10/13/2015

חזה עוף עסיסי ברוטב מתקתק - Sweet & juicy chicken breast

Yum
בס"ד

חזה עוף ברוטב מתקתק  Sweet and juicy chicken breast

חזה עוף עסיסי וטעים עם רוטב מתקתק המורכב מסויה, תפוזים, סילאן ורוטב בסיס.

Juicy and sweet chicken breast with a sweet sauce consisting: soy, orange juice, silan and a base sauce.

 
חזה עוף לפני הרוטב  Juicy chicken breast

רצועות חזה עוף מתוק ועסיסי Chicken breast stripes, juicy and sweet
 
רציתי להכין מתכון שיצא מצד אחד טעים, ומצד שני עם שימוש בנתח רזה
כמו חזה עוף, אך בלי הרגשה שמפסידים מבחינת הטעם.
קיבלתי את רוטב הבסיס של אוסם להתנסות, והרוטב השתלב במתכון הזה מצויין.
חזה העוף יצא עסיסי ומאוד טעים וההכנה הייתה מאוד פשוטה.
מרוטב הבסיס ניתן להכין 5 רטבים שונים - על הבקבוק מוצמד עלון קטן שבו מופיעים המתכונים.
אני החלטתי לנסות להכין עם הרוטב מתכונים שונים, שכולם יצאו מאוד טעימים.
 
I wanted to make a recipe that will be tasty, but with a lean meat, and that's why I chose chicken breast.
I got to review the new vase sauce of Osem, and the sauce incorporated really well with this recipe.
With the base sauce you can make 5 different sauces - On the bottle there's a small leaflet with instructions on how to make the sauces.
I decided to make different recipes with the sauce, and they all came out really tasty.
 
רוטב בסיס


אוסם השיקו אתר שמכיל מגוון מתכונים של בלוגרים שונים עם רוטב הבסיס ועכשיו גם אתם יכולים להוסיף לאתר מתכונים משלכם ו-5 מבין משתפי המתכונים, יוכלו לזכות בפרס בשווי 1000 ש"ח לקניות בלגעת באוכל.
להשתתפות, לחצו כאן .
המרכיבים:
1/2 כוס קמח רגיל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חזה עוף כ-950 גרם, חתוך לחתיכות
2 כפות שמן
 
לרוטב:
3 כפות רוטב בסיס אוסם
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1 כף רוטב סויה
1 כף סילאן
 
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את הקמח, המלח והפלפל וחזה העוף.
מחממים את השמן במחבת טפלון, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד שהעוף מוכן.
מוציאים את העוף לקערה ובאותה מחבת מערבבים יחדיו את מרכיבי הרוטב: רוטב הבסיס, מיץ התפוזים, רוטב הסויה והסילאן ומבשלים על אש נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם.
ברגע שהרוטב הצטמצם, מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים.
Ingredients:
1/2 cup flour
salt and pepper to taste
around 950 gram chicken breast, cut into pieces
2 Tbsp. oil
 
sauce:
3 Tbsp. base sauce*
1 Cup natural orange juice
1 Tbsp. soy sauce
1 Tbsp. silan
 
Preparation:
Mix together the flour, salt, pepper and chicken breast.
Heat oil in a tefalon pan, lower the heat to mediumn and cook the chicken until done.
Take the chicken out of the pan to a bowl and in the same pan mix together the sauce ingredients: the base sauce, orange juice, soy sauce and silan and cook on a low heat until the sauce thickens.
Add the chicken, mix and cook for 2-3 minutes and serve.

*If you can't find the base sauce in your area, try and find asimilar one consisting this ingredients: sugar, silan, water, seasoning, vinegar, caramel sugar, salt, honey, garlic, dried veggies (red pepper, chili pepper), oil, mustard kernels.