5/07/2018

עוגת גבינה חד קרן Unicorn cheesecake

בס"ד

עוגת גבינה חד קרן Unicorn cheesecake

כבר כמה זמן שהתחשק לי להכין עוגת חד קרן, אז חשבתי לעצמי:"למה לא להכין עוגת חד קרן גבינה לשבועות?". חשבתי לצאת לדרך, אך היו כמה בעיות.

I've been wanting to make unicorn cake for a long time now, so I thought to myself: "Why not make a unicorn cheesecake for Pentecost?". I thought to go ahead and make it, but encountered few issues.



אני מאוד אוהבת להכין עוגות שונות ומגוונות, אבל יש כמה דברים שמאוד חשובים לי כשאני מכינה עוגה: 

א. לנסות כמה שפחות, אן בכלל, לא להשתמש בצבעי מאכל מלאכותיים. הם מאוד לא בריאים, ובמיוחד לילדים קטנים שזה עלול לגרום להם להפרעות קשה וריכוז, אז אישית אני מאוד ממליצה לנסות להימנע כמה שיותר ולהעדיף שימוש בצבעי מאכל טבעיים.
צבעי המאכל הטבעיים שאני משתמשת בהם הם צבעי מאכל קנויים של מג'יק קולוקס שאומנם כתוב עליהם שהם לא מתאימים לקצפות, אך מהנסיון שלי הם עובדים נהדר גם עם קצפות.


ב. את עוגות החד קרן בד"כ מכינים עם קרן העשויה מבצק סוכר או קרן העשויה מפלסטיק, שני דברים שאני מאוד לא אוהבת - שילוב של מוצר לא אכיל בעוגה ושילוב של בצק סוכר שהוא לא כזה טעים, אז חשבתי שאפשר לנסות להכין קרן מבצק עלים וואלה זה עבד!


ג. ועם האוזניים של החד קרן יש שוב את אותה בעיה כמו בסעיף ב', אז פשוט השתמשתי בשוקולד מומס שהלך די טוב כאן.


I love making various cakes, but there are few things I consider when making a cake: 
1. Try as much as possible, if at all, not to use artificial food coloring. They are not healthy. and especially for young children that it might cause them ADHD, so I recommend using it as little as possible and I prefer using natural food coloring. The food coloring I use are of magic colors, it is stated that they are not suitable for whipped creams, however in my experience it does go well with whipped cream.

2. Usually when making unicorn cake, the horn is made with fondant or plastic material, which both I don't really like using, so I decided to make the horn using puff pastry and it actually went great.


3. And the ears are also with the same issue as section 2, so here I used melted chocolate which goes here really well
.






אז הרי לכם עוגת הגבינה בסגנון החד קרן שלי, אך חשוב מאוד מאוד מאוד!! לתת לעוגה הזו לנוח לפחות 10 שעות במקרר (ואפילו הרבה יותר), כי לאכול ממנה כשהיא לא עברה מספיק קירור זה פשוט לא טעים! העוגה הזו משתבחת מיום ליום במקרר וכמובן שהיא מעולה לשבועות ולימי הולדת :-)

המרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס"מ (צריך שתי תבניות של 18 ס"מ):
לעוגת הגבינה:
לבסיס:
125 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
בלילה לעוגת גבינה תנובה 850 גרם
1 שמנת חמוצה 200 מ"ל
3 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
4 כפות קמח

לקרן:
בצק עלים
קונוס מאלומיניום
ספריי שמן

לזילופים:
500 מ"ל שמנת מתוקה
2/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
צבעי מאכל טבעיים

