצמכם. ואם אתם מעוניינים במטבח חדש, מוזמנים ליצור קשר עם נורית או דב:
                 לפייסבוק של גרנות עיצובים, לחצו כאן.
                 ליצירת קשר טלפוני: 054-3273719.


In order to fit you the right kitchen for the space you own, Dov will come to your house and advise you how to better exploit the space you have with your wants. The guiding line of the designs of Granot design is a clean and quiet line. You are welcome to take a look and see for yourself. If you're interested in a new kitchen, you're welcome to contact Nurit or Dov:
            Click here to visit Granot design Facebook page
            Contact via phone: 054-3273719
בראוניס פאדג'יים לוריין פסקל Fudge brownies lorraine pascal


ומה הקשר לבראוניס?
ישבתי עם נורית, פטפנו וגילינו ששתינו מאוד מחוברות לעולם הקולינרי. נורית מיד שיתפה אותי עם עוגה שהיא מכינה כל כך הרבה והיא פשוט הצלחה מסחררת, שהייתי חייבת לנסות בעצמי. המתכון לבראוניס אוראו הוא מתכון של לוריין פסקל והוא לקוח מפה.

בראוניז אוראו וקרם עוגיות:  
המרכיבים:
165 גרם חמאה, פלוס עוד לשימון התבנית
200 גרם שוקולד מריר, חתוך לחתיכות
3 ביצים L
2 חלמונים L
2 כפיות תמצית וניל 
165 גרם סוכר חום בהיר (אני השתמשתי בסוכר החום הכהה)
2 כפות קמח
1 כף קקאו
קמצוץ מלח
כ-154 גרם עוגיות אוראו, שבורות לרבעים

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות, טורבו. משמנים תבנית 20 ס"מ מרובעת עם חמאה. מניחים נייר אפייה בתוך התבנית. על נייר האפייה לבלוט מעט מצידי התבנית. ממיסים את החמאה והשוקולד יחדיו במיקרו, בפולסים של 25 שניות כל פעם וערבוב אחרי כל הפעלה או שניתן להמיס את החמאה על האש, להוסיף אליה את השוקולד הקצוץ, לחכות מעט ואז לערבב עד שנמס. 
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, החלמונים ותמצית הוניל עד שהתערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הסוכר בשתי פעמים בצד הקערה (על מנת לא להוריד את הנפח של העיסה), מערבבים אחרי כל הוספה.  להמשיך לערבב עד שהתערובת נהיית קשיחה. כשהתערובת מוכנה, מוסיפים את השוקולד, שוב בצידי התערובת ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, הקקאו והמלח עם 1/3 מכמות העוגיות ומקפלים לתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את יתרת העוגיות. לוחצים על העוגיות קלות שישקעו מעט. מעבירים לאפייה באמצע התנור ל-25-30 דקות. מדובר על בראוניז פאדג'יים עם מרכז שהוא מעט נוזלי. בתום האפייה, מוציאים מהתנור ומניחים לבראוניס להתקרר בתבנית. החלק העליון של הבראוניס ישקע וישבר מעט.
מוציאים את הבראוניס בעזרת נייר האפייה, חותכים לחתיכות וומגישים.

And what's the relation to brownies?
I sat with Nurit, we chatted a bit and found out we both connected to the culinary world. Nurit immediately shared with me a hit recipe in her home, that I had to try it for myself. This Oreo brownie recipe is a recipe by Lorraine Pascale and it is taken from here.

Cookies and cream fudge brownies
Ingredients:
165 gram / 5.5 oz. butter, plus more for greasing
200 gram/ 7 oz. bittersweet chocolate, chopped
3 L eggs
2 L egg yolks
2 tsp. vanilla extract
165 gram / 5.5 oz. soft brown sugar (I used dark brown sugar)
2 Tbsp. flour
1 Tbsp. cocoa powder
pinch of salt
About 154 gram / 5.5 oz. Oreo, broken into quarters

Preparation:
Preheat oven to 180C/350F. Grease a 20cm/8 inch square pan with butter. Line with baking paper with the paper overlapping the sides a little.
Melt the butter and the chocolate in the microwave in blasts of 25 seconds, mixing after each time.
Whisk the eggs, egg yolks and vanilla extract until the eggs start getting light and fluffy. Add the sugar in two additions, mixing after each addition and pouring it near the side of the bowl in order no to knock the air out. Whisk until the mixture becomes stiffer. Once ready, add in the chocolate, again to the side of the bowl and mix.
Add the cocoa powder, salt and 1/3 of the Oreos and fold until combined. Pour the mixture to the pan and top with the remaining Oreos. press them a bit. Bake on the middle rack of the oven for 25-30 minutes. The middle should be slightly gooey. Leave the brownies to cool in the pan - the top will sink and crack a little.
Pull the brownies out using the overlapping paper, cut into slices and dust with icing sugar.