1/18/2018

ארוחת יחיד מושלמת - Perfect meal for one

Yum
בס"ד

פריטטה מושלמת perfect frittata

אפשר להגיד שזו מעין ארוחת בוקר קונטיננטלית או ארוחת ערב קלה ונפלאה, אבל מה שבטוח זה ממש טעים וממש פשוט להכנה! - פריטטה מושלמת ויפהפיה!

You can say this is some what of a continental breakfast or an easy wonderful dinner, but one thing is for sure, it is so good and really easy to make! - perfect and beautiful Frittata 



 

אני חושבת שהדבר המאתגר היחיד כאן זה הפיכת הפריטטה במחבת. הנסיון הראשון שלי להפיכת הפריטטה יצא מעולה ותוכלו לראות זאת בסרטון, אבל היו פעמים שקצת פקששתי. למרות הכול, הפריטטה עדיין מאוד טעימה ומאוד מומלצת.



פריטטה זו מילה באיטלקית שפירושה "מטוגן" ובעצם מדובר במנה איטלקית המורכבת מחביתה עבה ובה תוספות. כעקרון אחרי שמבשלים צד אחד של הפריטטה, יש להכניס לתנור על מצב גריל להשחמת החלק העליון לכמה דקות. 
מכיוון שלי אין מצב גריל בתנור, החלטתי להפוך את הפריטטה ולהמשיך לבשל במחבת. נראה לי שכך היא גם יותר טעימה, אבל זו רק דעתי :-) .

I think the most challenging thing here is to flip the frittata. My first try, as shown in the cooking tutorial, was excellent, but them I sometimes messed it. Even though, it is still very tasty and recommended.

Frittata is the Italian word for "fried" and this is an Italian dish that consists of an omelet with toppings. And basically once  you cooked one side of Frittata, you should place it in the broiler for couple of minutes.
Because I don't have a grill mode in my oven, I decided to flip the frittata in the pan and continue cooking on the stovetop. I think it is much tastier like that, but that's just my opinion :-)



אומלט פריטטה מדהים the perfect omelet frittata

המרכיבים:
כ-1 כף שמן זית
2 ביצים XL 
1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 פלפל צהוב קטן,חתוך לקוביות
1 פלפל כתום קטן, חתוך לקוביות
1 בצל קטן, קצוץ
כ-1/4 כוס פרמזן מגוררת
כ-1/4 כוס פירורי ריקוטה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הפריטטה, למעט השמן. מחממים את השמן במחבת וברגע שהשמן חם, מוסיפים את הבלילה ומשטחים אותה שתכסה את כל המחבת. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. במידה ואתם מכינים יותר מ-2 ביצים, זמן ההכנה יתארך. כעבור כ-5 דקות, הופכים את הפריטטה בעזרת מרית לצד השני. להפוך בזהירות והחלטיות, שהפריטטה לא תשבר. מכסים ומבשלים עוד כ-2 דקות ומגישים עם ירקות, קוטג' או גבינה ומיץ תפוזים.


Ingredients:
about 1 Tbsp. olive oil
2 XL eggs
1 Tbsp. fresh parsley. chopped
1 small yellow bell pepper, cubed
1 small orange bell pepper, cubed
1 small onion, chopped
about 1/4 cup grated Parmesan
about 1/4 cup crumbled ricotta 

Preparation:
Mix all of the ingredients, except from the oil. Preheat the oil in a pan, and once hot add the batter and flatten in to the size of the pan. Cover and cook on low heat for about 5 minutes. If you prepare more than 2 eggs, the cooking time will take longer. After about 5  minutes, flip the Frittata using a spatula. Be very careful and decisive when flipping, so you won't break it. Cover and cook for another 2 minutes and serve with vegetables, cottage cheese or cream cheese and orange juice.