12/19/2017

שניצל קישואים - Zucchini schnitzl

Yum
בס"ד

שניצל קישוא zucchini schnitzel

היו לי במקרר קישואים שרק חיכו שאכין איתם משהו, ולא רציתי פשוט להכין את הקישואים ברוטב עגבניות שאני בד"כ מכינה. אז הפעם הכנתי שניצל קישואים אפוי בתנור.

I had in my fridge zucchinis that just begged me to use them, and I didn't want to make my regular zucchinis in tomato sauce. So this time I made oven baked zucchini schnitzel.



סויה בסגנון גבינה תנובה Tnuva's cream cheese style soy
קיבלתי לסיקור את הסויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה של תנובה עם 5% שומן והחלטתי שזה מה שישמש לי כמדביק לשניצלוני הקישוא הטבעוניים האלה.
ניסיתי בהתחלה לטגן את הבלילה, וכמובן שבטיגון זה הרבה יותר טעים, ופריך, אבל חלק מהציפוי נשאר במחבת ולכן החלטתי לוותר על רעיון הטיגון.

בסוף הלכתי על האופציה של אפייה בתנור ומתקבלים שניצלים יפהפיים למראה, פחות פריכים אבל עדיין טעימים. 
חשוב מאוד:
1. לאכול אותם מיד אחרי ההכנה, אחרת הם נהיים סמרטוטיים ופחות טעימים.
2. לחתוך אותם לרצועות דקות.
3. להכין כמות שתאכל באותו זמן. בדיעבד אולי ניתן להחיות אותם על ידי שאופים אותם שוב אם עבר זמן, אך לא ניסיתי זאת. 


I got to review the new 5% cream cheese style soy of Tnuva in Tuscany flavor  and decided to use it as the glue for my vegan zucchini schnitzels.
I tried frying the batter, and of course it was tastier and crunchier, but some of the coating was left in the pan so I decided to skip this idea.

Eventually I went on the baking option and I got beautiful looking schnitzels, less crunchy but still tasty.
It is Very Important To:
1. Eat them straight away, otherwise they get soggy and less tasty.
2. cut them to thin strips.
3. Make no more than needed. You might be able to revive it if you bake it again, but I haven't tried it. 


שניצל קישואים טבעוני vegan zucchini schnitzel

המרכיבים:
2 קישואים, פרוסים לרצועות דקות
1 סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה 250 גרם
1 כוס פירורי לחם
1/4 כוס שומשום
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

ספריי שמן או אם בכל זאת רוצים - שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, חימום עליון ותחתון.
מזכירה שוב שניתן לטגן והם מאוד טעימים בטיגון, אבל רוב הציפוי נשאר במחבת.
מערבבים בצלחת את פירורי הלחם, השומשום, האורגנו, המלח והפלפל. מורחים את הקישואים בגבינת הטוסקנה משני הצדדים וטובלים בפירורי הלחם. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומרססים היטב בספריי שמן.
אופים בתנור בחלקו העליון כ-25 דקות ולקבלת פריכות נוספת ניתן בסוף האפייה לאפות במצב גריל לכמה דקות. מגישים מיד ובתאבון!
השניצלים מתאפיינים במעט חמצמצות.



Ingredients:
2 zucchinis, sliced into thin strips
1 250 gram cream cheese style soy, Tuscany scent
1 cup bread crumbs
1/4 cup sesame seeds
1/2 tsp. oregano
1/2 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper

oil spray or if you still want - oil for frying

Preparation:
Preheat oven to 200C/400F, upper and lower heating.
I remind you again that you can fry them and they are very tasty of course, but most of the coating stays in the pan.
Mix in a plate the crumbs, sesame seeds, oregano, salt and pepper.
Spread the zucchinis with the soy cheese and coat with the breadcrumbs mixture. Place on an oven pan with baking paper, spray with oil and bake on upper rack for 25 minutes, For extra crispiness, bake on grill mode for couple more minutes. Serve right away and enjoy!
The schnitzels characterize in a bit of sourness.