6/20/2015

קרם קפה ולוטוס טבעוני - Vegan lotus & coffee cream

Yum
בס"ד

החלטתי לנסות להכין קינוח טבעוני של קרם קפה מפנק עם ביסקוויט לוטוס והתוצאה יצאה ממש מעולה!

I've decided to make a vegan dessert with coffee cream and lotus biscuits and the outcome was really tasty.
 

 
קיבלתי לנסות את סדרת שמנות אלפרו לבישול: סויה לבישול ואפייה, שמנת קוקוס ושמנת אורז.
החלטתי לנסות להכין את קינוח הקפה והביסקוויטים עם שמנת האורז, והאמת די חששתי מהמחשבה של אורז בתור קינוח.
לאחר שהכנתי את קרם הקפה עם שמנת אורז אלפרו, דווקא הופתעתי ממש לטובה - יצא קרם מענג וטעים!
אל תוותרו על הביסקוויטים במתכון, כי הם מוסיפים הרבה.
 
I got to try the new cooking creams of Alpro: Soy for cooking and baking, coconut cream and rice cream.
I've decided to make the coffee cream and lotus dessert with the rice cream, and I was really afraid that it won't go well and the dessert will taste like rice - Boy, was I wrong!
The coffee cream I made with Alpro's rice cream was a delight, and don't skip those biscuits, they go so well together.
 
המרכיבים ל-3 מנות:
250 מ"ל שמנת אורז לבישול אלפרו
1 כפית אבקת קפה נמס
3 או 4 שקיות סוכר וניל (שכל אחת 10 גרם, תטעמו שלא יצא מתוק מדי)
1/4 כוס קצפת צמחית לא ממותקת
1/4 כוס ממרח שקדים "בראשית"
ביסקוויטים לוטוס
 
אופן ההכנה:
מקציפים יחדיו את שמנת האורז, קצפת צמחית, סוכר וניל, קפה נמס וממרח שקדים, עד שהם מתערבבים היטב.
מניחים בכוס הגשה ביסקוויטי לוטוס שבורים ויוצקים מעל את רוטב הקפה.
שמים במקרר לשעתיים - שלוש, שהתערובת מעט תתייצב ותתקרר ומגישים.
 
Ingredients for 3 servings:
250 ml (8.45 oz.) rice cream Alpro
1 tsp. instant coffee powder
3 to 4 bags vanilla sugar (1 bag = 10 gram = 0.352 oz. , taste to make sure it's not too sweet)
1/4 cup  unsweetened vegan whipping cream
1/4 cup almond spread "genesis" or similar (not butter)
Lotus biscuits
 
Preparation:
Whip together the vegan whipping cream, rice cream, coffee powder, vanilla sugar and almond spread, until mixed well.
Break some lotus biscuits and place them in a serving glass and pour on top the coffee cream.
Place in the refrigerator for two to three hours, until a bit set and chilled an serve.