6/10/2018

תבשיל ברוקולי ופטריות - Broccoli & mushroom stir fry

Yum
בס"ד

Broccoli mushroom stir fry

תבשיל ברוקולי ופטריות נפלא ופשוט מאוד להכנה, המתאים לימים שמחפשים מאכלים קלילים, בריאים ומופחתי קלוריות.

Wonderful and easy to make Broccoli and mushroom stir fry. Just the right dish when you're looking for easy fix, healthy and low in calorie meals. 



 

המתכון לפטריות וברוקולי על האש מתאים לטבעונים ונפלא כתוספת למגוון מאכלים.

המרכיבים:
לרוטב:
1 שן שום, מגוררת
2 כפות טריאקי
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן טהור

4 פטריות, שטופות, מיובשות ופרוסות
1 כף שמן זית
כ-300 גרם ברוקולי קפוא
מלח, לפי הטעם
שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הרוטב יחדיו ומשאירים בצד.
מטגנים את הפטריות במחבת חמה בלי שמן כ-9-10 דקות, מדי פעם מערבבים. מורידים מהאש ומוסיפים לאותה המחבת את השמן. מוסיפים את הברוקולי ומטגנים כ-10 דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים עוד כ-2 דקות. בודקים תיבול ואם חסר מלח אז זה הזמן להוסיף (אני לא הוספתי). מפזרים שומשום, מערבבים ומורידים מהאש. מגישים ובתאבון! 


This recipe of broccoli and mushroom stir fry is suitable for vegans and wonderful as a side dish.

Ingredients:
Sauce:
1 garlic clove, grated
2 Tbsp. teriyaki sauce
2 Tbsp. lemon juice
1Tbsp. pure date syrup

4 mushrooms, rinsed, pat dried, sliced
1Tbsp. olive oil
about 300 gram frozen broccoli
salt, to taste
sesame seeds

Preparation:
Mix the sauce ingredients and set aside. Fry the mushrooms in a hot pan for 9-10 minutes (without oil), mix occasionally. Take off the heat and add oil to the pan. Add the broccoli and fry for 10 minutes, mix occasionally. Add the mushrooms and mix. Add the sauce, mix and fry for extra 2 minutes. If needed, add salt to taste (I didn't add). Sprinkle sesame seeds, mix and take off the heat. Serve and enjoy!