5/17/2018

קאפקייקס גלידתיים טבעוני - Vegan ice cream cupcakes

Yum
בס"ד


 הקאפקייקס האלה מושלמים בדיוק לזמן הזה של העונה שכבר נהיה די חם, אבל עוד לא ממש קיץ ומחפשים פינוק קל להכנה, טעים ומפנק - קינוחי עוגות אישיים פרווה.

These cupcakes are just perfect for this time of season when it is quite hot, but summer its not quite summertime and you look for a delicious, easy to make treat - dairy free cake delights.




זה אחד מהממתכונים שפיתחתי עבור ספר בישול שהתחלתי לכתוב, אך נכון לעכשיו החלטתי לשנות כיוון ואת המתכון הזה לשתף בבלוג.
מתכון מאוד טעים ופשוט להכנה של קאפקייקס טעימים וצבעוניים.

This is one of the recipes I developed for a cookbook I started to write, but eventually decided to change course  for now and share the recipe on the blog.
This is a very easy and simple recipe for ice cream cupcakes that are just so tasty and colorful.




מרכיבים ל-18 קאפקייקס:

לבסיס:
1/2 כוס קמח
½ כוס אבקת קקאו טהור
¾ כוס סירופ מייפל טהור
½ כפית אבקת אפייה
1/3 כוס מים

לשכבה האמצעית:
1 כוס קצפת צמחית
2 כפות ג'לי בטעם ענבים / תות

לשכבה העליונה: 

1 כוס קצפת צמחית
1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו. מערבבים יחדיו את חומרי הבסיס היבשים, מערבבים פנימה את הרטובים ומעבירים ל-18 מנג'טי נייר בגודל 2.
ממלאים כל מנג'ט ב-2 כפיות תערובת ואופים כ-10 דקות. מניחים לעוגות להתקרר ובינתיים מקציפים את חלקי השכבה האמצעית ויוצקים על העוגות.
מעבירים למקפיא עד שהם יציבים. מקציפים את מרכיבי השכבה האחרונה ומזלפים מעל העוגות שהתייצבו.
ניתן לפזר מעל שוקולד מגורר או סוכריות ולהגיש.לשמור במקפיא, ולהוציא כמה דקות לפני האכילה.

Ingredients for 18 cupcakes:
For the base:                                 
½ cup flour                     
½ cup pure cocoa                
¾ cup pure maple syrup             
½ tsp. baking powder                  
1/3 cup water

Middle layer:
1 cup vegan whipping cream
2 Tbsp. strawberry/grapes flavored vegan jello powder

Top layer:
1 cup vegan whipping cream
1 Tbsp. instant vanilla pudding

Preparation:
Preheat oven to 180C/356F on Turbo. Mix together the dry base ingredients and then mix in the liquids and transfer onto 18 small muffin tin liners, fill about 2 tsp. to each tin. Bake for about 10 minutes and then set aside to cool. Whip together the middle layer ingredients and pour on top of each base. Place in the freezer until set and when ready to serve, whip together the top layer ingredients to Stable foam and pipe on top. If desired, sprinkle with sprinkles or grated chocolate.
Keep in the freezer, and take out a couple of minutes before serving