2/09/2017

עוגיות שוקולד מטריפות - scrumptious chocolate cookies

Yum
בס"ד

chocolate lava cookies עוגיות לבה שוקולד

לא יצא לי להכין הרבה עוגיות בחיי, אבל מבין העוגיות שהכנתי, לדעתי, אלה הכי מושלמות - עוגיות שוקולד מטריפות וכל כך ממכרות!

I haven't made much cookies in my life, but among the cookies I did make, I think, those are the best - insanely delicious chocolate cookies.


chocolate cookie עוגית שוקולד

המתכון הזה מבוסס על מתכון מספר המתכונים "Guittard chocolate cookbook" עם שינויים קלים.
העוגיות האלה הן לא עוגיות קראנצ'יות, אלא עוגיות  שהבפנים שלהן כל כך נימוח, שוקולדי, טעים ופשוט מושלם. אופים את העוגיות כ-10 דקות ומתקבלות עוגיות שיש בתוכן מעט קרם שוקולד, שוקולדי ומושחת.

This recipe is based on a recipe from "Guittard chocolate cookbook" with mild changes.
Those aren't crunchy cookies, but cookies that their inside is moist, chocolaty, tasty and absolutely perfect. You bake these cookies for about 10 minutes and the inside has a bit of a chocolate lava effect - just perfect an decadent cookies!
 
best chocolate cookies עוגיות השוקולד הכי טובות
 
המרכיבים ל-18-20 עוגיות:
300 גרם שוקולד מריר, לקוביות
30 גרם חמאה
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות, חימום עליון ותחתון.
ממיסים יחדיו במיקרו את השוקולד והחמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד להתקרר. בינתיים מקציפים כ-2 דקות את הביצים, תמצית הוניל והסוכר לקצף תפוח, בהיר ויציב. מקפלים פנימה את השוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומקפלים עד שהכול נטמע. מעבירים את התערובת למקרר ל-10 דקות.
מסדרים תבנית עם נייר אפייה, לוקחים כף מהתערובת ומניחים בעזרת כף נוספת על נייר האפייה. ממשיכים כך עם יתר התערובת, אך חשוב לשמור רווחים כי העוגיות מתרחבות באפייה. אופים כ-10 דקות ולאחר האפייה העוגיות עדיין יהיו רכות וזה בסדר. עד כמה שזה קשה, מניחים להן ל-5 דקות והן מתייצבות.

Ingredients for 18-20 cookies:
300 gram bittersweet chocolate, cubes
30 gram butter
2 L eggs
1/2 cup sugar
1 tsp. vanilla extract
1 cup flour
1/2 tsp. baking powder
1/2 tsp. salt
 
Preparation:
Preheat oven to 190C, lower and upper heat mode.
Melt the chocolate and butter in the microwave, until well combined and set aside. Whip the eggs, sugar and vanilla extract for 2 minutes, until fluffy, pale and steady. Add in the chocolate mixture and fold until combined. Add the flour, salt and baking powder and fold until combined. Transfer into the fridge for 10 minutes. Then line a baking pan with baking paper and transfer about 1 tablespoon of batter to the pan (using another spoon) to form cookies. Keep so with the rest of the mixture and don't forget to leave gaps between each cookie, because they expand in the oven. Bake on the upper rack for about 10. After baking they are still soft and that is okay, I know it's hard but you got to let them rest for about 5 minutes and they are good to eat :-) .