10/18/2018

עוגת קינמון ופקאן - Cinnamon pecan cake

Yum
בס"ד


עוגה חלבית נפלאה, מעולה לצד הקפה ומאוד פשוטה להכנה המבוססת על מתכון מספר הבישול של taste of home: ultimate comfort food עם שינויים ממש קטנים שערכתי במתכון.

Wonderful and easy to make dairy cake which is based on the recipe from the taste of home: ultimate comfort food cookbook with slight changes I made to the recipe.



מכיוון שאני פחות אוהבת אגוזים בעוגות, חששתי קצת מאיך שהעוגה תצא, ולכן השתדלתי לקצוץ את האגוזים כמה שיותר קטן.
העוגה יצאה פשוט נפלאה וטעימה, ואם אתם לא חובבי אגוזי פקאן, אז אני מניחה שאין שום בעיה לוותר עליהם.
העוגה נראית יבשה, אך היא מאוד עסיסית ונשמרת מעולה גם אחרי כמה ימים.

המרכיבים:
100 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים L
200 מ"ל שמנת חמוצה 9%
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח

לציפוי:
1/4 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום דחוס
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כוס פקאנים, קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160, טורבו. להקציף את החמאה לקבלת קרם/משחה. להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקבלת מרקם אחיד, חיוור ואוורירי. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומקציפים עד שהכול מתערבב. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים מחצית מהכמות לתבנית עם נייר אפייה בגודל 30X30 ס"מ. מערבבים את מרכיבי הציפוי ומפזרים מחצית מהם על התערובת. יוצקים את יתרת התערובת ומעל את יתר הציפוי ואופים באמצע התנור ל-40 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש. מניחים להתקרר מעט ונהנים מפרוסת עוגה טעימה עם קפה או בלי :-)
שומרים את העוגה בכלי אטום או עטוף בניילון נצמד מחוץ למקרר (בקיץ כמובן עדיף לשמור במקרר).
העוגה נראית יבשה, אך היא כל כך עסיסית ונפלאה ואם חייבים, לדעתי ניתן לוותר על הפקאנים.

Since I don't usually like walnuts and other nuts in cakes, I was worried how the cake will turn out, so I tried chopping the nuts as little as I could.
The cake came out delicious and wonderful, and if you don't like pecans, then I guess you can omit them.
The cake seems dry, but it is moist and is still good couple of days after baking.

Ingredients:
100 gram butter, softened
1 cup sugar
2 L eggs
200 ml spur cream (9% fat)
1 tsp. vanilla extract
2 cups flour
1 tsp. baking powder
1 tsp. baking soda
1/4 tsp. salt

Topping:
1/4 cup white sugar
1/3 cup packed brown sugar
2 tsp. ground cinnamon
1/2 cup pecans, chopped

Preparation:
Preheat oven to 160C/325F, turbo. Beat the butter until creamy. Add the sugar and beat until fluffy and pale. Add the eggs and vanilla extract and beat until combined. Add the sour cream and mix. Add the flour, baking powder, baking soda and salt and mix well.
Pour half of the mixture to a 30X30cm baking pan with baking paper. Sprinkle half of the topping on top and pour on top the rest of the batter and cover with the topping remains. Bake for 40 minutes in middle rack or until a toothpick inserted in the middle of the cake comes out clean.
Let it cool a bit and enjoy a slice of a wonderful cake alongside your coffee or tea or just another slice of cake :-)
Keep the cake in an airtight container or using a cling film outside the fridge (on summer days in the fridge).
The cake looks dry, but it is so moist and wonderful and if you don't like the pecans, it should be okay to omit them.