11/06/2017

סושי אינסייד אאוט - Inside out sushi

Yum
בס"ד

סושי אינסייד אאוט מטוגן Fried inside out sushi

דגים מלוחים וכבושים מתקשרים אצלי לשני דברים בולטים בחיי הילדות שלי: המשחק "1..2..3..דג מלוח" שנהגנו לשחק בתור ילדים בשכונה והמפגשים המשפחתיים בהם הגישו ערימות של קרקרים בליווי צלחות עם דג מלוח וכבוש.
אז מה הקשר לסושי? 


When Herring and salty fish comes in mind, it reminds me of two things in my childhood: a game we used to play called dag maluah (salty fish, similar to red light) and our family gatherings which always included piles of crackers and plates with salted and pickled fish.
So what is the relation to Sushi?





פילה הרינג קראון פיש crown fish herring fillet

מוצר חדש נוחת בימים אלה על המדפים ואני קיבלתי אותו להתנסות. מדובר בדג פילה הרינג כבוש של חברת קראון פיש המשווק בארץ על ידי היבואן פוד קולקשן. המוצר החדש הינו פילה הרינג, היחיד בשוק המגיע כנתח פילה שלם. פילה ההרינג השלם במרינדה מגיע עם כמה נתחים שלמים במשקל 240 גרם ( 180 גרם לאחר סינון), כאשר יחס הנוזלים לעומת הדג קטן מבד"כ. המוצר בהכשר הבד"צ אגודת ישראל והרבנות הראשית לישראל, ללא חשש טפילים.

פילה ההרינג מגיע אלינו מהים הצפוני והמוצר החדש מבית crown fish המיוצר באיחוד האירופי, אינו מכיל צבעי מאכל והינו מקור לחומצות שומן אומגה 3.

 A new product lands on the shelves these days and I got to review it. It is a pickled herring fish of Crown Fish company which is marketed in Israel by food collection importer.
The new product is a whole herring fillet, the only one in the market that comes as a whole fillet. The herring fillet in marinade comes in a package with few whole pieces weighing 240 gram (180 gram after filtering), where the fish to liquids ratio is smaller than regular. Hecsher Badatz Egudat Israel and cheif rabbinate of Israel, without parasites problem.

The herring fillet comes to us from the North sea and the new product is manufactured in the European union, without food coloring and a great source of Omega 3 acids.

אורז עגול מוכן לגלגול round rice prepared for rolling

פילה הרינג בסושי herring in sushi roll

גלילות סושי sushi rolls

אז מה באמת הקשר לסושי?
סושי הוא מאכל הנחשב מאוד יוקרתי ועם הנתח החדש והשלם שנחת אצלי, חשבתי שהוא ראוי ליחס מתאים.
מה גם שכבר כמה זמן שלא יצא לי לאכול סושי, פשוט כי באצות ובאצת הנורי יש הרבה מאוד יוד, דבר שכנראה אצלנו במשפחה הוא לא בדיוק טוב לצריכה. החלטתי להכין סושי אינסייד אאוט, כלומר סושי שהבחוץ שלו הוא אורז ולכאורה האצה אמורה להיות בפנים, ולמה אני אומרת לכאורה? כי אני החלטתי לוותר על האצה ולהכין רק מאורז. הכנתי שתי גרסאות: גרסה רגילה וגרסה מטוגנת, בשני המקרים מדובר בהצלחה!

 So what is the relation to sushi really?
Sushi is considered a high-end top-nosh kind of food and with the new whole chunk I got to review, I thought it deserves the right treatment.
More over I haven't eaten sushi for quite a while now, since the Nori seaweed contains a lot of iodine, a thing that might not good to consume for our family. I have decided to make an Inside out sushi, meaning the exterior of the sushi is rice and on the inside you have the weed, however in my version I decided to leave the seaweed out.
I made two version: one regular and the other a fried version. Both cases are delicious!

