3/25/2021

עוגת שוקולד מושלמת לפסח ללא קטניות ללא שרויה

בס"ד


עוגת שוקולד עסיסית לפסח ללא שרויה ללא קטניות ללא גלוטן



מתכון סופר פשוט להכנה וסופר טעים לעוגת שוקולד עסיסית, רכה וכזו טעימה שמכינים ממש בקלי קלות.
העוגה מתאימה לחג הפסח כשרה פרווה לכל מי שאינו אוכל קטניות או שרויה וגם למי שאינו צורך גלוטן.

עוגת שוקולד מושלמת פסחית ללא מוצרי חלב



נתקלתי במתכון לעוגה הזו באתר באנגלית, ועשיתי שינויים ממש זניחים במתכון, כך שהקרדיט נתון לבעלת המתכון המקורי באתר הזה.
העוגה הזו ממש קלה להכנה, אין כאן שום הקצפת ביצים. פשוט מערבבים כמה מרכיבים ויש לכם עוגה מהחלומות! פשוטה ומדהימה בדיוק כמו שצריך שעוגה תהיה.
העוגה ממש נפלאה כמו שהיא, אך אם בכל זאת רוצים לשדרג אותה, ניתן לצפות אותה בקרם שוקולד פשוט וטעים.




עוגת שוקולד בחושה לפסח


עוגת שוקולד מעולה לפסח ללא קמח מיוחד



כמה הערות לפני שמתחילים:

👈 אם טרם עקבתם אחרי עמוד האינסטגרם שלי, עקבו עכשיו שלא תפספסו מה שאני מעלה.
👈 מוזמנים גם לקבוצת הפייסבוק שלי שם אני משתפת במתכונים, טיולים ועוד.
👈 העוגה מושלמת למי שאינו אוכל קטניות או למי שאינו צורך שרויה בחג הפסח.
👈 העוגה נפלאה גם לאחר ארוחה בשרית שכן היא אינה מכילה מוצרי חלב, ולכן היא פרווה.
👈 אני אוהבת להכין עוגות שאינן עושות שימוש בקמחים מיוחדים. רגע אחד הקמח קיים בשוק וברגע האחר הוא נעלם, ואם מתחשק להכין את העוגה גם בזמן אחר שאינו פסח? בדיוק לכן חשוב לי להשתמש בקמחים הזמינים כל הזמן.

👈 העוגה מעולה גם למי שאינו צורך גלוטן, שכן אין כאן קמח מצה בכלל.
👈 בהכנת מתכונים הדורשים ערבוב עם קמח תפו"א, חשוב מאוד לא לזרוק את כל המרכיבים יחדיו וזהו. קמח תפוחי האדמה נוטה להתגבש ולהתמצק מהר במגע עם נוזלים, לכן עבדו לפי ההוראות והכול ילך חלק.
👈 המתכון מושלם להכנה גם בטוסטר אובן.
👈 אין לי את התבנית במתכון, אפשר להשתמש בתבנית אפייה אחרת? בוודאי! אפשר להשתמש בכל תבנית שיש לכם, רק חשוב שלא תהיה תבנית יותר מדי קטנה. אם יש לכם תבנית מאוד קטנה, מומלץ לאפות ב160 מעלות, על מנת שהעוגה לא תשרף. כמובן שעם תבנית שונה, זמן האפייה ישתנה. פשוט היצמדו לבדיקת העוגה עם קיסם המוכנס לאמצע העוגה ובדיקה שהוא יוצא ממנו יבש.

👈 רוצים לשדרג את העוגה? תכינו קרם פשוט או בסגנון גאנאש על ידי המסת שוקולד ושמנת מתוקה או קצפת צמחית ביחסים די שווים (100 גרם שוקולד מריר ל-1/2 כוס - 125 מ"ל - שמנת/קצפת) יחדיו במיקרו. או להעשרת הטעם, ניתן להוסיף קוביית חמאה או מרגרינה ולהמיס יחדיו - היחס נשאר די אותו דבר, רק שאת החמאה מוסיפים לנוזלים. ז"א אם השתמשתם ב100 גרם שוקולד מריר, אז תשתמשו בכ-50 גרם חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה. את הכמויות המדויקות להעשרת הציפוי שוקולד בחמאה לקחתי מהבלוג המקסים של רויטל.


עוגת שוקולד של פסח ללא גלוטן




עוגת שוקולד מושלמת לפסח ללא שרויה ללא קטניות/מתכון באתר עם תענוג, על פי המתכון מהאתר thetasteofkosher בשינויים מזעריים בהחלט
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית מלבנית R-2 במידות 4X22.5X31 ס"מ:
3/4 1 כוסות סוכר לבן
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים מהברז
1/2 כוס שמן אגוזים או קנולה או שמן צמחי אחר (רק לא שמן זית)
4 ביצים L

אופן ההכנה:
1.מערבבים את המרכיבים היבשים: הסוכר, קמח תפוחי האדמה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
2.מוסיפים מים ושמן ומערבבים לתערובת חלקה.
3.מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהכול התערבב היטב.
4. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
5.אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, טורבו ל-50 דקות או עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא יבש. ניתן לאפות בטוסטר אובן בחימום עליון-תחתון למשך אותו זמן. 
6.מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
7.העוגה נשמרת היטב לפחות 3 ימים. בחורף ניתן לשמור מחוץ למקרר, בקיץ או ימים חמים עדיף במקרר בכלי אטום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use