7/13/2015

פאדג' שוקולד - Chocolate fudge

Yum
 
בס"ד

פאדג' שוקולד מהיר וקל מאוד להכנה שהכנתי עם ממרח אגוזים שופרסל.
Chocolate fudge - a very easy treat I made with hazelnut spread of Shufersal.


קצת לפני פסח, קיבלתי מקהילת שופרסטאר חבילה נפלאה המתאימה לחג:
מיץ ענבים תירוש, נוזל כלים, קמח מצה (שלא לקחתי, כי אין לי כ"כ שימוש בו), ממרח אגוזים ושמן זית שופרסל.

Just before Passover I got to review this nice package from Shuferstar community:
Shufersal's Grape juice, dishwashing detergent, matzo meal (which I didn't take). olive oil and hazelnut spread.

החלטתי להכין ממיץ הענבים וממרח האגוזים מתכונים.
למתכון ברד עם מיץ ענבים, לחצו כאן.
ממרח האגוזים של שופרסל טעים גם כך, אבל בכל זאת החלטתי להפוך אותו לקינוח מתוק, פשוט וטעים.
פאדג' השוקולד מורכב משלושה מרכיבים בלבד: ממרח אגוזים שופרסל, שקדים וקפה נמס.
I decided to make recipes with the grape juice and the hazelnut spread.
For the grape juice slushie recipe, click here.
The hazelnut spread is tasty as is, but I've decided to turn it into a simple and tasty dessert.
Chocolate fudge with only 3 ingredients: Hazelnut spread, almond and coffee powder.



 
מרכיבים:
צנצנת קטנה של ממרח אגוזים שופרסל 350 גרם (ניתן להמיר בנוטלה)
כ-200 גרם שקדים
כפית קפה נמס


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
מסדרים את השקדים בתבנית וקולים למשך 10 דקות.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים לאבקת שקדים שרובה חלקה ויש מעט שברים.
מוסיפים פנימה את הקפה נמס ומערבבים.
מוסיפים את ממרח האגוזים ומפעילים את מעבד המזון שוב, עד שהכול נהיה לעיסה אחידה.
מעבירים לתבנית, מיישרים עם כף ומכניסים למקרר לפחות ללילה, עד שמתייצב.
אני מניחה על שכבת השוקולד ניילון נצמד וכך, גם מיישרת מעט את הבלילה וגם
נשמר מפני לכלוכים שלא יעופו על זה.
חותכים לקוביות קטנות ומגישים.
שומרים במקרר, בתאבון :-)

Ingredients:
350 gram / 12.34 oz. hazelnut spread (Nutella would work here)
About 200 gram / 7.05 oz. almonds
1 tsp. coffee powder
 
Preparation:
Preheat oven to 180C / 356F, turbo.
Arrange the almonds in a pan and roast for 10 minutes.
Transfer into a food processor and process into almost smooth meal with a bit of tiny almond bits.
Add the coffee powder and mix and then add the hazelnut spread and mix again.
Transfer onto a pan and set in the fridge to set completely for the night.
I place a plastic wrap on the mixture, to smooth the surface and protect from any dirt.
Cut into small pieces an serve.
 
Linking at: