1/14/2018

עוגת גבינה-טירמיסו - Tiramisu-cheesecake

Yum
בס"ד

עוגת גבינה טירמיסו Tiramisu cheesecake like cheesecake factory

לא יצא לי לטעום את עוגות הגבינה של הצ'יזקייק פקטורי מטעמי כשרות, אז החלטתי להכין עוגת גבינה בהשראת אחת עוגות הגבינה שלהם - עוגת גבינה טירמיסו.

I didn't try the cheesecake factory cakes out of kosher reasons, so I have decided to make my own cheesecake inspired by one of their cheesecakes - tiramisu cheesecake.



עוגת גבינה טירמיסו צ'יזקייק פקטורי Cheesecake factory copycat

חתיכת עוגת גבינה טירמיסו Tiramisu cheesecake slice

חתיכת עוגת גבינה cheesecake slice

ראיתי באינטרנט תמונה של העוגה הזו וכשחיפשתי מתכון, כל מתכון לא היה תואם בכלל למה שרואים בתמונה. אז ניסיתי לשחזר לפי הנראות וזה מה שיצא - עוגת גבינה טירמיסו מרשימה ביותר ובכלל לא קשה להכנה. נדרש פה בעיקר סבלנות ובשביל עוגה כזו שווה להמתין, לא? :-)

כמו שאמרתי זו לא עוגה כמו של הצ'יזקייק פקטורי והיא לא מתיימרת להיות, אלא רק בהשראת אחת העוגות שלהם. עוגה קלילה וטעימה שמתאימה במיוחד לאוהבי הקפה (גם לאוהבי הקפה לייט).
העוגה מורכבת משתי עוגות: בסיס של עוגת גבינה ללא אפייה וללא ג'לטין ומעל עוגה קטנה אפויה בסגנון עוגת גבינה ניו יורקית, אז בואו נתחיל. 

I saw online there is a photo of the tiramisu cheesecake, but when looking for a recipe, the recipe didn't match the photo. So I tried to recreate the recipe by the photo and that's what I got - an impressive tiramisu cheesecake that isn't hard to make. All you need is a bit of patience and that's worth it for a cake like this, right? :-)

As I said this is not a cheesecake factory recipe and it doesn't purport to be. It is only a cake inspired by one of the cheesecakes of the cheesecake factory. It is a light and tasty cake that suits coffee lovers (and even coffee light lovers).
The cake consists two cakes: one is a base of a no bake cheesecake and no gelatin and the other is a small baked New York cheesecake style cake, so lets start.

המרכיבים:
 לתבנית 26 ס"מ:
200 גרם לשונות חתול (בישקוטים)
50 גרם חמאה, מומסת
1 כפית אבקת קפה נמס 

7 לשונות חתול (5 שלמים, 2 שבורים לחצי)
1 כפית אבקת קפה נמס
1/4 כוס מים חמים

לבלילה:
2 גביעי גבינת שמנת 16% או 25% (סה"כ 450 גרם)
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת קפה נמס
1/4 כוס מים חמים 

אופן ההכנה:
במעבד מזון, מפוררים היטב את לשונות החתול. מוסיפים את החמאה המומסת וכפית הקפה ומפעילים שוב את מעבד המזון לערבוב נוסף.
מעבירים לתבנית 26 ס"מ ומהדקים היטב לתחתית התבנית.
מערבבים את 1 כפית אבקת הקפה עם המים החמים, לוקחים את לשונות החתול ומסדרים אותם בצורת מחומש בתוך התבנית (ראו סרטון). לאחר מכן לוקחים את 4 החצאים, טובלים בקפה ומניחים בחלק הפנימי של התבנית בצורת יהלום. מניחים בצד ומכינים את הבלילה:
ממיסים את 2 כפיות הקפה עם המים, מערבבים ומניחים בצד להתקרר.

מקציפים בקערה את גבינת השמנת, השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה ורכה. מוסיפים את הקפה ומקציפים לקצף יציב. עכשיו זה הזמן לטעום ולהחליט אם אתם רוצים להוסיף עוד אבקת קפה (לא חייב מומס) או עוד אינסטנט פודינג. אני מאוד אוהבת את זה כמו שזה. מעבירים את הבלילה לתבנית, בתחילה ממלאים את החורים בין הלשונות חתול בזהירות ואז יוצקים את יתר הבלילה ומסדרים לשכבה אחידה. מסדרים מעל ניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים.

