11/17/2016

תבשיל צ'ילי ונקנקיה בלחמניה - Chili hot dog in a bun

Yum
בס"ד

chili hot dog in a bun

איזה כיף לנגוס בלחמניה כזו המלאה בכול טוב - נקניקיה, בשר בקר ברוטב צ'ילי וחרדל, מנה נפלאה ומלאת טעם.

How fun it is to bite on a bun full of goodness - sausage, minced meat in chili sauce and mustard, a wonderful and rich in flavor dish.





במתכון הזה נתקלתי במגזין של Taste of home, אך כמובן שערכתי בו כמה שינויים על מנת להתאים לחיך הביתי. השילוב של תבשיל הצ'ילי והנקניקיה הוא פשוט נפלא בתוך הלחמניה, אך כמובן שניתן לאכול את התבשיל לבד בתוך הלחמניה. אם רוצים לאכול את התבשיל בפני עצמו, ממליצה להוסיף עוד ככוס מים, על מנת שהטעמים יהיו פחות חזקים.

הרעיון לצפות נקניקיות בתבשיל צ'ילי הוא פשוט מעולה, מוסיפים גם רוטב לנקנקיות וגם טעם נוסף ההופך את הנקנקיה בלחמניה הפשוטה לתענוג אמיתי וממש קל להכנה.

I came across this recipe on Taste of home magazine, but of course I made a few changes to sui the palate of my family. The combination of chili casserole and a sausage is absolutely delicious inside the bun, but of course you can omit the sausage and eat the casserole inside the bun alone. If you want to eat the casserole on its own, I suggest adding about 1 more cup of water, in order to tame the flavors a bit.
 
The idea of coating a sausage with chili stew is just excellent, you add a sauce to the sausages and extra flavor that turns this simple sausage in a bun into a real pleasure that is so easy to make.



המרכיבים ל-8 לחמניות:
500 גרם בשר טחון
2 בצל, קצוצים
קופסת רסק עגבניות 260 גרם
1/2 כוס קטשופ
1/2 כפית צ'ילי כתוש חריף
1 כף חומץ בלסמי
2 כפיות זרעי חרדל או חרדל טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1 כף דבש
2 כוסות מים
8 לחמניות
8 נקנקיות
חרדל למריחה

אופן ההכנה:
במידה ומשתמשים בזרעי חרדל, כותשים במכתש ועלי את זרעי החרדל עד כמה שאפשר.
מחממים מחבת בלי שמן על האש וברגע שהמחבת חמה, מוסיפים את הבשר ומבשלים כ-4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו והוא כבר לא ורוד. מערבבים מדי פעם.
לאחר מכן מוסיפים למחבת את רוב הבצל (משאירים מעט בצד), את הרסק עגבניות, הקטשופ, הצ'ילי, החומץ, זרעי החרדל הכתושים, המלח, אבקת השום , הדבש והמים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-25 דקות או עד שהנוזלים מתאדים, מערבבים מדי פעם.
לוקחים לחמניה ומורחים שכבה דקה של חרדל או כמה שאוהבים, מעל מניחים נקניקיה שחוממה במיקרו, מעל יוצקים מהבשר ומפזרים מעל מהבצל שהשארנו בצד ומגישים, בתאבון!

Ingredients:
500 gram mined meat
2 onion, chopped
260 gram can of tomato paste
1/2 cup ketchup
1/2 tsp. crushed spicy chili
1 Tbsp. balsamic vinegar
2 tsp. mustard seeds or ground mustard
1 tsp. salt
1/2 tsp. garlic powder
1 Tbsp. honey
2 cups water
8 buns
8 hotdogs
mustard to spread
 
Preparation:
If you're using mustard seeds then crush them as much as possible with mortar and pestle.
Preheat a pan without oil and when the pan is hot, add the meat and brown it for 4 minutes until it is no longer pink, mix occassionaly.
Afterwards add most of the onion (leave a bit on the side), the tomato paste, the ketchup, the chili, the vinegar, the mustard seeds, the salt, the garlic powder. the honey and water and cook on low to medium heat for 25 minutes or until the liquids evaporate.
Take a bun and spread with a bit of mustard or as much as you want, place on top the sausage and then coat with the meat. Sprinkle with onion and serve, enjoy!