7/01/2015

תבשיל עדשים - Lentils casserole

Yum
בס"ד

The recipe for the orange lentils casserole is in here.

לפני כמה חודשים, קיבלתי מקהילת שופרסטאר קופון למארז קטניות ואורז אורגני עם חוברת מתכונים.
המארז מכיל : חוברת מתכונים, אורז מלא עגול, חומוס, עדשים כתומות ובורגול, שכל אחת מהן מכילה 500 גרם ומחירו הוא 30 ש"ח.




 
המארז מגיע בקופסה נוחה לאחיזה, ומכיוון שהוא יצא בתקופת החורף, החלטתי להכין איתו תבשיל כתום עם העדשים הכתומות ושאר ירקות.
התבשיל מתאים לכל עונה והוא מאוד טעים, בריא וטבעוני.


 
המרכיבים:
250 גרם עדשים כתומות אורגניות שופרסל
2 גזרים גדולים ו-2 קטנים, חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
בצל גדול, חתוך לקוביות
כף שמן
2 קוביות שום כתוש קפוא
רסק עגבניות קופסה גדולה - 260 גרם
2 כפות סירופ מייפל טהור / דבש
פפריקה מתוקה - כף עם טיפה בטן
כורכום - כפית
צ'ילי כתוש חריף - כפית
פלפל שחור - רבע כפית
מלח לפי הטעם
מים כ-4.5 כוסות, נמדד לפי קופסת הרסק עגבניות
*ניתן לתבל כפי שאוהבים או כפי הכמויות שרשמתי, שהן לפי העין.


אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-2-3 דקות. מוסיפים את הירקות והעדשים ומערבבים.
מנמיכים את האש ללהבה קטנה-בינונית ומוסיפים את קוביות השום. מערבבים היטב עד שהן נטמעות בירקות. מוסיפים את רסק העגבניות, המייפל והמים ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, חוץ מהמלח שאותו מוסיפים
רק בסוף. מבשלים מכוסה כחצי שעה או עד שרך,מדי פעם לערבב ולבדוק שלא חסר מים.
בסוף הבישול לתבל במלח ולבדוק אם התיבול מספיק.
בתאבון :-)