סושי מגולגל בפירורי לחם sushi rolled in breadcrumbs

סושי מטוגן fried sushi


המרכיבים ל-2 גלילות סושי - בין 12-16 יחידות:
1 כוס אורז עגול
2 כוסות מים רותחים
בין 1 כפית ל-1/2 כף חומץ אורז (אופציונלי)*
1 כפית מלח
אבוקדו, פרוסות
נתחי פילה דג הרינג קראון פיש, שלם או חתוך לאורך לשתי רצועות
גזר, ללא קליפה, קלוף בקולפן וחתוך לרצועות דקות 
פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות 
מלפפון, קלוף בקולפן וחתוך לרצועות דקות

לגרסה המטוגנת:
ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
פירורי לחם מעורבבים עם שומשום
שמן לטיגון 

*דג ההרינג מראש מגיע עם חמצמצות מסויימת, אז אין חובה להוסיף את חומץ האורז.

אופן ההכנה:
מכינים את האורז בלי שום תיבול. מערבבים בסיר את המים והאורז. מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מנמיכים את האש לאש קטנה, מכסים עם מכסה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהמים נגמרים (אתם תראו בהתחלה מלא בועות ואז הבועות יחלו להיעלם כמעט לגמרי ויראו די בבירור שהמים נגמרו). מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור כ-5 דקות.
מעבירים לקערה, מערבבים פנימה את חומץ האורז והמלח, בודקים תיבול ומניחים להתקרר בשכבה די אחידה בקערה.
מכינים את כל יתר החומרים. את כל המרכיבים מכניסים טרי לסושי, למעט הגזר שיש לחלוט אותו במים חמים כ-2-3 דקות שיתרכך מעט (אם חתכתם אותו עבה מדי, אז יהיה צורך ביותר זמן).
מכינים את מחצלת הסושי, עוטפים אותה בניילון נצמד וחשוב מאוד: עובדים כמעט כל הזמן עם ידיים רטובות!
מניחים על המחצלת עם הניילון הנצמד גוש של אורז ומשטחים לשכבה מלבנית אחידה. ממלאים בירקות. לוקחים את דג ההרינג ומנגבים עם נייר סופג מהשמן, מניחים גם כן על הירקות ובעזרת המחצלת מגלגלים לגלילה הדוקה ועכשיו ניתן לחתוך עם סכין ולהגיש כך או להכניס למקפיא ל-10 דקות ואז לטבול בביצה המתובלת במלח ופלפל ולאחר מכן בפירורי לחם עם שומשום ולטגן מכל הצדדים (ניתן לטגן גם בשמן עמוק).

Ingredients for 2 sushi rolls - about 12-16 units:
1 cup round rice
2 cups hot water
Between 1 tsp. to 1/2 Tbsp. rice vinegar (optional)*
1 tsp. salt
avocado, sliced
Chunks of herring, whole or cut lengthwise
carrot, no peel, peeled with a peeler and cut into thin slices
red bell pepper, cut into thin slices
cucumber, peeled with a peeler and cut into thin slices

Fried version:
egg
salt and pepper to taste
bread crumbs mixed with sesame seeds
oil for frying

*The Herring fish comes with a slight sourness, so you don't have to add the rice vinegar.

Preparation:
Prepare the rice without seasoning. Mix the rice and water in a pot. Bring to a boil and once boiling, reduce the heat to lower heat, cover with a lid and cook for about 15 minutes or until no more water is left (you will see at first many bubbles and then you will see much less bubbles and a clear sight of the rice left with no water). Turn off the heat and keep with a lid for another 5 minutes.
Transfer to a bowl, add rice vinegar and salt, mix and check seasoning. Let the rice cool in a unified layer in the bowl.
Prepare the other ingredients. All the ingredients are eaten raw, except the carrot which needs to be blanched in hot water for 2-3 minutes so it will soften a bit (if your cut it too thick, you'll need more blanching time).
Prepare the sushi mat, wrap it with nylon wrap and very important: Most of the time you need to work with wet hands!
Place a lump of rice on the mat covered with cling film and start flattening it into a rectangular even layer. Fill with veggies. Take the herring and wipe from oil. Place on the veggies and using the mat, roll it tightly into a sushi roll. You can now cut and serve as is or place in the freezer for 10 minutes, then dip in egg mixed with salt and pepper and dip with breadcrumbs and sesame seeds and fry on all sides or deep fry.