5/06/2018

תבשיל אורז וירקות - Rice & veggies casserole

Yum
בס"ד

אורז ושלל ירקות rice and veggies

תבשיל נפלא, טעים ובריא של אורז ושלל ירקות.

Wonderful, tasty and healthy dish of rice and vegetables.



veggies with mr potato head grater

מה יותר כיף מלאכול ארוחה שהיא גם בריאה, גם מזינה וגם מכילה שלל צבעים? אז נכון קינוחים והכול זה כיף, אבל כשרוצים אוכל טוב ובריא אז אין כמו להכין משהו ביתי וטעים שמתאים לכולם (טבעוני, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר) והתבשיל אורז וירקות הזה הוא פשוט מעולה, זמין וטעים!

What's more fun than having a healthy, nutritious and colorful meal? so desserts are fun and all, but when you want delicious good food, there is nothing like homemade tasty food that suits for everyone (vegan, gluten free, no added sugar) and this rice and veggies casserole is just perfect, available and wonderful!

תבשיל אורז וירקות עדשים lentil rice and veggie casserole


המרכיבים:
1 כוס אורז, שטוף ומסונן מהמים
1 כוס עדשים ירוקות שהושרו במשך שעה במים חמים וסוננו מהמים

2 גזרים בינוניים, קצוצים דק
קישוא גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים בינוניים, לקוביות קטנות
1 בצל, קצוץ
6 שיני שום, קצוצים
4 עגבניות שנחלטו במים רותחים להסרת הקליפה, לקצוץ ולשמור על המיץ

1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

מעט שמן זית לטיגון
4 כוסות מים חמים

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים לריכוך והזהבה קלים. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את האורז ואת יתר הירקות: הגזר, הקישוא, הפלפל והעגבניות (כולל המיץ שלהן) ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים: פטרוזיליה, כמון, כורכום, 1 כפית מלח, ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים את העדשים ו-4 כוסות המים ומערבבים.
מביאים לרתיחה קלה וברגע שמתחיל לרתוח, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה ל-20 דקות על אש קטנה.
לפני סוף הבישול מוסיפים את חצי כפית המלח הנותרת ומערבבים. בסיום הבישול, מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור לעוד 5 דקות.
בתאבון!

Ingredients:
1 cup rice, rinsed and drained from water
1 cup green lentils, soaked in hot water for 1 hour and strained

2 medium carrots, chopped
1 large zucchini, cut into small cubes
2 medium red bell peppers, cubed
1 onion, chopped
6 garlic cloves, chopped
4 tomatoes, blanched in hot water for removing the peel, chop and reserve the juice as well

1 Tbsp. dry parsley
1 tsp. cumin
1 tsp. turmeric
1. salt
1/4 tsp. black pepper
1/2 tsp. salt

A bit of olive oil for frying
4 cups of hot water

Preparation:
Preheat oil in a pot. Add the onion and saute a bit to soften and golden a bit the onions.  Add the garlic and mix. Add the rice and rest of veggies: carrot, zucchini, pepper and tomatoes (including the juice) and mix.
Add the seasoning: parsley, cumin, turmeric, 1 tsp. salt and black pepper and mix. Add the lentils and 4 cups of water and mix.
Bring to a simmer and once starting to boil, lower the heat and cook with a lid for 20 minutes.
Before the end, add the 1/2 tsp. of salt and mix. Once done cooking, turn off the heat and leave with the lid for 5 minutes extra.
Enjoy!