3/27/2018

מתכון לפסק זמן ענק - Giant Pesek zman bar

Yum
בס"ד

homemade giant pesek zman פסק זמן ביתי ענק מתכון

לפני כמה זמן הכנתי חטיף פסק זמן ביתי, אך הפעם התחשק לי להכין פסק זמן ביתי בגרסא ענקית, ככה שמקבלים פרוסות עוגת פסק זמן מושלמות!
Not long ago I made homemade Pesek zman, but Now I wanted to make a giant pesek zman (timeout) bar, so you get a large slice of perfect pesek zman cake.





פסק זמן ענק gigantic pesek zman bar time out 
 מתכון פסק זמן pesek zman chocolatte bar recipe
המתכון אומנם נעשה בגרסת חמץ, אך אם תשתמשו בוופלים כשרים לפסח או אפילו בעלי וופל, תקבלו מתכון מעולה וטעים לפסק זמן כשר לפסח, בתקווה שאין בעיה להשיג אבקת חלב בפסח.
כמובן זה לא בדיוק פסק זמן, אבל זו בהחלט גרסה מושלמת וטעימה. 


I didn't make this for Passover, but you can use Passover chocolate filled wafers or even Passover wafer leaves, and you got yourself a delicious and wonderful kosher for Passover pesek zman, if there isn't a problem getting milk powder kosher for Passover.
Of course it is not quite Pesek Zman bar, but a copycat that is still a real perfect and tasty version.
פסק זמן con delight pesek zman

מתכון מושלם לפסק זמן ביתי con delight

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק (מומלץ תבנית סיליקון):
מלית:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס אבקת חלב
1/2 כוס שמן קנולה

1/4 כוס ממרח אגוזים כמו נוטלה

ספריי שמן
ופלים ממולאים שוקולד או אפילו עלי וופל
כ-300-350 גרם שוקולד חלב
ככף שמן קנולה

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו, עד להמסה מוחלטת. יש להמיס כ-30-40 שניות כל פעם ולערבב אחרי כל המסה, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב. משתמשים בתבנית אינגליש קייק, עדיף מסיליקון ואז אין צורך לרפד בנייר אפייה ולא צריך ספריי שמן או לרפד את האינגליש קייק עם ניירות אפייה - מרססים את התבנית בספריי שמן או מורחים בשמן ומדביקים את ניירות האפייה לתבנית לאורך ולרוחב, כך שהם מכסים היטב את כל התבנית.
ממיסים שוקולד חלב עם שמן במיקרו, עד להמסה מוחלטת ושוב בפולסים של 30 שניות וערבוב אחרי כל הפעלה, על מנת לא לשרוף את השוקולד.
יוצקים חלק מהשוקולד לתבנית ומורחים בזהירות על כל דפנות התבנית. יש להיזהר שנייר האפייה לא ייפול.
מעבירים למקפיא להתייצבות לכמה דקות ומתחילים בהרכבת הפסק זמן:
יוצקים חלק מהמלית לשכבה ראשונה, מעל מניחים וופלים ושוב מלית, וופלים ומסיימים במלית. מעל המלית יוצקים את יתר השוקולד החלב ומעבירים למקפיא להתייצבות.
לאחר מכן הופכים למגש ומשחררים מהתבנית. אם רוצים לחתוך ולאכול, יש להניח את העוגה כמה דקות בחוץ על מנת שיהיה קל לחתוך. יש לשמור במקרר.
בתאבון!

Ingredients for English cake pan (silicon mold is preferred):
Filling:
200 gram bittersweet chocolate
1 cup powdered sugar
1/2 cup milk powder
1/2 cup canola oil
1/4 cup hazelnut spread like Nutella

Oil spray
chocolate filled wafers or even wafer leaves
about 300-350 gram milk chocolate
About 1 Tbsp. canola oil

Preparation:
Melt the bittersweet chocolate in a microwave safe bowl in intervals of 30-40 seconds and mixing after each interval, so the chocolate won't burn. Mix it with the rest of the ingredients and set aside. Use English cake pan, silicon mold is preferred so then you don't need baking paper.
If using regular mold, spray with oil spray and place baking paper on every side. Melt the milk chocolate again in intervals of 30 seconds in the microwave, stirring after each interval and pour some of it to the pan. Cover all of the sides, careful not to drop the baking paper and place in the freezer for couple of minutes to set.
Pour some of the filling on the set chocolate, place on top wafer and continue with filling, wafers and finish with filling. Cover with the rest of the milk chocolate and place in the freezer until set.
Then flip on a tray and release from the pan. If you want to eat, let it stand a bit at room temp and then slice. Keep in the fridge.