5/01/2018

לחמניות בייגלה במילוי גבינה - Cheese stuffed pretzels

Yum
בס"ד


מתכון מעולה ופשוט מאוד להכנה של בצק מדהים מ-3 מרכיבים בלבד. אני מילאתי בגבינות שונות, אך כמובן ניתן למלא בכל מילוי שרוצים או להשאיר ללא מילוי.

 Wonderful and simple to make dough using only 3 ingredients. I stuffed my dough with different cheeses, but of course you can fill it with whatever you want or leave it empty.

 

משלושה מרכיבים בלבד יש לכם בצק משגע ללחמניות בייגלה/פרעצל מדהימות שממלאים בגבינה. לחמניות מהירות הכנה ומאוד טעימות!
הפרעצל כאן אינו כמו פרעצל קלאסי עם מעטה פריך, אלא יותר רך בסגנון לחמניה.


From only 3 ingredients you get an amazing dough for pretzels or buns that you fill with cheese. These are easy fix and delicious buns!
The pretzel here is not like the classic pretzel with the crispy exterior, but more softer like a bun
.





המרכיבים ל-4 לחמניות:
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית שמרים יבשים
200 מ"ל שמנת חמוצה

למילוי:
גבינת מוצרלה
פתיתי בולגרית

ספריי שמן
קמח לקימוח משטח העבודה

ביצה טרופה
מלח גס

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר או ידנית את השמרים והקמח. מוסיפים את השמנת החמוצה ולשים במיקסר על עוצמה 2 10 דקות. במידת הצורך, עוצרים את המיקסר ומערבבים עם כף לעזור לתערובת להתערבב. הבצק יהיה רטוב וזה בסדר.
ניתן כמובן גם ללוש ידנית, אך יש ללוש היטב לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק עם ידיים משומנות לקערה משומנת. ברגע שהבצק בקערה, הפכו אותו פעם אחת שיצופה בשמן גם בצד השני. מניחים למנוחה של 10 דקות.
כעבור 10 דקות, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומתחילים לעבוד עם כל כדור בנפרד.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים את כדור הבצק באמצעות מערוך למלבן ארוך. ממלאים בגבינה ופתיתי בולגרית באחד הקצוות וסוגרים את הבצק על המילוי ומגלגלים לצורת נחש. מהדקים את הקצוות שלא יפתחו.
את הנחש סוגרים לחצי עיגול, מניחים קצה אחד של רצועה על הקצה השנייה ולאחר מכן מסובבים את שתי הרצועות פעם נוספת אחת על השנייה. לוקחים את הרצועות ומצמידים כל רצועה על צד אחר של הלחמנייה (ראו סרטון להסבר ברור יותר).
מברישים בביצה את הלחמניות (אין צורך בהתפחה), מפזרים מעל מלח גס ואופים באמצע התנור ל-20 דקות. מגישים ובתאבון (זהירות זה חםם) :-)


Ingredients for 4 pretzels:
1 1/2 cups flour
1 tsp. dry yeast
200 ml sour cream

Stuffing:
mozzarella cheese
Bulgarian cheese flakes

oil spray
flour for dusting the working surface

beaten egg
coarse salt

Preparation:
Mix in the mixer or by hand the flour and yeast. Add the sour cream and knead on speed level number 2 for 10 minutes. If needed, stop the mixer and hep the mixture come together by mixing with a spoon. The dough will be wet and that's fine.
You can of course knead manually, but knead well as you need to get a smooth and elastic dough. Transfer the dough to a greased bowl using greased hands. Once the dough is in the bowl, flip it once to cover it with oil on the other side as well. Let rest for 10 minutes.
Then divide into 4 equal parts and roll each dough into a round.
Preheat oven to 200C, turbo.
Sprinkle flour on a work surface and roll one of the balls into long rectangle. Fill with mozzarella and Bulgarian cheese on one end of the dough and roll into a snake or roulade. Tighten the edges of the dough and close into half circle.
Place one strip on the other strip and then twist them on one another. Take each end of strip and place on another side of the dough (see video for better explanation).
Brush with egg (no need for rising), sprinkle with coarse salt and bake on middle rack for 20 minutes. Serve and enjoy, careful it's extra warm!