4/16/2018

אליפות ישראל לשפים 2018 - Israeli chefs championship

Yum
בס"ד

תחרות אליפות ישראל לשפים Israeli chefs championship 2018

ב-10.4 נערכה תחרות אליפות ישראל לשפים לשנת 2018 בדן גורמה בתל אביב.


On April 10th the Israeli chefs championship for 2018 was held at Dan Gourmet Tel Aviv.





38 שפים התחרו בהכנת מנות ביניים, עיקריות וקינוחים אל מול נבחרת שופטים ישראלית המורכבת מהשפים: השף שלום קדוש יושב ראש נבחרת השופטים, השף משה כץ, השף איל לביא, השף ניר צוק, השף גיא פרץ, השף דוד ביטון, השף ג'קי חזן, הקונדיטור דודו אוטמזגין, שופטים מקצועיים מטעם איגוד השפים הישראלי המחזיקים בתואר שופט בינלאומי מטעם איגוד השפים העולמי והשנה הגיעה לשפוט מטעם איגוד השפים העולמי, שופטת בינלאומית מרומניה, יוליה דרגוט.
התחרות שערכה כ-7 שעות ומאחורי הפקתה עומדים חי שוורץ יו"ר איגוד השפים הישראלי, גבי פנחסוב סגן יו"ר איגוד השפים הישראלי, איגוד השפים הישראלי וחברת שף קלאב ישראלי, הסתיימה עם זכייתו של השף יונתן אלקריף שיוזמן להצטרף לנבחרת השפים של ישראל באליפות העולם בלוקסמבורג בנובמבר 2018.


38 chefs have competed in preparing dishes and desserts in front of an Israeli judging team composed of chefs: Shalom Kadosh, chairman of the Israeli judging team, Chef Moshe Katz, Chef Eyal Lavie, Chef Nir Tzuk, Chef Guy Peretz, Chef David Biton, Chef Jacki Hazan, Pastry chef Dudu Otmozgine, professional chefs on behalf of the Israeli chef association, who hold the title of international judge, and this year attended the international judge from Romania - Yulia Dragot, who came on behalf of the international chefs association.
The competition lasted about 7 hours and behind its production stand Hai Scwartz, chirman of the Israeli chefs association, Gabi Pinchasov, vice chairman of the Israeli chefs association, The Israeli chefs association and Chef Ckub Israel company. At the end won chef Yonatan Elkarif who will join the Israeli team of chefs in the world championship taking place at Luxembourg on November 2018.


 


מי שנכח במקום, וביניהם כ-200 שפים שהוזמנו לאירוע, יכל להנות מתערוכת אקספו שבה הוצגו מגוון חידושים בתחום הקולינרי.
בין המציגים באירוע היו:
חברת מילניום מרקטינג, היבואנית של מותג ארקוסטיל בישראל ונותנת החסות המרכזית לאירוע, יוצאת עם מוצר חדש לרגל יום העצמאות - סט פריסה מהודר של המותג Arcosteel והשף מאיר אדוני. הסט כולל סכין פריסה בעלת להב צר וארוך באורך 20 ס"מ מפלדת אל חלד יפנית העוברת תהליך חישול בקרח ומזלג בשר עשוי נירוסטה, שניהם נעשים בטכנלוגית microdot המשפרת את נוחות האחיזה והשימוש בעבודה ממושכת.  מחיר הסט: 369 ש"ח (184.5 ש"ח לאחר הנחה), אחריות לכל החיים. ניתן למצוא ברשת חנויות Arcosteel kitchen ברחבי הארץ.

Those who attended the event, among them around 200 chefs who were invited, could enjoy the expo exhibition that featured variety of innovations in the culinary field.
Among the exhibitors at the event were:
Millennium marketing company, the importer of ARCOSTEEL brand in Israel, and the main sponsor of the event, that features a new product for the upcoming independence day - a fancy slicing set of Arcosteel brand and chef Meir Adoni. The Set includes a slicing knife with a narrow 20 cm long blade made of Japanese stainless steel that goes through a process called ice hardening and a stainless steel fork, both made in MICRODOT technology which improves the grip comfort in prolonged work. Price: 369 NIS (184.5 after a discount), lifetime warranty. Can be found on Arcosteel kitchen stores around the country.