ובינתיים מכינים את העוגת גבינה האפויה בתבנית 20 ס"מ:
המרכיבים:
1 גבינת שמנת 16% או 25% (225 גרם)
1 ביצה L
1/4 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מיץ לימון
1/4 כוס שמנת חמוצה 9%
1/3 כוס סוכר
1 כף קמח

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל240 מעלות. מערבבים את הגבינת שמנת עם הביצה, התמצית וניל, הלימון והשמנת החמוצה. מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית 20 ס"מ שרופדה בעיגול של נייר אפייה בתחתיתה. אופים באמצע התנור 5 דקות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-110 מעלות ואופים עוד 15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית עד להתקררות מוחלטת.

ברגע שעברו שעתיים, העוגה האפויה כבר אמורה להיות גם כן כבר קרה לחלוטין ואז פשוט עם משחררים אותה מהתבנית. מוציאים את נייר האפייה ומניחים את עיגול עוגת הגבינה הקטן באמצע של העוגת גבינה הקפואה (לא לשכוח להוציא את הניילון הנצמד). מכסים ומעבירים למקרר ללילה.

ולסיום העוגה ביום למחרת:
המרכיבים:
קקאו, לפיזור על העוגה

למוס שוקולד:
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו, בפולסים של כ-40 שניות וערבוב אחרי כל פולס, על מנת שהשוקולד לא יישרף. מניחים לשוקולד להתקרר ובינתיים מקציפים את הקצפת לקצף יציב ורך. מוסיפים את השוקולד המריר המומס ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר מועדף.
משחררים את העוגה מהתבנית, מעבירים סכין בהיקף העוגה שתתשחרר בקלות. את העוגה האפויה מצפים בשכבה של קקאו ועל העוגה הגדולה מזלפים במוס השוקולד. ניתן לאכול מיד או להעביר למקרר לעוד כשעתיים וזהו!
בתאבון ובהצלחה! ואם הכנתם, חזרו בבקשה לדווח בתגובות כאן למטה בבלוג או אצלי בעמוד הפייסבוק או היוטיוב. 

Ingredients:
For 26 cm pan:
200 gram ladyfingers
50 gram butter, melted
1 tsp. coffee powder

7 ladyfingers (5 whole and 2 broken in half)
1 tsp. coffee powder
1/4 cup hot water

Batter:
2 packages cream cheese (total of 450 gram)
1 cup whipping cream
1/2 cup instant vanilla pudding
2 tsp. coffee powder
1/4 cup water

Preparation:
In a food processor, crumble well the ladyfingers. Add the melted butter and coffee powder and mix well. Transfer to a 26 cm pan, press the crumbs to the bottom.
Mix the 1 teaspoon coffee powder and 1/4 cup water and dip the ladyfingers in it. Arrange inside the pan in a pentagon shape. Take the halved ladyfingers, dip in the coffee and place inside the pentagon, creating some sort of a diamond. Set aside and prepare the batter:
Melt the 2 teaspoons of coffee powder in the water and set aside. Whip the cream cheese, whipping cream and instant vanilla into a steady soft cream. Add the coffee and whip to a steady cream.
Check for flavor, if you need to add more instant vanilla or coffee powder (you don't have to melt coffee powder again). I like the taste as is. Transfer to the pan, first fill the wholes between the ladyfingers and then pour the rest of the batter and arrange to a unified layer. Place plastic wrap on top and freeze for 2 hours in the freezer.

Meanwhile make the baked New York style cheesecake in a 20 cm pan:
Ingredients:
1 package of cream cheese (225 gram /8 oz.)
1 L egg
1/4 tsp. vanilla extract
1/4 tsp. lemon juice
1/4 cup sour cream
1/3 cup sugar
1 Tbsp. flour

Preparation:
Preheat oven to 240C. Mix the cream cheese with egg, vanilla extract, lemon juice and sour cream. Add the sugar and flour and mix well. Transfer to a 20 cm pan with round baking paper at the bottom. Bake on middle rack for 5 minutes and then lower the heat to 110C and bake for 15 minutes. Take out of the oven and let cool completely at room temperature.

Once the two hours are over, the baked cake should also be ready and already chilled. Release the baked cake out of the pan, use a knife on the circumference if needed, take out the baking paper and set the cake on the middle top of the frozen cake (of course take out the nylon wrap first). Cover and transfer to the fridge for the night.

And to finish the cake the next day:
Ingredients:
cocoa powder, for dusting

Chocolate mousse:
1 cup whipping cream
200 gram bittersweet chocolate

Preparation:
Melt the chocolate in the microwave in intervals of about 40 seconds, mixing after each interval, so the chocolate won't burn.
Let the chocolate cool and meanwhile whip the cream to a soft steady cream. Add the chocolate and whip to steady cream.
Transfer to a piping bag with a nozzle.
Take the cake out of the fridge, release from the pan and dust the baked cake with the cocoa powder. On the outer ring, pipe with the chocolate mousse. Transfer for 2 hours in the fridge or you can eat right away and enjoy!
If you made it, do come back and share with me on the comments below or my Facebook page or YouTube.