1/28/2018

סקונס חמוציות - Cranberry scones

Yum
בס"ד

סקונס חמוציות ט"ו בשבט Tu bishvat scones

מתכון פשוט מושלם וטעים למאפה הבריטי אותו מגישים בשעת התה - סקונס. 

A wonderful and perfect British pastry served in teatime - scones.



סקונס לחמניות מתוקות scones sweet buns
הסקונס הן מעין לחמניות משהו בין עוגה ללחם, לפעמים מתוק ולפעמים מלוח. אני ראיתי שני מתכונים שעניינו אותי (האחד במגזין מרווה לצמא והאחר בספר הבישול "טעמים מתערבבים" של קיצ'נאייד), אך החלטתי לאחד את שני המתכונים וליצור משהו שהיה נראה לי כשילוב מוצלח ויצא פשוט מעולה וטעים. להגיש חם לצד התה או הקפה :-).
במתכון השתמשתי בחמוציות של מיה שקיבלתי לסקירה והכנתי סקונס חמוציות מתקתקות ונפלאות.

The scones are some sort of a bun between a cake and bread, sometimes sweet and sometimes salty. I saw two recipes which interested me (the one from the "Marve Latzame" magazine and the other from Kitchenaid's cookbook "Mixed flavors"), but I decided to unite the two recipes and make something that I thought would work best and it was just delicious and successful. Serve warm with tea or coffee :-) .
I used in my recipe the cranberries of Maya I got to review and I got sweet and wonderful scones.


המרכיבים ל-8 יחידות:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2/3 כוס חלב
כ-1/2 כוס חמוציות
חלב, להברשה

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-230 מעלות, טורבו.
שמים במיקסר את הקמח, המלח, אבקת האפייה, החמאה, הסוכר והצימוקים ומפעילים את המיקסר עם וו הלישה עד שהחמאה נטמעת כמעט לגמרי כ-2 דקות. מוסיפים את החלב בהדרגה ולשים עד שנוצר כדור. ברגע שנוצר כדור, לתת עוד כמה שניות לישה וזהו. אין ללוש יתר על המידה את הסקונס. מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה, מברישים בחלב ואופים 10 דקות. מניחים להתקרר מעט ומגישים בליווי כוס תה או קפה ואפשר עם ריבה או חמאה טובה. בתאבון!


Ingredients for 8 scones:
2 cups flour
2 tsp. baking powder
1/4 cup sugar
pinch of salt
50 gram cold butter, cubed
2/3 cup milk
about 1/2 cup cranberries
milk, for brushing

Preparation:
Preheat oven to 230C, turbo.
Mix in the mixer the flour, salt, baking powder, butter, sugar and raisins for about 2 minutes, until butter almost incorporated completely. Add the milk gradually and knead until a dough is formed. Once formed, mix for couple more seconds and that's it. Don't over mix it. Roll into 2 cm thick dough and cut into 6 cm rounds. Transfer onto a baking pan with baking paper, brush with milk and bake for 10 minutes. Let cool a bit and serve with a cup of tea or coffee and if you want with a jam or good butter and enjoy!