 


חברת טחינה הר ברכה המיוצרת על ידי משפחת כהן השייכים לקהילה השומרונית, הציגו טחינה שנעשתה מ-100% שומשום אתיופי בשיטה ישנה שבה טוחנים את השומשום בין אבני ריחיים.

חברת גלובל דיזיין הציגה סדרה חדשה של ג'קט שף שרוול ארוך תוצרת איטליה מ- 100% כותנה עם תיקתקים תוצרת prim.

חברת מרינה פטריות חתמה על שותפות עם אחד היצרנים הגדולים בשוק האנגלי בתחום ארוחות טריות מוכנות ופיתחה מגוון מוצרים חדשים המותאמים לחך הישראלי וביניהם:
המבורגר פטריות המורכב משמפיניון, פורטבלה, פטריות יער וניחוח כמהין או פרוצ'יני.
המבורגר פטריות נוסח מקסיקני - המבורגר פיקטני המכיל שעועית שחורה וגרעיני תירס.
המבורגר פטריות בטעם גריל מזרחי עם כמון, גריל וניחוח שום עדין.
ופטריות ממולאות בשלוש גבינות ובצלים.

Har Bracha Tahini company manufactured by the Cohen family, which belongs to the Samaritan community, have introduced a new tahini made of 100% Ethiopian sesame seeds made like in the old days using millstones.

Global Design company have introduced a new series of long sleeve chefs jacket made in Italy. The jacket is made of 100% cotton and comes with press studs of Prim.

Marina mushrooms company have signed a partnership agreement with one of the largest manufactures in England in the fresh ready meals field and developed new products that suit the Israeli palate, among them:
Mushroom burger from champignon, portobello, wild mushrooms and aroma of truffles or porcini.
Mexican style mushroom burgers - spicy burger with black beans and corn kernels.
Mushroom burger with oriental grill flavor, with cumin, grill and aroma of garlic.
And stuffed mushrooms with three cheeses and onions.

 

בשר פסקוביץ Paskovich meat


יקב כרמי יוסף ברבדו הינו יקב של שני פרופסורים לחקלאות - בן עמי ברבדו ועודד שוסיוב, שבשנת 1999 החליטו להקים את יקב כרמי יוסף המייצר את יינות ברבדו. היקב ממוקם בכרם של משפחת שוסיוב המגדלת כרם כבר 130 שנה.
היינות של יקב כרמי יוסף מבוקשים במספר רב של מסעדות בארץ ואף מיוצאים לארצות הברית ואירופה.

קבוצת פסקוביץ שנוסדה בשנת 1987 ומתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון, ביניהם ייבוא בשר 100% ארגנטינאי מזן אנגוס, החלה השנה לייבא ירקות קפואים התואמים לצריכת הצרכן הישראלי. המוצרים נמכרים ברשתות השיווק השונות בכשרות רבנוות הראשית לישראל.

חברת פ.א.י פרוסט הפועלת משנת 1990 בשוק המוסדי - בתי חולים, בתי אבות, קייטרינג ועוד ומספקת להם מגוון רחב של מוצרי סויה המוכנים לחימום והגשה (כשווארמה צמחית, גולאש ועוד), ביצי הכפר, מוצרי פוליבה לאפייה, מרגרינות, אבקות ג'לי בטעמים ללא סוכר, מגוון מנות מוכנות בהקפאה ועוד.

Carmei Yosef Bravdo winery belong to two agriculture professors - Ben Ami Bravdo and Oded Shusayev, that decided to open their own winery on 1999. The winery is located at the vineyard of Shusayev family whom grow vineyard for 130 years.
Their wines are popular on many restaurants in Israel and are also exported to the USA and Europe.

Paskovich group who was Established at 1987 and specializes in importing and marketing of food products, which among them you can find the importing of 100% Argentinian Angus meat, started importing frozen vegetables that suit the Israeli consumer. The products can be found on the local supermarkets, kosher by the chief rabbinate of Israel.