לעיניים ולאוזניים:
שוקולד לבן
שוקולד מריר

אופן ההכנה:
מפוררים במעבד מזון את הביסקוויטים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מרפדים תבנית 18 ס"מ עגולה בנייר אפייה בתחתית ואין צורך לשמן את התבנית. מעבירים אליה את הביסקוויטים, מצמידים לתחתית בעזרת כף או היד ומניחים בתבנית אפייה ובצד.
מערבבים את מרכיבי עוגת הגבינה, קודם הרטובים: בלילת עוגת הגבינה, שמנת חמוצה, תמצית וניל וביצים. מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים היטב. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים בין התבנית עם תחתית הפתי בר המפורר לבין תבנית אחרת עם נייר אפייה המכסה את התחתית.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון לאפייה באמצע התנור לשעה. כעבור שעה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגות בפנים עוד 30 דקות. לאחר מכן, מניחים לעוגות להתקרר מעט בחוץ ואז משחררים מהתבניות (במידת הצורך נעזרים בסכין לשחרור דפנות העוגה) ומעבירים עם תחתית נייר האפייה למקפיא לשעה.
כשסוף השעה מתקרבת, מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מוציאים את העוגות מהמקפיא ומניחים את העוגה עם הפתי בר כבסיס. מורחים מעט מקרם הקצפת באמצע ומניחים מעל את העוגה הנוספת. מצפים את העוגה בקצפת מכל צדדיה (שימו לב שיש לשמור מהקצפת לזילופים).
לאחר מכן, מחלקים את הקצפת ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים צבע מאכל טבעי אחר. מקציפים כל צבע לקצפת יציבה ובצבע אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר, כך שבאותה שקית מכניסים את שלושת הצבעים - חלק אחד צבע א', חלק שני צבע ב', חלק שלישי צבע ג'.
מזלפים לעוגה פוני קטנטן מקדימה ומתחילים לזלף על העוגה פרחי קצפת צבעוניים (ראו סרטון). את העיניים מציירים על ידי שוקולד מריר שהמסנו במיקרו עד להמסה מוחלטת והעברנו לשקית זילוף (להמיס בזהירות שלא יישרף).
מכינים את האוזניים: ממיסים שוקולד לבן במיקרו, מכינים צורת אוזניים בעזרת כף בשכבה עבה ביותר (אחרת האוזניים פשוט נמסות בחום). מציירים עם השוקולד קווים על האוזניים הלבנות ומעבירים למקפיא.
את הקרן והאוזניים שמים על העוגה ממש לפני ההגשה. מכניסים את העוגה למקרר ללילה (לפחות 10 שעות ואף עדיף יותר, כי אחרת היא לא טעימה. זו עוגה שרק משתבחת במקרר מבחינת הטעם).
כמה זמן לפני שמגישים את העוגה, מכינים את הקרן: חותכים בצק עלים לרצועות ומלפפים אותו על קונוס המרוח בספריי שמן. מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, טורבו ל-20-25 דקות באמצע התנור ומניחים להתקרר מעט. משחררים בזהירות מהקונוס ומניחים להתקרר לחלוטין (מומלץ להכין כמה קונוסים, על מנת שיהיה לך אפשרות לבחור את הקרן המוצלחת ביותר).
לפני ההגשה, מניחים את הקונוס בתור קרן על העוגה ומשני צידי הקרן מסדרים את האוזניים. בתאבון!

So here is my unicorn cheesecake, and it is extremely important!! to let this cake rest in the fridge for at least 10 hours (and even more), otherwise it won't taste that good. It only gets better each and every day. Of course it is perfect for Shavuot and birthdays.


Ingredients for 18 cm pan (you'll need two 18 cm pans):
Cheesecake:
base:
125 gram petit beurre or shortbread
50 gram butter, melted

Cheesecake batter:
850 gram Tnuva cheesecake batter
1 sour cream ( 200 ml )
3 L eggs
1 tsp. vanilla extract
1 cup sugar
4 Tbsp. flour

Horn:
puff pastry
aluminum cone
oil spray

For the piping:
500 ml whipping cream
2/3 cup instant vanilla pudding
natural food coloring

Eyes and Ears:
white chocolate
bittersweet chocolate

Preparation:
Crumble the petit beurre in food processor, add the butter and mix well. Line an 18 cm round pan with baking paper at the bottom (no need of greasing) and press the crumbs onto its bottom with a spoon or your hand and set on a baking pan aside.
Prepare the cheesecake batter, mix the wets: cheesecake batter, sour cream, vanilla extract and eggs. Add the dry: flour and sugar and mix well. Divide into two equal parts: one to the pan with the crumbs and another pan, again with a baking paper on the bottom.
Bake at preheated oven at 180C/350F, upper and lower heating for 1 hour and then turn oven off and leave inside for another 30 minutes. Afterwards, let the cakes cool a bit outside and release from the pans (if needed, take a knife and release the cake from the circumference) and then transfer to the fridge with the baking paper for an hour.
Once the hour is almost over, whip the whipping cream with the instant vanilla to a solid cream. Take the cakes out of the freezer, and place the cake with the crumbs base as a bottom. Spread a bit of whipped cream and place the other cake on top. Coat with the whipped cream on all sides (be aware that this cream is also used as our piping later).
Then, divide the remaining cream into 3 bowls and add a bit of natural food coloring for each bowl. Whip until unified and transfer to a piping bag with a nozzle - you need to fill the same piping bag with 1/3 of color 1, 1/3 of color 2 and 1/3 of color 3.
Pipe a ponytail on the front of the cake and then start piping on the surface colorful flowers (see video). Draw eyes using a melted bitter sweet chocolate that was transferred to a piping bag (melt the chocolate carefully in a microwave safe bowl in intervals, so you won't burn the chocolate).
Prepare the ears: Melt the white chocolate in the microwave, shape using a spoon thick ears (it is important to shape thick ears, otherwise they melt) and draw with the melted chocolate lines on the ear. Freeze.
The ears and horn you place on the cake just before serving. Place the cake in the fridge for at least 10 hours (no less, because then it won't be that tasty. Taste-wise, it only gets better as it spends more time in the fridge).
Before serving, prepare the horn: cut puff pastry and roll it on an aluminum cone greased with oil spray. Transfer to a preheated oven at 200C, turbo for 20-25 minutes at middle rack and then let cool a bit. Release from the cone carefully and let cool completely 9it is advised to make couple of cones, and choose the one you prefer).
Before serving, place the horn on the cake and the ears on the sides of the horn and serve. Enjoy!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use