2/04/2018

סלמון ב-10 דקות - Ten-minutes salmon

בס"ד

פילה סלמון ב10 דקות ten minute salmon fillet

אני מאוד אוהבת פילה סלמון. לרוב אני מכינה סלמון עם חרדל, אך הפעם התחשק לי קצת לגוון.

I really love salmon fillet. I usually make salmon with mustard, but this time I wanted to make something else.





לאחר כמה התבוננויות במתכונים שונים, החלטתי להכין סלמון עם דבש ומעט מאוד תבלינים ועם מינימום זמן הכנה. יצא פשוט תענוג וכמו תמיד מה שהכי חשוב בסלמון, לא משנה איזה מתכון מכינים, זה זמן ההכנה. לא לייבש את הסלמון, לשמור על העסיסיות שלו על ידי בישול מספק ולא ארוך מדי. הסלמון ממשיך להתבשל גם אחרי שהורדתם אותו מהאש, אז אם הורדתם אותו כשהוא טיפה ורוד מבפנים זה בסדר גמור. תורידו מהאש ותנו לו דקה-שתיים להמשיך להתבשל בחום של עצמו.


After seeing some recipes, I've decided to make this honey salmon recipe with few seasonings and a minimum prep time. It came out just delicious and as always, it is very important not to dry the salmon, no matter what recipe you're making. Keep it juicy and most by not overcooking it. The salmon continue to cook after taking it off the heat, so even if it is a bit pink inside, take it off the heat and let it sit for couple of minutes so it will cook in its own warmth. 

סלמון צרוב מושלם roasted salmon



המרכיבים:
4-5 נתחי פילה סלמון, ללא עור, שטופים ומיובשים
2 כפות שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
2 שיני שום, מגוררות
1/4 כפית צ'ילי כתוש
1/4 כוס דבש
מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:
שמים במחבת את כל המרכיבים, למעט פילה הסלמון והמלח. מערבבים אצ המרכיבים ומבשלים על אש בינונית כ-2 דקות. מוסיפים את הסלמון עם הצד של העור כלפי מטה (אפילו שאין עור, עדיין את אותו צד מניחים ראשון כלפי מטה). מבשלים באש בינונית-נמוכה כ-4 דקות ומפזרים מעט מלח על הנתחים. הופכים לצד השני ומבשלים עוד כ-2-3 דקות ומפזרים מלח לפי הטעם. מגישים ובתאבון!



Ingredients:
4-5 salmon fillet, skinless, rinsed and pat dried
2 Tbsp. canola oil
2 Tbsp. lemon juice
2 cm/0.8 inch ginger, grated
2 garlic cloves, grated
1/4 tsp. crushed chili
1/4 cup honey
salt, to taste

Preparation:
Place all of the ingredients in a pan except from the salt and salmon, Mix and cook on medium heat for 2 minutes. Add the salmon, skin side down (even when you don't have skin on, still the side where the skin used to be should touch the bottom of the pan first) and coon on medium-low heat for 4 minutes and sprinkle with salt. Then flip to the other side and cook for another 2-3 minutes and sprinkle with salt. Serve and enjoy!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use