P.A.Y frost company works since 1990 in the institutional market - hospitals, homes, catering etc. and provides variety of soy product ready to be heated and served (such as vegetarian shawarma etc.), Hakfar eggs, Poliva products for baking, margarine, sugar free jelly powders and more.
 
circu sous vide by feincook

בנוסף לדוכנים השונים, הייתה גם הדגמה של מוצר חדש של השף יאיר פיינברג בעל חברת FeinCook. המכשיר החדש מציע בישול בוואקום המאפשר לכל אחד לבשל כמו שף.
בישול בוואקום (סו-ויד) שונה לגמרי מבישול בדרך הרגילה. בישול בוואקום מאפשר לבשל בישול אחיד בטמפרטורה מדוייקת הניתנת לשליטה. אותו דיוק מעניק אוכל רך ועסיסי בכל הזדמנות.
בישול באמצעות מכשיר הCircu מבית FeinCook הוא פשוט מאוד - מציבים את הCircu בסיר עם מים, מכוונים אותו לטמפרטורה וזמן רצויים, אוטמים בשקית וואקום את חומר הגלם ומכניסים את השקית לבישול בסיר.
ניתן לבשל בוואקום נתחי עוף, בשר, ירקות, דגים ופירות. הבישול בוואקום שומר על ערכים תזונתיים תוך שימוש מועט בשמן ומלח, מאפשר קבלת תוצאות עקביות פעם אחר פעם, הפקת המיטב מחומרי הגלם ואפשרות לבשל מראש, לשמור במקרר עד שבוע ימים ולסיים את ההכנה לפני הארוחה.
אז למי הבישול בואקום מתאים?
למי שאוהב בשר וחשוב לו להגיש ברמת העשייה הרצויה, לבשלנים מנוסים שרוצים לעלות דרגה ולהוציא מנות יוקרה, לבשלנים מתחילים שרוצים להצליח בכל מנה, לאנשים שרוצים לצרוך אוכל בריא, מזין ומבוקר ולאנשים עסוקים שרוצים אוכל איכותי במהירות.

In addition to the different stalls, there was a demonstration of a new product by chef Yair Feinberg who owns the FeinCook company. The new device allows to cook in vacuum so that everyone can be a chef.
Cooking in vacuum - AKA sous vide is different than regular cooking. In sous-vide you have the ability to cook uniformly on a precise temperature that can be controlled. That precision gives you moist and juicy food every time.
Cooking in the Circu device of FeinCook is very simple - place the Circu in a pot with water, adjust the temperature and wanted time, seal the raw material in a vacuum bag and place in the pot.
You can cook in sous vide chicken, meat, veggies, fish and fruit. This method of cooking preserves nutritional values by using small amounts of oil and salt, allows to get consistent results time after time, getting the most out of your raw materials and cooking in advance, keeping it in the fridge up to 7 days and then finishing the preparation just before serving.
So who does it suit?
Those who love meat and care about their level of doneness, for those who already know how to cook but want to take it to another level, for the amateur cooks who want to succeed on every meal they make, for those who want to eat healthy and nutritious food and for those who just don't have the time to make meals but want a quality food.
 
סירקו פיינקוק circu feincook

הCircu הוא סירקולטור טבילה קומפקטי המתאים לבישול בוואקום במטבח הביתי. הוא מצויד במשאבת סירקולציה לפיזור חום אחיד וגוף חימום חדשני ויציב המאריך את חיי המכשיר ומונע עומס יתר.
המכשיר מגיע עם צג LCD, בקר חכם לחיווי מפלס המים המכבה את המכשיר במידת הצורך וטמפרטורה מתכווננת עד 95 מעלות צלזיוס.
המכשיר העשוי פוליקרבונט ופלדת אל-חלד, מתאים לבישול בכלי עמיד בחום בעומק 19 ס"מ לפחות. נפח כלי בישול מקסימלי: 10 ליטר.
המכשיר מיוצר בבלעדיות בסין עבור חברת FeinCook ומגיע עם אחריות לשנה של החברה.
לפרטים נוספים: 077-7107744 או בדוא"ל info@feincook.co.il

The Circu is a compact immersion circulator that suits for cooking in sous vide technique at your private kitchen. It is equipped with circulation pump for uniform heat dissipation and a new and stable body heat which extends product life and prevents overload.
The machine comes with a LCD screen, a smart indicator of water level which turns the machine off if necessary and a temperature which can be set up to 95 degrees Celsius.
The product is made of poly-carbonate and stainless steel, suitable for utensils resistant to heat in no less than 19 cm depth. Maximum cookware capacity: 10 liter.
The product is manufactured in China exclusively for FeinCook company and has a 1 year warranty.
For more details: 077-7107744 or email: info@feincook.co.il